Harley Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Ja mam piłkę ażurową w kształcie rugby z Cyber Rubber. Mam ją co prawda od trzech tygodniu, ale okręcam na niej dookoła siebie 24kg psa. Tylko mój pies nie jest jakiś przeżuwająco-piłujący, raczej chwyta mocno i sobie wisi w locie na piłce. Quote
kalyna Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 przejrzałam pobieżnie wątek i nadal jestem w kropce, więc mam kilka pytań.... chciałabym kupić psicy nową zabawkę, do tej pory największą frajdę sprawiały jej polarowe szarpaki, różnorakie piłeczki i wszystko co dało się pogryźć - czyli wszelakie tańsze nylonowe bądź gumowe ringa i pluszaki giną śmiercią tragiczną rozczłonkowane na wiele kawałków. Podsumowując chciałabym nabyć zabawkę odpowiednią do szarpania, rzucania i taką która wytrzymałaby intensywne żucie...podobają mi się ażurowe piłki oraz pokazywana kilka stron wcześniej piłka Jolly Ball, czy takie zabawki przetrzymałaby entuzjastyczną zabawę 25 kilogramowego psa ? Byłabym wdzięczna także, za polecenie innych sprawdzonych przez Was zabawek :jumpie: to co mogę polecić od siebie to kong bounzer, lub jakieś fajne piłki na sznurku. Bądź z dziurą w środku i dorobić sznurek :) (np.Gappay, StarMark, Sumplast, Petstages czy Hoko70, tylko samemu dziurę trzeba dorobić). Quote
kalyna Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Kalyna - idę przejrzeć zabawki firm które podałaś, piłkę na sznurku już kiedyś mieliśmy... po godzinie zabawy ostał się ino sznur :P (ale sznur mocny :P wytrzymał jeszcze miesiąc miętolenia w psiej paszczy :D) chociaż tak szybkie rozbrojenie piłki zwalam na słabą jakość zabawki (kupiona chyba w biedronce... więc nie ma co się dziwić) teraz chciałabym jedną porządniejszą zabawkę, która przetrzyma ciut dłużej, bo ostały się nam tylko polarowe szarpaki i małe pachnące wanilią i pływające ringo, które mamy już od przeszło pół roku i cały czas o dziwo wygląda jak nowe, niestety nie pamiętam jakiej jest firmy, ale było stosunkowo niedrogie. Nie wiedziałam, że będę mieć taki dylemat z wyborem zabawki dla psa :P masakra teraz mi się przypomniały jeszcze piłki bosmanki :lol: albo kong safestix :) Może właśnie sum-plast? bo oni mają gumowe, pachnące wanilią. Ta jest fajna http://2.bp.blogspot.com/-I_wo-8qJD5Q/VBc0EqsBi7I/AAAAAAAAAGc/Xhnyk0Ss2Jc/s1600/DSC_0276.JPG Quote
Aleksandrossa Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 To może wystarczy nie zostawiać psu zabawki :P? Quote
angineuuka Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 ja mam taką zabawkę, wanilia. I chyba wlasnie to jest sum-plast (nawet na sprzedaż, owczar odszedł za TM i nie ma kto się tym bawić. dla knypków za duże. ) Kong Jels Squeezz - Polecacie? Jak z piszczałką? Quote
kalyna Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 To może wystarczy nie zostawiać psu zabawki :P? Ja zostawiam na chwilę psu zabawki, dziamdzia sobie pod moim okiem... abym spokojnie mogła zająć się czymś innym :D faktycznie to chyba sum-plast taką piłeczkę pewnie kupię, bo za te pieniądze nie będzie szkoda jak zniszczy http://zoo-dragon.pl/p/610/13873/sum-plast-zabawka-spiralna-pilka-aportowa-ze-sznurkiem-7cm-sum-plast-zabawki-pies.html, i chyba kupię też właśnie coś z konga, albo inną zabawkę typowo do żucia :) dzięki za wszystkie rady ! ja kupiłam samą piłkę bez sznurka, bo taniej wyszło. A ten sznurek mi np, strasznie nie pasował... My mieliśmy też taką: http://megazoo24.eu/images/plka_aport_8-5c1df903.jpg na sznurek narzekałam, a pętelka przechodziła, bo piłka przy przeciąganiu się rozchodziła... teraz robi jako wylizywajka pasztetu zamiast konga dla Ciapka. Bo ja kupiłam kilka metrów sznura i teraz tylko ucinam tyle ile potrzebuje do piłki :evil_lol: Quote
