Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kong żelek - mamy 2 lata i jest w bardzo dobrym stanie, nadal piszczy a zwykle suka wygryza piszczałki

u nas po tygodniu się rozkleił... i tak co chwilę trzeba go z powrotem kleić, ale plusem jest to, że ciągle piszczy :)

Choć ja polecam kong squeezz stick, mamy go prawie rok i nadal piszczy.

Gandzia też wygryzał piszczałki w sekundę.

Posted

O, ja też takiej szukam! Dla małego, płaskomordnego psa.
I tak się dopnę offtopem- poszukuję smaków które unosza się na wodzie, kto zna takie?

Z pływających smaczkow to moga byc np. suszone szprotki czy inne suszone ryby w kawałkach :) albo jakies ciasteczka :)
  • 3 weeks later...
Posted

Kalyna! zapomniałam całkiem o tym jumplerze konga .. już piszę co i jak :) 

Jumplerem bawiły się 4 psy :p śladów po zębach praktycznie ZERO , trzeba pilnować żeby psy nie gryzły namiętnie "rączek" bo to jest słaby punkt , tak można ją najprędzej rozwalić .

Jumpler odbija się dość fajnie od ziemi , przestaje piszczeć średnio co minute zabawy  :p a potem na nowo piszczy (mam pogryzione miejsce gdzie jest piszczałka więc raczej o to chodzi ) . 

Jest fajnej wielkości , bawiły się psy 16-24 kg i żaden nie miał problemu ze złapaniem i zabawą .

Zabawka dla każdego psa była równie atrakcyjna , dostawały fisia jak ją widziały a mój jełopek to aż się trzęsie z radości (dla niego jak coś jest duże a jeszcze piszczy to w ogóle radocha straszna ) .

Oczywiście wszystkie zabawy były pod nadzorem , nie zostawiałam zabawki z żadnym psem sam na sam na dłużej niż kilka minut .

Myślę że jak pod moją nie obecnością ktoś nie rzuci białasowi jej żeby sie sam bawił to jumpler będzie nam służył wiele miesięcy . 

Niestety nie wiem gdzie wsadziłam zdjęcia Claya z jumplerem i nie mogę ich znalezc .

Mam zdjęcie Kleo :) 

3148898_IMG_7925.JPG

I muszę napisać o dyskach trixie !

Nie miałam tak świetnych dysków ! wytrzymałe, dobrze latają i mają jedną wade - toną . 

Mamy 2 i w planach mam zamówienie kolejnych 2 , Clayek je uwielbia. 

No dobra... on uwielbia prawie wszystkie zabawki :p ale jumplera i dyski trixie wyjątkowo wielbi .

3148908_11350309_841844975851878_1221346

3148930_IMG_8089.JPG

Posted

Mam takie pytanie do osób korzystających z Kongów i innych zabawek zajmujące psu czas
Jak nigdy nasz jeden pies zaczął rządzić w domu gdy nas nie ma buszuje po półkach i blatach w poszukiwaniu czegoś co da się zjeść

kupię jej kongi - i tu pytanie - czym je wypychacie :D?

Posted

Puszki/saszetki psie, jogurt naturalny (czasami mieszam z owocami), twaróg, rosół bez przypraw (do mrożenia), pasta kurczakowa, tego typu rzeczy najczęściej mrożę (jak w środek włoży się jakiś długi przysmak typu taki paluszek alpha spirit, to zajmuje psa na dłużej). A jak nie chcę mrozić, to na ogół mieszam suchą karmę z pastą do konga/tubidogiem lub masłem orzechowym. Do konga właściwie można wrzucić wszystko... :D

A ja pomacałam sobie dzisiaj safestixa i znów zastanawiam się, czy swojej psicy nie sprawić, całkiem fajny się wydaje :D.

• 3 weeks later...
Posted

Mam jeszcze pytanie: Jaką piłkę w środku mają piszczące kongi wubba? Jest ona miękka, czy to ta tenisowa squeaker?

Posted

Ostatnio stwierdziłam, że jakoś nudno u nas z tymi zabawkami. Ciągle te same piłki są... no i tak się złożyło, że trafiłam na darmową wysyłkę w Karusku :lol:

Jak otworzyłam paczkę, dotknęłam piłki i pierwsza myśl, że się pomyliłam. Mega twarda i ciężka. A do tego super się odbija i daleko leci. No a psy zwariowały na jej punkcie, nawet Sonia, która jest bardzo delikatna i twardych i ciężkich zabawek nie weźmie do pyska. A tu taka niespodzianka. Gandi to tam wiadomo. Dopiero dwa dni się nią bawią, dlatego ciekawi mnie jak długo potrwa ten zachwyt :P

niezniszczalna, wytrwała...

DSC_0155.JPG

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=25421