Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamówiłam tą piłeczke ;-) mam nadzieję że się nie rozpadnie...
A wy bo o niej sądzicie?

http://m.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/zabawki/plastikowe/339559

Posted

a jakie zabawki polecalibyście dla szczyli kilkutygodniowych? (docelowo będą duże, te szczyle :)),a le chciałabym coś na teraz, aby się zainteresowały i miały co ciamkać, jak im zęby rosną :)

Posted

[quote name='marta1624']Poszukuje tzw. kuli smakuli. Macie jakieś sprawdzone? Chciałam tą z trixie, ale zniechęca mnie to że jest plastikowa a nie gumowa. A gumowa z trixie jest z labiryntem, co utrudnia wypadanie smaczków. Niestety, mój pies bardzo szybko się nudzi, więc ta też odpada. Są jeszcze jakieś inne? Albo macie te plastikowe? Jak z ich wytrzymałością i czy psy chętnie się bawią?[/QUOTE]
My mamy gumową kulę smakulę :) i smaki mimo labiryntu dość łatwo wypadają (przynajmniej wg mnie ;)) - zwłaszcza jak są kulistego kształtu i dużo się naraz wsypie.

Posted

[quote name='Itske']a jakie zabawki polecalibyście dla szczyli kilkutygodniowych? (docelowo będą duże, te szczyle :)),a le chciałabym coś na teraz, aby się zainteresowały i miały co ciamkać, jak im zęby rosną :)[/QUOTE]

Moja suka uwielbia zabawki z petstages :)

Posted

Jestem już prawie zdecydowana na kule smakule, ale mam jeden dylemat- lepiej kupić plastikową średnica 14 cm czy pokrytą gumą 11 cm? Dodam że mam sukę mieszańca ON, drobniejsza, 30kg.

Posted

[quote name='marta1624']Jestem już prawie zdecydowana na kule smakule, ale mam jeden dylemat- lepiej kupić plastikową średnica 14 cm czy pokrytą gumą 11 cm? Dodam że mam sukę mieszańca ON, drobniejsza, 30kg.[/QUOTE]

plastikowa trzaska głośno przy turlaniu (mam panele) i nie można nią rzucać, polecam gumową

Posted

[quote name='NightQueen']plastikowa trzaska głośno przy turlaniu (mam panele) i nie można nią rzucać, polecam gumową[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedź:) też skłaniam się ku gumowej. Czekam na konga classic i piłkę trzaskającą z zooplus, to muszę zamówić jeszcze kule smakule, uciekające jajo i może kong squeezz:)

Posted

Szukam jakiejś wytrzymałej piszczącej zabawki, niestety mój czarnuch wszystkie zwykłe piszczałki niszczy w 5 minut... Fajnie jakby była w miarę tania :) Ewentualnie coś ciut droższego z opcją przeciągania. Ktoś ma jakiś pomysł?

Posted

Kong puppy piszczy, jest raczej wytrzymały, jeśli chodzi o twardość- jest średnio twardy, moja DONka go lubi w miarę, ostatnio szał robi piłka starmark zielona 'niezniszczalna' bo jest miękka,może ją memlać i fajnie się odbija..ale nie daję jej na długo do trzymania, bo boję się,żeby nie zaczęła jej rozdzierać..
Są jeszcze Kongi bounzer i squuez ale ich nie miałam..