kalyna Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 masz rację z tym sznurkiem :D wychodzi na to, że lepiej i taniej wyjdzie kupić sznur i np 3 piłeczki zamiast jednej :D tylko jaki sznur będzie wytrzymały i w miarę wygodny (żeby nie palił rąk podczas przeciągania)? :laugh2_2: żeglarska :) w marketach o kupienia są. Osobiście wolę grubsze, a te spokojnie przejdą przez tą dziurę. U nas teraz właśnie robi furorę bosmanka z linki żeglarskiej, ponad rok czekała na wkupienie się w łaski Gazulca :) Quote
Aleksandrossa Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 A właśnie- jeśli nie mamy piłki z dziurą to czym tą dziurkę najlepiej zrobić? Wiertarka?U nas właśnie jest szał na bosmankę :DI na taki ,,szarpaczek" z rękawicy:W planie mam lekką ,,modyfikację"- zszycie jej w ,,tubę" i dodanie rączki z taśmy ;) Quote
kalyna Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Kalyna :) Twoje rady są niezastąpione ;) jeszcze raz dziękuję, w takim razie w pon. idę polować na linkę żeglarską i zobaczyć czy mają jakieś "dziurawe" piłki w zoologu i jeszcze coś z tej liny uplotę jakiś szarpak albo właśnie bosmankę :P (efekty pewnie będą kiepskie, ale mojego psa wszystko cieszy). Miło mi to czytać :) Jakby co to służę radą. Bosmanki tez są wytrzymałe :) A właśnie- jeśli nie mamy piłki z dziurą to czym tą dziurkę najlepiej zrobić? Wiertarka? Wiertarką albo rozgrzanym gwoździem. oo to to :) Quote
Aleksandrossa Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Szukam szukam i nie mogę znaleźć- jak ,,profesjonalnie" nazywała się ażurówka z amortyzatorem :P? Quote
Illusion Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Hmm... piłka ażurowa z amortyzatorem? :lol: To chyba nie ma u nas jakiejś szczególnej nazwy. Na zagranicznych stronach trzeba szukać tego pod bungee + nazwa zabawki. Quote
Skyy Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ktoś testował RAUKI? :megagrin: Rozumiem, że jeszcze nikt.... ? Quote
gops Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Polecamy szarpaki z SHAGGY DOGGY . Jeśli wasz pies lubi się szarpać to jest zabawka dla Was :) Są bardzo wytrzymałe (o dziwo :p ) https://www.youtube.com/watch?v=agisj84zYw0 Quote
Mylukier Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Gdzie kupiłaś tą zabawkę? :) Tak na marginesie to masz cudownego psiaka, choruje na takie od bardzo dawna, ale dopóki mieszkam z rodzicami to moge tylko oglądać na zdjęciach :'( Quote
gops Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Gdzie kupiłaś tą zabawkę? :) Tak na marginesie to masz cudownego psiaka, choruje na takie od bardzo dawna, ale dopóki mieszkam z rodzicami to moge tylko oglądać na zdjęciach :'( http://www.shaggydoggy.com/pl/p/Szarpak-Marley-edition/74 Dzięki :) Quote
Skyy Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Ok, to może napisałby ktoś swoje doświadczenie i opinię o zabawkach ChuckIt? Quote
