.Agata. Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 W maxizoo od dzisiaj są bounzery M za 19,99zł, Muffin już napisał list do Świętego Mikołaja :D Quote
Rinuś Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Już to tu kiedyś wstawiałam, ale przypomnę. Spaniel + ażurka L (13cm). Swoją drogą ja bym celowała bardziej w większe rozmiary, jeśli to ma być piłka głównie do przeciągania z człowiekiem, bo palce mogą ucierpieć ;) Ewentualnie dopleść do niej szarpak. 2014-08-07-2-112.jpg Co do Konga Wobblera, to według mnie jest to hit, tylko trzeba uważać na meble :D Nie wiem jak z zawziętością innych psów, ale przy moim ta zabawka dosłownie fruwa po pokoju :D (Agata, jak będziesz jeszcze kiedyś w Lublinie, to daj znać, to mogę wam przywieźć (chociażby gdzieś na dworzec) i zobaczysz, czy warto ;)) Wzięłam M - 11,5 cm. Na stronie Karuska L to 14cm, i te 14cm uznałam, że będzie za duże... no nic zobaczymy jak przyjdzie, najwyżej sprzedam :) Quote
toyota Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Ja biorę jakieś mocno pachnące smaki (ostatnio wykorzystałam próbkę od Fish4Dogs, ma baaardzo mocny, rybny i zachęcający psa aromat), odkręcam i wysypuję na tą podstawkę, ale tak nisko, żeby pies to wszystko widział. Potem na jego oczach zakręcam zabawkę i pokazuję mu tą dziurkę z której wylatują smaki (wtedy wkłada tam nochala, "zaciąga się") i dalej już sobie sam kojarzy, że do środka coś schowałam, popycha to nosem i łapą, aż coś wyleci. Na początek możesz się jeszcze bawić sama tym Wobblerem, pokazać, że jak pies będzie nim ruszał, to wpadnie coś dobrego. Mój pies na początku też nie wiedział o co chodzi, a teraz jak wyjmuję tą zabawkę z szafki to jest szał, po kilku razach się nauczył ;) Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Ja nasypałam tam suchej karmy, więc pewnie dlatego miały to gdzieś ;). Kupię coś lepszego i zrobię tak jak piszesz, może załapią o co chodzi ;). Quote
Harley Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Ja włożyłam paluszek żwaczowy w dziurę tak, że część wystawała na zewnątrz. Potem poszło z górki, ale mój pies jest cięty na żarcie i każdego maluteńkiego chrupka zgubionego nawet na spacerze musi znaleźć. Quote
kalyna Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Wzięłam M - 11,5 cm. Na stronie Karuska L to 14cm, i te 14cm uznałam, że będzie za duże... no nic zobaczymy jak przyjdzie, najwyżej sprzedam :) ja mam 13 cm dla Owczara i to jest u nas takie minimum ;) Quote
wilczek777 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Czy ktoś testował RAUKI na amortyzatorze? Sucz mocno się szarpie i mamy aktualnie tug-e-nuff ale to dość drogi interes - wcześniej połaszczyłam się na dog style ale w ogóle nie ma porównania tam jest gumka nie amortyzator. Ktoś wie jak jest w RAUKI? Quote
Hill. Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Czy znacie jakieś tańsze źródło od zooplusa, w którym można nabyć Wobblera L? Quote
gops Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 A my jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami jajka . Dokładnie running egg zakupionego w zooplusie (tego większego rozmiaru) . To że mój pies oszalał to było wiadome bo uwielbia boomer balla , jajko lepiej ucieka niż boomer za to łatwiej je wziąć w pysk z powody jednej węższej strony . Dla mnie wielkim plusem jest to że lepiej ucieka bo mój pies ma skłonności do siadania na boomer i gryzienia go a z jajkiem jest to dużo trudniejsze . Boomer doprowadze do porządku (czyt. papier ścierny w ruch) i odsprzedam , może kupię rozmiar większy bo mam 8mke i jest za mała na ryj mojego psa (była sytuacja że się zablokował na nim) . Quote
kalyna Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 A my jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami jajka . Dokładnie running egg zakupionego w zooplusie (tego większego rozmiaru) . To że mój pies oszalał to było wiadome bo uwielbia boomer balla , jajko lepiej ucieka niż boomer za to łatwiej je wziąć w pysk z powody jednej węższej strony . Dla mnie wielkim plusem jest to że lepiej ucieka bo mój pies ma skłonności do siadania na boomer i gryzienia go a z jajkiem jest to dużo trudniejsze . Boomer doprowadze do porządku (czyt. papier ścierny w ruch) i odsprzedam , może kupię rozmiar większy bo mam 8mke i jest za mała na ryj mojego psa (była sytuacja że się zablokował na nim) . Jajo lepiej ucieka? buuu a ja czaiłam się na ogromną piłkę dla Poczwarów, żeby jeszcze lepiej była nieuchwytna. Taaak jajo to ogromne szczęście :loveu: Quote
daaniel Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Widział ktoś gdzieś do kupienia takie coś? http://www.activedogtoys.com/collections/tug-toys/products/tuggo-dog-toy Quote
KapustaPusta Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Jaki rozmiar piłki ażurowej dla psa ok. 12kg? Ma być na tyle duża żebym mogła się z nią poszarpać wygodnie ale nie za duża żeby pies mógł swobodnie z nią biegać w pysku. Pomóżcie. Quote
