Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']ooo a ja już myślałam o XXL, ale chyba byłoby jednak za duże :)

sugerując się innymi produktami konga to my mamy konga Bounzer L i myślę, że jest Ok, większy byłby dla nas za duży...
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0018_zps9621a030.jpg

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0032_zps0315a4dd.jpg

O nie, jeśli myślisz o XXL dla owczarka niemieckiego, to będzie za duże. XL do gryzienia jest w sam raz.

To ja jednak kupię L-kę z wodnego Konga ;)

Posted

Macie jakieś doświadczenia ze sklepem fun4dog? Kupiłam zabawki, nie dotarła jedna piłeczka, napisałam maila. Na razie nie odpisują. Czekać, czy lepiej zadzwonić?
Mamy wubba L, nie jest za duża, Arnik ja łapie bez problemu :)

Posted

[quote name='Naklejka']Macie jakieś doświadczenia ze sklepem fun4dog? Kupiłam zabawki, nie dotarła jedna piłeczka, napisałam maila. Na razie nie odpisują. Czekać, czy lepiej zadzwonić?
Mamy wubba L, nie jest za duża, Arnik ja łapie bez problemu :)[/QUOTE]

kupowałam u nich wielokrotnie i zawsze byłam zadowolona ;) ja zawszę dzwonię w takich wypadkach

Posted

[quote name='Endher']Podzieliłabyś się informacją, w którym zoologu znalazłaś tę Wubbę? :) Mieli coś jeszcze z Konga?
Jasne ;)
Sieć sklepów Leoparus - Galeria Katowicka. Były jeszcze inne Kongi, na pewno były te: http://www.pies.petsmile.pl/materialy/_upload/image/kong.gif
Ogólnie mają tam bardzo dużo fajnych zabawek. Nie tylko z wszędzie znanej firmy Trixie :diabloti:
Bardzo lubię ten sklep. Mają fajne zabawki, karmy (np. Brit Care) czy smakołyki (Planet Pet Society, Brit Care itp.). Ceny jak na stacjonarny sklep zoologiczny również są ok ;)

Posted

[quote name='bognik']Jasne ;)
Sieć sklepów Leoparus - Galeria Katowicka. Były jeszcze inne Kongi, na pewno były te: http://www.pies.petsmile.pl/materialy/_upload/image/kong.gif
Ogólnie mają tam bardzo dużo fajnych zabawek. Nie tylko z wszędzie znanej firmy Trixie :diabloti:
Bardzo lubię ten sklep. Mają fajne zabawki, karmy (np. Brit Care) czy smakołyki (Planet Pet Society, Brit Care itp.). Ceny jak na stacjonarny sklep zoologiczny również są ok ;)
Dzięki wielkie! :) Z ciekawszych zabawek ostatnio widziałam tam wyłącznie Konga Squeezz, tylko w ogromnych rozmiarach na dodatek, chyba czas przejść się ponownie :cool3:

Posted

My mamy, Jupi bardzo ją lubi :) Faktycznie się nie niszczy, chociaż niektórym odklejają się kontynenty po jakimś czasie.

No i kiedyś ta piłka S kosztowała 28zł...

Posted

Myśmy jakiś czas temu poczynili duże zakupy w Zooplusie, kupując m.in. crackle ball i tę zieloną piłkę z TPR. Crackle ball już nie crackle :diabloti: po jednej zabawie, ale w sumie pies nadal ją sobie turla i memla. Za to piłka z TPR super! Nawet obśliniona nie ślizga się w dłoni, pies ją chętnie aportuje, ma na jej punkcie zajoba, a ona w ogóle się nie niszczy. No i piszczy ;)

Posted

A moja zielona piłka z TPR po obślinieniu przestała piszczeć ;( ale poza tym jest fantastyczna! Teraz nie ma mnie w domu, więc możliwe, że już wyschła i piszczy.

Posted

Młody bardzo crackle balla polubił, mimo że już nie wydaje za wielu dźwięków (cała "butelka" się już wgniotła). Rozważałam czy nie kupić mu właśnie tej zielonej z TPR, ale stwierdziłam, że na razie jeszcze crackle mu wystarcza, więc z zapasami poczekamy. ;) Także dziękuję za opinie, muszę teraz pamiętać, aby przy następnym zamówieniu z zooplusa zamówić "zielonkę".

Posted

[quote name='Ley']Jej! jak takie pozytywne opinie to chyba się skusze, bo mam już dość kupowania co chwile nowej piłki o.O A ta wydaję się idealnie w typie mojego psiaka.

Illusion dzięki bardzo za stronkę, a podasz jeszcze raz link szczeniakowy? Bo dla takie same się wkleił ;)

Ojej, rzeczywiście ;). Tutaj można dostać wersję szczeniaczkową: http://www.psiabuda.com.pl/pl/c/Gumowe%2C-lateksowe/125/1/default/1/f_producer_129/1

Posted

Za duży też nie powinien być, jeśli chodzi Ci o zajęcie mu czasu przez wydobywanie smakołyków (im większy, tym łatwiej).
Moja lhasaczka ma S i myślę, że nie jest za mały ;)

Posted

Ja kupilam wkoncu wubbe rozm L i wkoncu psy sie zainteresowaly. Mialam Ske do tej pory i nie dalo sie wogole tym szarpac, bo im ciezko bylo zlapac.

Kupilam tez te pilke z trixie, czerwona na sznurku, faktycznie sznurek fajny do trzymania, pilka tez ok, fajna malutka, ale moja menda dalej trzyma tylko za sznurek, pilka jest tylko nieistotnym dodatkiem. Moze jak juz opanuje aportowanie bez szarpania sie po przynoszeniu to zaczne mu rzucac pilki bez sznurka.

Aaaa jeszcze zamowilam rogz grinz :P bo mi brakowalo do darmowej wysylki :P

Posted

[quote name='Illusion']Ja bym wzięła M, Gi ma M i jest dla niej ok, S to moim zdaniem dla yorków i innych cziłał ;).[/QUOTE]

Dla cziłek to jest XS-ka :).

Posted

Moja suczka mimo, że umiała aportować piłki i lubiła przeciągać się szarpakiem (ale piłki zawsze naj) to jak miała piłkę na sznurku, też łapała za sznurek. Nauczyłam ją przeciągać się piłką na sznurku łapiąc za piłkę dzięki piłce ażurowej :).

Ma ktoś na sprzedaż piszczącą świnkę (jels) z konga w rozmiarze M? W Fun4Dog chyba nieprędko będzie dostawa, bo wszystkie zwierzaki są, tylko te świnki wykupione :-(.