Illusion Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 My mamy z chuckit piłki (takie, takie i ultra na taśmie) generalnie są bardzo wytrzymałe i bardzo je lubimy, w zasadzie pomijając rogz grinz, to chyba najczęściej używane przez nas piłki. Mamy też zabawki do wody z chuckit (kaczy kuperek i bumper), kaczy kuperek jest trochę gorzej wykonany, ale nadal dobrze się trzyma, bumper tak samo i nawet nieźle znosi zabawę w przeciąganie, ale nie wiem czy bawiłabym się tak z większym psem. No i wyrzutnia w dalszym ciągu też super :). Teraz czekam aż w Polsce pojawią się piszczące piłeczki z chuckit :loveu:. Quote
Skyy Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 No właśnie... ChuckIt zaczynają robić furorę. Mam ich pod dostatkiem, pod ręką, ale jakoś nigdy mnie nie potrafiły przekonać. Są piłki, wyrzutnie, piłki na sznurku, obręcze i dosłownie wszystko więc teraz pytanie: co wybrać? Prawdopodobnie w najbliższym czasie się skuszę. Poczekamy, przetestujemy i zobaczymy. ;-) Quote
kalyna Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Ok, to może napisałby ktoś swoje doświadczenie i opinię o zabawkach ChuckIt? my mamy tą http://toys4dogs.pl/chuckit-ultra-toss-l,id194.html jest bardzo fajna, trwała, pies ją uwielbia. Tylko ciężko tymi sznurkami się przeciągać, bo się wyślizgują. Niestety nie pływa. i mamy chyba tą: http://toys4dogs.pl/chuckit-ball-launcher-sport-25m-wyrzutnia-o-dl-63-5cm-do-pilek-w-rozm-m,id176.html piłka daleko leci, jak na tenisową to nadal żyje. Ciap bawi się tylko tą oprócz Hoko funny. Ogólnie to je polecam i przy nadmiarze gotówki ( :evilbat: ) to chciałam dokupić. Te nasze mamy od lata i spisują się bardzo dobrze. A którą wybrać? zależy, jeśli pies przynosi do ponownego rzucenia i oddaje bez problemu to ultra ball, jeśli lubi się przeciągać to z taśmą lub sznurkami. Wyrzutnie są fajne, my mamy najdłuższą i przy małym wysiłku leci daleko. Quote
marta1624 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 A ja chyba muszę kupić tą hoko, jak wszyscy polecają :) Edit: kalyna jaką hoko masz? Speed, funny, jakąś twardą? Quote
Skyy Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Będę musiała wybrać się do sklepu, pomacać i ewentualnie zdecydować co będzie się nadawało dla faraonki. Quote
kalyna Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 A ja chyba muszę kupić tą hoko, jak wszyscy polecają :) Edit: kalyna jaką hoko masz? Speed, funny, jakąś twardą? bo tania i w naszym przypadku dobra :) ja mam Funny dla Ciapy 63, Owczarów 70. Speed mamy jedną i to 63. Tyolko Gandzik ją lubi, tylko troszkę maława jest. A znowu 70 jest droższa i cięższa, więc nie wiem czy chciałby się tym bawić. Będę musiała wybrać się do sklepu, pomacać i ewentualnie zdecydować co będzie się nadawało dla faraonki. najlepiej tak zrobić ;) choć nie doradzę, bo kompletnie nie znam tej rasy, co innego gdybyś miała Owczarka :evil_lol: Quote
marta1624 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 bo tania i w naszym przypadku dobra :) ja mam Funny dla Ciapy 63, Owczarów 70. Speed mamy jedną i to 63. Tyolko Gandzik ją lubi, tylko troszkę maława jest. A znowu 70 jest droższa i cięższa, więc nie wiem czy chciałby się tym bawić. najlepiej tak zrobić ;) choć nie doradzę, bo kompletnie nie znam tej rasy, co innego gdybyś miała Owczarka :evil_lol: Czyli najlepiej funny ;) Dzięki ;) Quote
Recommended Posts