Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam piłkę ażurową w kształcie rugby z Cyber Rubber. Mam ją co prawda od trzech tygodniu, ale okręcam na niej dookoła siebie 24kg psa. Tylko mój pies nie jest jakiś przeżuwająco-piłujący, raczej chwyta mocno i sobie wisi w locie na piłce.

Posted

przejrzałam pobieżnie wątek i nadal jestem w kropce, więc mam kilka pytań.... chciałabym kupić psicy nową zabawkę, do tej pory największą frajdę sprawiały jej polarowe szarpaki, różnorakie piłeczki i wszystko co dało się pogryźć - czyli wszelakie tańsze nylonowe bądź gumowe ringa i pluszaki giną śmiercią tragiczną rozczłonkowane na wiele kawałków.

Podsumowując chciałabym nabyć zabawkę odpowiednią do szarpania, rzucania i taką która wytrzymałaby intensywne żucie...podobają mi się ażurowe piłki oraz pokazywana kilka stron wcześniej piłka Jolly Ball, czy takie zabawki przetrzymałaby entuzjastyczną zabawę 25 kilogramowego psa ? Byłabym wdzięczna także, za polecenie innych sprawdzonych przez Was zabawek  :jumpie:

to co mogę polecić od siebie to kong bounzer, lub jakieś fajne piłki na sznurku. Bądź z dziurą w środku i dorobić sznurek :)

(np.Gappay, StarMark, Sumplast, Petstages czy Hoko70, tylko samemu dziurę trzeba dorobić).

Posted

Kalyna - idę przejrzeć zabawki firm które podałaś, piłkę na sznurku już kiedyś mieliśmy... po godzinie zabawy ostał się ino sznur :P (ale sznur mocny :P wytrzymał jeszcze miesiąc miętolenia w psiej paszczy :D) chociaż tak szybkie rozbrojenie piłki zwalam na słabą jakość zabawki (kupiona chyba w biedronce... więc nie ma co się dziwić) teraz chciałabym jedną porządniejszą zabawkę, która przetrzyma ciut dłużej, bo ostały się nam tylko polarowe szarpaki i małe pachnące wanilią i pływające ringo, które mamy już od przeszło pół roku i cały czas o dziwo wygląda jak nowe, niestety nie pamiętam jakiej jest firmy, ale było stosunkowo niedrogie. Nie wiedziałam, że będę mieć taki dylemat z wyborem zabawki dla psa :P masakra 

teraz mi się przypomniały jeszcze piłki bosmanki :lol:

albo kong safestix :)

Może właśnie sum-plast? bo oni mają gumowe, pachnące wanilią. Ta jest fajna http://2.bp.blogspot.com/-I_wo-8qJD5Q/VBc0EqsBi7I/AAAAAAAAAGc/Xhnyk0Ss2Jc/s1600/DSC_0276.JPG

Posted

ja mam taką  zabawkę, wanilia. I chyba wlasnie to jest sum-plast (nawet na sprzedaż, owczar odszedł za TM i nie ma kto się tym bawić. dla knypków za duże. )

Kong Jels Squeezz - Polecacie? Jak z piszczałką? 

Posted

To może wystarczy nie zostawiać psu zabawki :P?

Ja zostawiam na chwilę psu zabawki, dziamdzia sobie pod moim okiem... abym spokojnie mogła zająć się czymś innym :D

faktycznie to chyba sum-plast taką piłeczkę pewnie kupię, bo za te pieniądze nie będzie szkoda jak zniszczy  http://zoo-dragon.pl/p/610/13873/sum-plast-zabawka-spiralna-pilka-aportowa-ze-sznurkiem-7cm-sum-plast-zabawki-pies.html, i chyba kupię też właśnie coś z konga, albo inną zabawkę typowo do żucia :) dzięki za wszystkie rady ! 

ja kupiłam samą piłkę bez sznurka, bo taniej wyszło. A ten sznurek mi np, strasznie nie pasował...

My mieliśmy też taką: http://megazoo24.eu/images/plka_aport_8-5c1df903.jpg  na sznurek narzekałam, a pętelka przechodziła, bo piłka przy przeciąganiu się rozchodziła... teraz robi jako wylizywajka pasztetu zamiast konga dla Ciapka.

Bo ja kupiłam kilka metrów sznura i teraz tylko ucinam tyle ile potrzebuje do piłki :evil_lol:

Posted

masz rację z tym sznurkiem :D wychodzi na to, że lepiej i taniej wyjdzie kupić sznur i np 3 piłeczki zamiast jednej :D tylko jaki sznur będzie wytrzymały i w miarę wygodny (żeby nie palił rąk podczas przeciągania)? 

:laugh2_2:

żeglarska :) w marketach o kupienia są. Osobiście wolę grubsze, a te spokojnie przejdą przez tą dziurę.

U nas teraz właśnie robi furorę bosmanka z linki żeglarskiej, ponad rok czekała na wkupienie się w łaski Gazulca :)

Posted

A właśnie- jeśli nie mamy piłki z dziurą to czym tą dziurkę najlepiej zrobić? Wiertarka?

