Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='katasza1']Ja moge odsprzedac swoja bo chcalam kupic Lke.

Z pilka azurowa sprobuje ;)[/QUOTE]

Jak jest sprawna piszczałka i w ładnym stanie to biorę! Napisz mi więcej info i cenę na priv :).

Dodam z tą ażurową, że na początku bawiłam się nią normalnie trzymając piłkę w ręku, rzucając itd., a któregoś dnia przymocowałam do niej szarpak jako sznurek, suk zamiast na szarpak rzucił się na sznurek i tak już jej zostało. Teraz w ogóle nie łapie za sznurki i przeciąga się wszystkimi zasznurkowanymi piłkami :).

Posted

[quote name='zahirka11']możecie mi pomóc jaki rozmiar tych piłek http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/kong_dla_psa/pilka/194239 dla psa wielkosci spaniela? myślałam nad m-ką alenie wiem czy nie za duże? a i czy one jakoś głośno piszczą?
idzie do mnie safestix wziełam s-ke mam nadzieję, że będzie dobra ;)
Mki są mniej więcej jak zwykłe tenisówki , myślę że będą idealna na psa wielkości spaniela .

Posted

[quote name='gops']Mki są mniej więcej jak zwykłe tenisówki , myślę że będą idealna na psa wielkości spaniela .[/QUOTE]

hmm ok, dzięki w takim razie spróbuję z m-ką ;) a wubby też m-ke brać? bo safetixa mam s-ke, nie wiem jak te wubby wyglądają ;P

Posted

Jeżeli już jesteśmy przy tym temacie...
Już od dawna noszę się z zamiarem kupienia mojemu psu jakiejś Wubby do wody, ale teraz pytania :

Czy inne rodzaje Wubby (np. Ballistics Friends) też unoszą się dobrze na wodzie?
Ile schnie zabawka z tego grubszego materiału?
Będzie dosyć widoczna w wodzie?

Mam pewne obawy co do Water Wubby ze względu na neopren.
Po opiniach wnioskuję, że długo by ona u nas nie pożyła, dlatego szukam czegoś z grubszego materiału, co nie będzie miało niezliczonych śladów po zębach po pierwszym wypadzie nad wodę.

Chyba, że polecicie jakieś inne, godne uwagi, zabawki nad wodę, którymi m.in. można się przeciągać w niej z psem.

Posted

[quote name='zahirka11']ooo nawet nie wiedziałam :lol: ale l-ka będzie dobra do aportowania?[/QUOTE]

Wydaje mi się, że spaniel bez problemu zaaportuje L-kę, ja mam foksa wielkości spaniela i mam zamiar kupić L. S-ka będzie za mała do szarpania ;)

Posted

zahirka, wubba S jest malutka :lol: Ja dla psa 8 kg mam L i daje radę. Squeaker bierz M spokojnie.

A zwykłe wubby ponoć też pływają, ale nie sprawdzałam.

Posted

Pies ok 52cm w kłębie, niecałe 18kg i wubba L

Bardzo mu się spodobała, odkrył, że jak mocniej ją złapie to piszczy i się teraz nad nią znęca :D A on raczej był delikatny...
Tybetan też ją aportował, bo ma frędzle :evil_lol: A tybetan uznaje tylko szarpaki i patyki.

Posted (edited)

Ktoś wie, w którym sklepie internetowym dostanę Konga Wubba Ballistics Friends L (to te zwierzaczki)?
Chciałam zamówić w Zooplusie z karmą, ale tam jest tylko ta neoprenowa Wubba (a tej nie chcę - macałam dzisiaj w zoologu i na 100% jest za delikatna dla mojego)...
I w jakiejś w miarę ludzkiej cenie...

Chyba, że ktoś chętny odsprzedać?

EDIT : Jeszcze pytanie - Kong Safestix nie pływa, prawda?

Edited by Niewyspana
Posted

[quote name='Niewyspana']Ktoś wie, w którym sklepie internetowym dostanę Konga Wubba Ballistics Friends L (to te zwierzaczki)?
Chciałam zamówić w Zooplusie z karmą, ale tam jest tylko ta neoprenowa Wubba (a tej nie chcę - macałam dzisiaj w zoologu i na 100% jest za delikatna dla mojego)...
I w jakiejś w miarę ludzkiej cenie...
http://toys4dogs.pl/kong-wubba-ballistic-friends-l,id137.html

Cena chyba dość standardowa.

Posted

[quote name='katasza1']Tak ciemno ze nic nie widze :P

Ja kupilam dzisiaj safestixa, jest szal :cool3:
i czekamy na rogza grinz jeszcze :razz:[/QUOTE]

Jak dojdzie to wstaw zdjęcie Froda z rogz grinz, bo chcialabym zobaczyć czy nie byłby za duży dla mojej Leny.
I jeśli masz jeszcze wubbe S to również poproszę fotkę. Chciałam coś do aportowania ale patrząc na zdjęcie Lki z postu Naklejki to L będzie dla nas trochę za duże ;/.

Posted

Doszla, ale gdzies mi przepadl aparat, juz z dwa tygodnie go szukam :-(

Jest spora, Blues nie lubi takich duzych pilek. Tzn grinz jest wielkosci mniej wiecej zwyklej tenisowki.

Wubbe S mam ale w Polsce ( do piatku jestesmy jeszcze u moich rodzicow), dla nas Ska jest za mala. Psy dopiero przy Lce zaczely sie nia szarpac.
Swoja droga mam tyle rzeczy do sprzedania wlacznie z wubba puppy itd musze od kogos aparat pozyczyc...

Posted

Moja nie lubi dużych piłek szkoda;/ te zęby są prześwietne, fajnie na fotkach w psich pyszczkach wyglądają:loveu:

Lena szarpie się bardzo rzadko, nie uczyliśmy ze względu na duży przodozgryz. Gdzieś wyczytałam że nie powinna. Wubbę chciałam do aportowania ale nie wiem czy jest sens jak ona bardziej do szarpania stworzona. L-ka wydaje mi się za wielka do tego.
Jakbyś sprzedawała coś małego i fajnego ,nadającego się do rzucania psu to daj cynk :D

Posted

Dam, jeszcze mi sie przypomnialo o tych szelkach.... :oops: Zupelnie zapomnialam

W przyszlym tygodniu zalatwie aparat i wszystko obfoce.

Ske do aportowania jest spoko, nadaje sie ;)

Posted

Ja dziś zamówiłam 'jajo' w zooplusie, mam nadzieje że się sprawdzi dla suki która się nakręca na takie zabawki. Długo się łamałam jak nie wiem, bo jednak cena też spora.