Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas lepiej się sprawdza wobbler, mieliśmy wcześniej tą piłkę i nie wzbudzała u psa większego zainteresowania. Smaczki dość trudno wypadały, więc szybko się zniechęcił.

Posted

Dzięki za odpowiedzi, chyba wezmę Konga Wobbler. 

Nie udało mi się kupić mopa z mikrofibry, jedynie rękawicę do kurzu tego typu. Jest szał zabawy! Jedyny minus, że ta rękawica jest dość mała i trzeba uważać na ręce. Ma piękny wściekle pomarańczowy kolor i kosztowała całe 5zł - jestem mega zadowolona, a nie sądziłam że spodoba się mojemu psu(i to aż tak!).

Posted

Jakby kogoś interesowały te ringa XXL to są mega fajne!

Rzecz jasna nie nadają się dla małych psów i chyba nawet nie dla średnich, niektórym psom może nie odpowiadać waga i wielkość :p 

Jedno ringo waży ponad 1 kg :) 

Mój jest zachwycony ! 

1552523_DSC04771.JPG

1552527_DSC04768.JPG

Ponad 2 kg na szyi ;D

1552532_DSC04772.JPG

Posted

http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/pilki_dla_psa/374433

Wzięłam na próbę dwie i szczerze mówiąc jestem zachwycona :P Nie wiem jak się sprawdzi przy psach, które brutalnie traktują piłkę, ale mam jednego aportującego bez podgryzania, a drugiego memłającego intensywnie i obie żyją. Fajnie się odbijają, porównywalnie do squeeza i orki. Psy oszalały :D

Też zamówiliśmy na próbę. Jeszcze chuckit erratic. Zobaczymy jak się sprawdzą. 

Posted

Kupiłem dzisiaj zwykłą, zapachową piłeczkę SunPlasta. Cud, że u mnie na wsi gdzieś ją znalazłem, a szukałem już od dłuższego czasu. Zamówiłem na necie, to przyslali mi piłkę z kolcami, której pies nie umiał utrzymać w pysku- więc żadna uciecha. Wracając do tej piłki- jest szał. Pies lata za nią jak głupi, albo ktoś mu rzuca, albo sam leży i memle (mamle?) 
Pomyślec, że mojemu psu bardziej podobają się zabawki za 2.50 niż 30 ;D

Posted

O, też mam zapachową piłe z Sumplasta i może nie jest hitem, ale jednak pies ją bardzo lubi. I po prawie roku - jest w bardzo dobrym stanie. Kiedyś miałam dwie, ale jedna przepadła w jesiennych liściach i jej nie znalazłam..

Nawet nie kupuję tych najdroższych zabawek, wśród tańszych jest wiele fajnych do wyboru :)

Posted

Piłka z sunplasta, dokładnie ta co ma owczar w pysku :)

1604088_10806363_977452665617954_3497284

jak ja się cieszę, ze moje nie są takimi terminatorami :D

nasza piłeczka ma już 1,5 roku (chyba) :)

Posted

Mogłabym prosić o namiary na użytkownika, który reklamował szarpaki ze sztucznego futerka? Kupiliśmy coś takiego na wystawie w sierpniu, jest już w opłakanym stanie, nie ma połowy wypełnienia i ... cuchnie. Wyrzucaliśmy go z TŻ już z 6 razy, ale zawsze wraca jak bumerang. 
Wczoraj TŻ odebrał mnie z pksu i mówi, że już wyrzucił do śmieci i przykrył workiem innych śmieci żeby maluszek nie wygrzebał. Wchodzimy do domu, a szarpak leży na schodach. Meridka nie chce się z nim rozstać, nawet spod ziemi go wykopie. Potrzebujemy pilnie nowego. 

Posted

Jakie polecacie zabawki, takie bardziej "niezniszczalne" do memlania w domu, bo gumowy tygrys obdarty z futerka, uszy, policzki i spód obżarte,gdy tylko go dostała (widocznie za miękka guma) niedawno odgryzła mu nos.
Wczoraj destrukcji uległa czerwona gumowa kostka z TRIXIE, która tak długo się trzymała mimo śladów zębów i dziur w porównaniu do innych zabawek jakie miała.