gops Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Jajo lepiej ucieka? buuu a ja czaiłam się na ogromną piłkę dla Poczwarów, żeby jeszcze lepiej była nieuchwytna. Taaak jajo to ogromne szczęście :loveu: Wiesz co , może to kwestia psa nie wiem . Mój na boomer się "kładzie" i go gryzie a z jajem nie może tego zrobić bo mu się wyślizguje . Z jajem natomiast ma taktyke taką że przytrzymuje łapą jedną , węższa część się unosi i on ją wtedy skrobie zębiskami :p Jednak robi to stanowczo rzadziej niż gryzienie boomera . Quote
Rinuś Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Jaki rozmiar piłki ażurowej dla psa ok. 12kg? Ma być na tyle duża żebym mogła się z nią poszarpać wygodnie ale nie za duża żeby pies mógł swobodnie z nią biegać w pysku. Pomóżcie. No ja w karusku zamówiłam właśnie M-kę czyli u nich to było jako 11,5 cm. Dzisiaj przyszła iwygląda tak: jak klikniecie na fote to się otwiera w pełnym rozmiarze. [attachment=7065:IMG_8447.jpg] oprócz tego zamówiłam w dniu darmowej dostawy dildo :laugh2_2: [attachment=7066:IMG_8458.jpg] i konga squezz, rozmiar L - faktycznie fajna jest ta piłka :) [attachment=7067:IMG_8463.jpg] Quote
Dioranne Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 My też się szykujemy do zakupu ażurki, chcemy zamawiać na Toys4Dogs, ale nie mam bladego pojęcia jaki rozmiar brać... Chciałabym raczej, żeby palce po szarpaniu były na swoim miejscu. :evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Czy ktoś testował już może którąś z tych zabawek ? :) http://toys4dogs.pl/jw-pets-rocking-treat-ball-odjazdowa-kula-na-smakolyki,id568.html http://toys4dogs.pl/jw-pets-treat-tower-s-wieza-lamglowka-na-smakolyki,id569.html Quote
Rinuś Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Czy ktoś testował już może którąś z tych zabawek ? :) http://toys4dogs.pl/jw-pets-treat-tower-s-wieza-lamglowka-na-smakolyki,id569.html tą widziałam u jakiegoś blogera....tylk u którego... o mam https://www.facebook.com/futraspecjalnejtroski/photos/a.323918767784691.1073741830.283351341841434/377948459048388/?type=1 Quote
kalyna Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Mam pytanie, czy jakaś firma, oprócz Konga robi tenisowe piłki dla psa? nie chcę z konga bo piszczą, a mój pies się boi wszelkich piszczałek... do zużytych z kortów tenisowych jak na razie nie mam dostępu... Swoją drogą to stawiałam na tenisowe konga i się trochę zawiodłam... Soniula jest zachwycona i drugi dzień sie nią bawi, piszczałka działa i stan zabawki jest bardzo dobry. Za to Gandzia w pierwszych 3 minutach popsuł piszczałkę... obecnie zabawka musi wyschnąć od śliny... fuuuj. I trochę duża mi się wydaje, bo L dla Owczara a jest spora. Quote
BBeta Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Mam pytanie, czy jakaś firma, oprócz Konga robi tenisowe piłki dla psa? nie chcę z konga bo piszczą, a mój pies się boi wszelkich piszczałek... do zużytych z kortów tenisowych jak na razie nie mam dostępu... Chuckit ;) http://toys4dogs.pl/chuckit-tennis-ball-m-2-pack-pilki-tenisowe-2-szt,id182.html Quote
Karoola Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Dwa dni temu odebrałam rogza grinz i jestem zachwycona :P Zobaczymy, czy psu się spodoba, jak na święta przyjadę do domu :evil_lol: Najwyżej sama się będę nią bawiła :sg168: Zastanawiam się też, czy nie będzie trochę za duża... Rozmiar mam ten z zooplusa (a jest jakiś inny jeszcze tak w ogóle?), a psiak taki 10 kg. Najwyżej będzie pełniła rolę kuli-smakuli (sprawdza się u was w ten sposób, czy używacie jej tylko do rzucania?). Quote
Illusion Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Jest jeszcze rozmiar mniejszy, ale jest naprawdę mały i wydaje mi się, że dla psa 10kg mógłby nie być odpowiedni, ma ok. 4.5/5cm. Quote
kalyna Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Chuckit ;) http://toys4dogs.pl/chuckit-tennis-ball-m-2-pack-pilki-tenisowe-2-szt,id182.html Dzięki ;) tą mamy :) raczej mi zależy, żeby kolor był taki jak tenisowych... Ale to raczej nie możliwe... Hmm miał ktoś piłki od o'canis? takie są np. w panterkę. Quote
Maghda Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Mam około 30 zużytych piłek tenisowych. Leżą w pudełku nietknięte, bo mój pies woli piłeczki ażurowe. Jeśli jesteś zainteresowana to odezwij się na priv :) Quote
dance_macabre Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Szukam porady :) Potrzebuje kupić zabawkę, najlepiej taka aby sprawdzała się w treningu obi do 40zł. Jakieś propozycje? Quote
salukie Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Właśnie - polecam mop! U młodszego psa, a raczej suki, mop robi furorę od początku kiedy się u nas pojawiła. Minęło 7 miesięcy jak jest u nas i mop to naprawdę coś niesamowitego :loveu: Kupiłam ostatnio bardzo popularną ażurówkę, ciekawe jak się u nas sprawdzi... Przetestujemy jak wyzdrowieję :loveu: Quote
Recommended Posts