U nas właśnie jest szał na bosmankę :D
I na taki ,,szarpaczek" z rękawicy:
27081a709fc99a199aabeda97b49700d.jpg

W planie mam lekką ,,modyfikację"- zszycie jej w ,,tubę" i dodanie rączki z taśmy ;)

Posted

Kalyna :) Twoje rady są niezastąpione ;) jeszcze raz dziękuję, w takim razie w pon. idę polować na linkę żeglarską i zobaczyć czy mają jakieś "dziurawe" piłki w zoologu i jeszcze coś z tej liny uplotę jakiś szarpak albo właśnie bosmankę :P (efekty pewnie będą kiepskie, ale  mojego psa wszystko cieszy).

Miło mi to czytać :)

Jakby co to służę radą.

Bosmanki tez są wytrzymałe :)

A właśnie- jeśli nie mamy piłki z dziurą to czym tą dziurkę najlepiej zrobić? Wiertarka?

Wiertarką albo rozgrzanym gwoździem.

oo to to :)

Posted

Polecamy szarpaki z SHAGGY DOGGY .

Jeśli wasz pies lubi się szarpać to jest zabawka dla Was :)

Są bardzo wytrzymałe (o dziwo :p )

https://www.youtube.com/watch?v=agisj84zYw0

Posted

Gdzie kupiłaś tą zabawkę? :)

Tak na marginesie to masz cudownego psiaka, choruje na takie od bardzo dawna, ale dopóki mieszkam z rodzicami to moge tylko oglądać na zdjęciach :'(

Posted

My mamy z chuckit piłki (takie, takie i ultra na taśmie) generalnie są bardzo wytrzymałe i bardzo je lubimy, w zasadzie pomijając rogz grinz, to chyba najczęściej używane przez nas piłki. Mamy też zabawki do wody z chuckit (kaczy kuperek i bumper), kaczy kuperek jest trochę gorzej wykonany, ale nadal dobrze się trzyma, bumper tak samo i nawet nieźle znosi zabawę w przeciąganie, ale nie wiem czy bawiłabym się tak z większym psem. No i wyrzutnia w dalszym ciągu też super :). Teraz czekam aż w Polsce pojawią się piszczące piłeczki z chuckit :loveu:.

Posted

No właśnie... ChuckIt zaczynają robić furorę. Mam ich pod dostatkiem, pod ręką, ale jakoś nigdy mnie nie potrafiły przekonać. Są piłki, wyrzutnie, piłki na sznurku, obręcze i dosłownie wszystko więc teraz pytanie: co wybrać? 

Prawdopodobnie w najbliższym czasie się skuszę. Poczekamy, przetestujemy i zobaczymy. ;-)

Posted

Ok, to może napisałby ktoś swoje doświadczenie i opinię o zabawkach ChuckIt?

my mamy tą http://toys4dogs.pl/chuckit-ultra-toss-l,id194.html

jest bardzo fajna, trwała, pies ją uwielbia. Tylko ciężko tymi sznurkami się przeciągać, bo się wyślizgują. Niestety nie pływa.

i mamy chyba tą:

http://toys4dogs.pl/chuckit-ball-launcher-sport-25m-wyrzutnia-o-dl-63-5cm-do-pilek-w-rozm-m,id176.html

piłka daleko leci, jak na tenisową to nadal żyje. Ciap bawi się tylko tą oprócz Hoko funny.

Ogólnie to je polecam i przy nadmiarze gotówki ( :evilbat: ) to chciałam dokupić. Te nasze mamy od lata i spisują się bardzo dobrze.

A którą wybrać? zależy, jeśli pies przynosi do ponownego rzucenia i oddaje bez problemu to ultra ball, jeśli lubi się przeciągać to z taśmą lub sznurkami. Wyrzutnie są fajne, my mamy najdłuższą i przy małym wysiłku leci daleko.

Posted

A ja chyba muszę kupić tą hoko, jak wszyscy polecają :)

Edit: kalyna jaką hoko masz? Speed, funny, jakąś twardą?

bo tania i w naszym przypadku dobra :)

ja mam Funny dla Ciapy 63, Owczarów 70.

Speed mamy jedną  i to 63. Tyolko Gandzik ją lubi, tylko troszkę maława jest. A znowu 70 jest droższa i cięższa, więc nie wiem czy chciałby się tym bawić.

Będę musiała wybrać się do sklepu, pomacać i ewentualnie zdecydować co będzie się nadawało dla faraonki.

najlepiej tak zrobić ;) choć nie doradzę, bo kompletnie nie znam tej rasy, co innego gdybyś miała Owczarka :evil_lol:

Posted

bo tania i w naszym przypadku dobra :)
ja mam Funny dla Ciapy 63, Owczarów 70.
Speed mamy jedną  i to 63. Tyolko Gandzik ją lubi, tylko troszkę maława jest. A znowu 70 jest droższa i cięższa, więc nie wiem czy chciałby się tym bawić.

najlepiej tak zrobić ;) choć nie doradzę, bo kompletnie nie znam tej rasy, co innego gdybyś miała Owczarka :evil_lol:

Czyli najlepiej funny ;) Dzięki ;)