Niewyspana Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 W lubelskim TK Maxx dorzucili tą zabawkę JW z nóżkami i futerkiem (nie pamiętam, jak się nazywa :P), ale największy rozmiar (L), kilka innych też tej firmy i Chuckit! tenisowe (M) i gumowe (M i S). Stan sprzed kilku godzin, więc polecam się spieszyć, jak ktoś coś chce :D Quote
angineuuka Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 U mnie też był największy rozmiar nad czym ubolewam. Były albo za duże zabawki albo za małe. :p Quote
Niewyspana Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Mnie to w sumie aż tak nie martwi, bo ta zabawka była jakoś tak "byle jak" odlana (takie miałam wrażenie) i myślałam, że to futerko będzie jednak dłuższe :P Za to żałuję, że nie było tej piłki Chuckit! z rączką w rozmiarze S :c (było tylko M, ale musiałam kupić, choć psu nie za wygodnie się to łapie... :D) Quote
IlonaS Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Kongi są w ofercie sklepu internetowego zwierzakowo, różne, ceny w zależności od rozmiaru również, ale wydaje mi się, że tam są w cenie umiarkowanej. choć wiadomo tanie nie są. Ale lepiej kupić raz i mieć spokój. Quote
Szura Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ktoś już może testował Kong Jumbler Ball? Zamówiłam Yukiemu na urodziny ten mniejszy (M/L) i się zastanawiam, czy mu się spodoba... Jak wrażenia innych psełków? Szczególnie tych z mniejszą paszczęką? :D Quote
Marta_Ares Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ktoś już może testował Kong Jumbler Ball? Zamówiłam Yukiemu na urodziny ten mniejszy (M/L) i się zastanawiam, czy mu się spodoba... Jak wrażenia innych psełków? Szczególnie tych z mniejszą paszczęką? :D Mamy football (też mniejszy) i bardzo fajnie sie sprawdza, super sie odbija, guma jest średnio twarda (podobna trochę do jelsów) Quote
Szura Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Football fajnie wygląda, ale mnie bardziej interesuje jak się sprawdza okrągła - ciężej ją psu w pysk chwycić. Zabawki przypominające w jakimś stopniu szarpaki lub o podłużnym kształcie niestety mogą zostać potraktowane w innej kategorii niż piłka. Co u Yukiego skutkuje zmianą podejścia o 180 stopni - zamiast grzeczne aportowanie z oddaniem do ręki następuje ucieczka ze zdobyczą i obnoszenie triumfalne łupu. ;) Więc nie ryzykowałam sprawienia wersji football, bo nasz problem raczej się nie rozwiąże, bo nikt nie ma pomysłu jak to przepracować, hahaha. :D A wystarczyło gnoja przyuczyć za młodu, aport ma wrodzony. :P Quote
Marta_Ares Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Football fajnie wygląda, ale mnie bardziej interesuje jak się sprawdza okrągła - ciężej ją psu w pysk chwycić. Zabawki przypominające w jakimś stopniu szarpaki lub o podłużnym kształcie niestety mogą zostać potraktowane w innej kategorii niż piłka. Co u Yukiego skutkuje zmianą podejścia o 180 stopni - zamiast grzeczne aportowanie z oddaniem do ręki następuje ucieczka ze zdobyczą i obnoszenie triumfalne łupu. ;) Więc nie ryzykowałam sprawienia wersji football, bo nasz problem raczej się nie rozwiąże, bo nikt nie ma pomysłu jak to przepracować, hahaha. :D A wystarczyło gnoja przyuczyć za młodu, aport ma wrodzony. :P haha u nas miała być duża piłka, ale akurat skończyły się w hurtowni i tylko to zostało :D Tylko, że piłka też ma te rączki do chwytania :P a u mnie to za nie najczęściej łapią i noszą Quote
Szura Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Rączki mnie kupiły, mam nadzieję, że da się tym fajnie szarpać. U nas grunt to kształt. :D Crackle ball jak się zgniotła też była fajna do szarpania (palcem zahaczałam o gumę), ale jako kulista była grzecznie przynoszona. ;) Rączki pewnie nie piszczą gryzione? Quote
Szura Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Wow. Yuki oficjalnie dostał pierdolca. Pierwszy raz po powrocie do domu kręci się koło plecaka i kombinuje, jak wyjąć zabawkę. Wielkość idealna (M/L, pieseł mniej więcej wielkości whippeta) daje radę sam piszczeć, chętnie aportuje i można się szarpać. Jeśli nie popsuje się piszczałka, to chyba znaleźliśmy swój ideał. Tonic się chyba onieśmielił wielkością, bo mimo że piszczy, to nawet za nią nie pobiegł... Quote
kalyna Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Zastanawia mnie tylko, czy piłka tenisowa w kong jumber ball też ma szansę tak szybko paść jak kupiona luzem. Gandzik załatwił piszczałkę w tenisowej konga w 3 minuty, żal byłoby mi, gdyby ta zabawka piszczała krócej niż kilka zabaw... :( Quote
Szura Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Pies tej tenisowej w środku nie gryzie, bo nie ma jak. Piszczałka jest w dużej piłce, jak w squeezzach. Dam znać za jakiś czas jak u nas z piszczałką. Quote
