Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Illusion -Wiem,wiem pamiętam ;) Ale nie wiem jaki by rozmiar dla mojego pasował :shake: . I piłka czy kostka ?

Posted

[quote name='kubekwyborowy']Ja zawsze wybieram zabawki, które są w środku wypełnione np. lane piłki, ringo z takiej twardej gumy. Są bardzo wytrzymałe, przetestowane na schroniskowych psach :)[/QUOTE]
I moj ma je w nosie :P

Ostatnio bylam w niemczech w zoologu. Chce konga classic, wobblera, pilke azurowa, szopa ze skineez i szelki z hurty. Czy ma ktos troche euro na zbyciu? :placz:

Posted

[quote name='Niewyspana']Podepnę się pod pytanie, bo również interesuje mnie ta zabawka i chciałabym usłyszeć opinie ;)
(Poza tym nie ma to jak pies myśliwski z ptakiem w pysku :cool3:)[/QUOTE]

Mamy zająca. Suczka springerka (szczeniak) go bardzo lubi, ale ja nie, bo ma długie kłaki i mam wrażenie, że w końcu go oskalpuje i tą "sierść" zeżre.
Świetne aporty kaczki kupiłam w TK Max, ale teraz są same zabawki świąteczne :/

Posted

Nam zabawki Skineeez bardzo odpowiadały, ale ostatnio Młodego napadła mania na rozwalanie każdej zabawki, w związku z czym nie ma następców Gąski. Mamy Szopa, ale był już zszywany, więc wolę poczekać aż trochę się Młody unormuje z tym niszczeniem. ;)

Posted

Słuchajcie, nie chce ktoś odkupić ode mnie Konga Squeezz?:roll:
Przed chwilą odebrałam paczuszkę i od razu piłka wydała mi się za duża, miała być M-ka, przyszła L-ka...
Oczywiście nie używana, jeszcze z "metką", kolor niebieski.

Posted

[quote name='BBeta']Ja skusiłam się na drugiego Squeezza (Ring L), tym razem piszczałka wytrzymała trochę dłużej, bo aż 30 minut :eviltong: :diabloti:[/QUOTE]
I co, tak po prostu sobie "dedła"? A niby taaakie super piszczałki, działają po przegryzieniu... Myślałam, żeby mojemu kupić, bo to rozpruwacz - od aportowania woli wyżywanie się na zabawkach.

Posted

[quote name='Karoola']I co, tak po prostu sobie "dedła"? A niby taaakie super piszczałki, działają po przegryzieniu... Myślałam, żeby mojemu kupić, bo to rozpruwacz - od aportowania woli wyżywanie się na zabawkach.[/QUOTE]
Piszczała i przestała ;) Ale poza tym Ring jest naprawdę świetny, idealny do przeciągania ;) I fajnie się odbija :)

Posted

[quote name='BBeta']Ja skusiłam się na drugiego Squeezza (Ring L), tym razem piszczałka wytrzymała trochę dłużej, bo aż 30 minut :eviltong: :diabloti:[/QUOTE]
W moim kong squeez ball piszczałka wytrzymała jakieś 15 min:evil_lol:

Posted

Odnośnie Skineeez, nie wiem w czym tkwi wspaniałość tych zabawek, ale mój pies wyjątkowo szaleje za swoim lisem. Szkoda tylko, że po 2 dniach od zakupu wyglądał on już tak...

;)

Posted

mi też poległ kong squeezz :( wytrzymał długo bo ok miesiąc no ale i tak za krótko

chciałam zauważyć że piłka jest w prawie nienaruszonym stanie, nie ma żadnych śladów zębów, a piszczałka nie działa :???:

Posted

O, czyli Squeezz jednak nie taki wytrzymały. Dobrze, że mam w miarę delikatne psy:cool3:

Piłka dalej jednak na sprzedaż, więc osoby chętne proszę o wiadomość.
Cena niższa niż w sklepie!

Posted
Sa jak zwłoki, brak wypełnienia sprawia ze nie musisz sprzątać waty po przedziurawieniu :P

Przynajmniej dla mnie to zaleta ;p

To prawda, ale mój pies nigdy nie bawił się lisem sam na sam. Używałam go do aportowania i czasem do nagrodzenia krótkim i delikatnym szarpaniem, więc w tym przypadku ta zaleta nie ma szczególnego znaczenia :grins: W każdym razie szkoda, że tylko tyle wytrwał.

Posted

Ale wg mnie skineez to nie jest zabawka do szarpania.
moj bawi sie nia sam, podrzuca sobie, biega z tym.

Do szarpania to mamy inne zabawki.

Tak jak pisałam, nie było to szczególnie zawzięte szarpanie, raczej takie wplecione w zabawę. Osobiście nie rozgraniczam też zabawek w ten sposób. Większość tych, które mam, traktuje dość uniwersalnie. Być może to co się z nią stało jest moją winą i wynika ze złego użytkowania, tak czy inaczej na Skineeez już się raczej nie skuszę, co nie znaczy jednak, że mam zamiar wszystkich wokół zniechęcić ;) Fajnie, że u większości osób się sprawdziła.