Posted

U nas niezniszczalne są tylko kongi i niektóre zabawki z Petstages z serii orka (długo trzyma się piłka - sznurek zeżarty - i mały jack, choć ma lekko nadgryziony rożek) :)

• 2 weeks later...
Posted

A my czekamy na JOLLY BALL ROMP AND ROLL 

Ciekawa jestem wytrzymałości tej piłki . 

Jednak nie zdecydowałam się na jolly ball push and play póki co .

11_Customer_Picture.jpg

Posted

razed_in_black, tutaj jest recenzja obu piłek http://myhovawart.com/testy/zabawa-po-zmroku-czyli-mrrroczny-test-pilek-chuckit-firefly-led-vs-max-glow/:) My osobiście bawiliśmy się pożyczoną ledową i super sprawa, myślę, że warto zainwestować chyba, że do każdego spaceru do listy rzeczy niezbędnych dołączysz latarkę, którą możesz doświetlać max glow w trakcie spaceru ;)

my testujemy księżycową piłkę z tesco, drugą ze sznurkiem, które od końca grudnia były w promocji, na razie jest 2:0 dla Muffina ale fun ma, w kolorach jestem zakochana więc nie szkoda pieniędzy :D

http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/10549751_1410908032535420_499752210_n.jpg

http://photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/10882001_772542842826395_2032359934_n.jpg

Posted

Agata, mogłabyś bardziej opisać zniszczenia poczynione na tej piłce ze sznurkiem? Tę "ażurówkę: też mamy i daje radę, no i chodzi za mną jeszcze ta sznurkowa, ale nie chce żeby się nam rozpadła od razu :p

85llolla, my mamy tę z pierwszego linka, jak za te pieniądze jest ok :p w kilku miejscach ciut pękła, ale dzielnie się trzyma i jest wielbiona przez suczydło. Tylko, że moja raczej takich zabawek domowych nie niszczy, jest bardzo delikatnym memłaczem ;)

Posted

Sama piłka ma tendencję do rozklejania, wygląda na taką jakby była zgrzana na ciepło i ma szew przez cały obwód (i jest bardzo miękka,gumowa, coś jak żelka) od strony otworów na sznurek zaczyna widać pęknięcie. W dodatku jakoś może przy trzecim niewinnym szarpaniu wyskoczył sznurek i tyle z niego było, bo przy każdej próbie ponownego wsadzenia i zawiązania nawet dwóch supłów wyskakuje znowu, teraz jest fun na samą ale niestety Muffin ma ogromne opory przed aportowaniem piłeczki bez sznurka więc jej nie zabieram na dwór ;) Jak była w całości to przez gumowatość i pewnie trochę wielkość,bo chyba ma z 7cm często wyskakiwała mu z mordy więc przygotowana na porządne ciąganie biłam się własną pięścią po twarzy :P

Więc po tych doświadczeniach zamawiam ultra tug z chuckit.

ażurowa popękała, a szkoda, bo myślałam, że może sprawdzi się do podczepienia jakiejś taśmo-rączki ;)

Posted

Eee to sobie jednak odpuścimy :p młoda się szarpie jak dzik dzik i nie zbyt lubi jak jej się coś z mordy wyślizguje. Dzięki :)

Ultra tug bardzo polecamy ^^ to chyba najlepsza piłka jaką miałyśmy

Posted

razed_in_black, tutaj jest recenzja obu piłek http://myhovawart.com/testy/zabawa-po-zmroku-czyli-mrrroczny-test-pilek-chuckit-firefly-led-vs-max-glow/ :) My osobiście bawiliśmy się pożyczoną ledową i super sprawa, myślę, że warto zainwestować chyba, że do każdego spaceru do listy rzeczy niezbędnych dołączysz latarkę, którą możesz doświetlać max glow w trakcie spaceru ;)

dzięki ;) bardzo pomocna recenzja i zdecydowałam się na LED (a akurat w zooplusie jest 10 zł taniej niż na toys4dogs :) więc cena piłki sama zachęca do zakupu :P )