kalyna Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Pies tej tenisowej w środku nie gryzie, bo nie ma jak. Piszczałka jest w dużej piłce, jak w squeezzach. Dam znać za jakiś czas jak u nas z piszczałką. A widzisz, dobrze że zapytałam... byłam wręcz pewna, że ta zabawka piszczy tylko dlatego, że ma tą tenisową w środku. Jak taka jak w squeezzach to pożyłaby u nas, bo nasz kong stick nadal piszczy, a zbój-kradziej no dość się pastwi nad nią. Quote
Kesja Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Chciałabym nabyć piłkę ażurową hol-ee roller, 13cm (myślę że na laba to będzie dobry rozmiar) i mam pytanie skąd zamawialiście wasze ażurki? Ktoś może brał z tego sklepu?: http://4-paws.com.pl/HOL-EE-ROLLER-LARGE,p,16814 podejrzanie tanie mają te piłki... Quote
.Agata. Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Są dostępne na karusku ewentualnie tutaj https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152587539532019&set=oa.188958777908674&type=3&theater ;) Ten link co podałaś to cena bardziej mi pasuje do Mki, więc możesz się rozczarować jak przyjdzie, ale przesyłka też dziwnie droga :P edit ciekawe ceny chuckitów http://4-paws.com.pl/Chuckit-Ultra-Tug-Medium-%5B231201%5D,p,15761 zwłaszcza piłek w zestawach :P Quote
Kesja Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Noo właśnie, wszystko tam jest jakoś dziwnie tanie, hmmm... :P Dzięki za linka do facebooka ;) na karusku już widziałam że są A wy jaki rozmiar macie? W ogóle jak z tymi rozmiarami jest, bo na niektórych stronach jest napisane że 13cm to L-ka, a na innych że M-ka... Quote
angineuuka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 A ja się zastanawiam jaki rozmiar dla suki westa wziąć :P S się jakaś taka mala wydaje.. Quote
.Agata. Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 mi się wydaje, że te wymiary z fb są prawidłowe. Ta czarna, którą mieliśmy była kupiona jako L 13cm https://lh3.googleusercontent.com/-YzSkwkjn4q0/VFyLPCtuVHI/AAAAAAAAE3Q/LtanzEFKPKc/s600/DSC_0954.JPG po rozerwaniu chciałam kolejną tej samej wielkości więc znowu kupiłam 13cm ale dostałam dużo mniejszą. Pomierzyłam i faktycznie wychodzi, że czarna ma więcej niż 13cm i np do tej czerwonej nie wcisnę już lateksowej piszczącej jak do tej większej :P S (ok. 9 cm) czerwona, zielona i niebieska 25 zł M (ok. 13 cm) czerwona, zielona i niebieska 35 zł L (ok. 17 cm) niebieska i zielona 40 zł tu porównanie do cracle balla https://lh4.googleusercontent.com/-doSqacOaa9s/U85YBIpJPFI/AAAAAAAAEF8/94PgTM1p9tE/s650/DSC_0628-005.JPG Lka to słuszny wymiar do szarpania, nam ta Mka zdecydowanie teraz wystarcza, a i tak planuję jeszcze zakup Ski :) 1 Quote
Niewyspana Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dla spaniela mam L (13cm) i jest w sam raz, dlatego dla większego psa polecam albo 13cm albo jeszcze większą ;) Angina, a może zaryzykuj 11cm? Quote
Pepper-oni Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Moja JW Pet zabawka Hol-ee Roller Mała po zabawie około 40 minutowej niestety jest już uszkodzona :(. Wygląda jak nacięcie i zaraz się przerwie niestety jak wstawiana tu czarna piłka. Ja dla sznaucera mini mam ta małą i jest spokojnie wystarczająca jeśli o wielkośc chodzi. Quote
zahirka11 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Ja mam 3rozmiary S,M i L i do aportowania używam s i m a do szarpania ze sznupem l wszystkie są fajne choć najbardziej lubię M-ke :) Quote
Mary&Shena Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Ja na holee rollera się już długo czaję i czekam na pretekst by kupić ;) też nwm czy wziąć Mkę, wielu osobom pasuje, mi w sumie też, bo Lka może być za duża dla collie i mikropsa, znowu o Mkę boję się, że dwa colaki ją rozwala. Chyba jednak wezmę Mkę. Jak już się zdecyduje ją kupić, bi zawsze nim kupie jakąś droższą zabawkę to mija trochę czasu :/ Quote
Kesja Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Zamówiłyśmy hol-ee rollera z karuska, mają rabat 10% jeszcze dzisiaj ;) Wzięłam L-kę 14cm, ciekawe tylko jaki kolor dojdzie :) Quote
XdamianX Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Chcę kupić psu nowa zabawke. Zastanawiam się nad hol ee cuzem i wubba. Jednak wydaje mi się,ze shih moze mieć problemy z wzięciem do mordki cuza, który jest twardy. Wubba jest zdecydowanie mniejsza i miekka,przez co będzie duz wygodniejsza dla Luckiego. Dobrze kombinuje? Quote
Illusion Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Hol ee cuz jest zdecydowanie bardziej miękki niż wubba ;). Quote
Recommended Posts