kylaudia Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 A co sądzicie o pilce Hyper Pet Dura Squeaks Ball ? Czy moze lepsza z chuckit ? Quote
Dink Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Prezent gwiazdkowy :) Gdzie taki można dostać Quote
rev Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Gdzie taki można dostać Jeśli chodzi tylko o Polskę, to można napisać do Ani. Ostatnio ściągała te zabawki, więc może planuje powtórkę. Kong Quest dostępny jest też w sieci sklepów zoologicznych Maxi Zoo (Warszawa i Poznań). Quote
gops Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 http://allegro.pl/xxxl-ring-z-pelnej-gumy-duze-rasy-27cm-wroclaw-i4912389968.htmlktoś zna to ringo ? na prawde jest tak wytrzymały jak piszą ? Quote
gops Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Czyli super! Skoro żyje nadal! U mnie te ringa 14cm "duże" starczają na 2-3 zabawy , jeśli te wielkie wytrzyma chociaż 10-15 będę zadowolona . Ja potrzebuje do wiszenia , a te mniejsze się urywają po prostu . Quote
Dogha Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Nie wiem czy się urwie czy nie, bo nie mam takiego testera, ale one z reguły są z ohydnej gorzkiej gumy… Quote
Gezowa Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/pilki_dla_psa/374433 Wzięłam na próbę dwie i szczerze mówiąc jestem zachwycona :P Nie wiem jak się sprawdzi przy psach, które brutalnie traktują piłkę, ale mam jednego aportującego bez podgryzania, a drugiego memłającego intensywnie i obie żyją. Fajnie się odbijają, porównywalnie do squeeza i orki. Psy oszalały :D Quote
Safari Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Gezowa - to ulubione piłeczki mojego psa, zdecydowanie woli je od konga Squeezz Ball :D Super się odbijają, piszczą, a pies uwielbia je sobie przeżuwać jak niesie. Niestety różnie było z piszczałką - raz mojej znajomej przyszła piłeczka i już nie piszczała, mi dwie przestały piszczeć po 2-3 tygodniach. Ale miałam jedną, która piszczała 4 miesiące - aż ją zgubiłam :) żadna z piłeczek się nie zniszczyła (śrenio niszczycielki border). Niestety gubią się, ale trudno to uznać za wadę, bo ja gubię/wieszam na drzewach wszystkie piłki :) dla mnie powinni robić takie piłki-bumerangi, co same wracają. Quote
Illusion Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Do nas doszły ostatnio pullery, nie sądziłam, że zwykłe ringo może być aż tak fajne! Zastanawiam się tylko jak długo przeżyje, bo po każdej zabawie jest coraz więcej dziur po zębach. Quote
XdamianX Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 http://www.dobra-miska.cz/hracka-pes-letajici-talir-doggy-disc-18cm-tr kto ma to frisbi? Czy 18cm nada się na shiha dośc dużego? Będzie dobre na taką "naukę" ? Quote
kalyna Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Do nas doszły ostatnio pullery, nie sądziłam, że zwykłe ringo może być aż tak fajne! Zastanawiam się tylko jak długo przeżyje, bo po każdej zabawie jest coraz więcej dziur po zębach. mam takie same spostrzeżenia. Psy oszalały na jego punkcie, ale ilość dziur po jednej zabawie jest spora. Quote
Fauka Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 http://www.dobra-miska.cz/hracka-pes-letajici-talir-doggy-disc-18cm-tr kto ma to frisbi? Czy 18cm nada się na shiha dośc dużego? Będzie dobre na taką "naukę" ? Miałam, nie polecam. Lepiej do nauki kupić frisbee trixie sky dogs. Quote
Gezowa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Zależy do nauki czego konkretnie tak naprawdę. Lata średnio, w końcu to gumowe ;) ale na wytrzymałość nie narzekam. Mam jedno ponad dwa lata, służyło dzielnie jako nagroda przy przynoszeniu plastikowego dysku, a pies (16kg) szarpie się tak, że chce rozerwać wszystko, wiesza się na tym i w sumie prócz faktu, że jest tak usyfione, że nie widać jaki to był kolor to jest w stanie bardzo dobrym :lol: Quote
Adriana. Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Mam pytanka odnośnie dwóch piłek: Czy Ultra Tug Chuckita pływa? Nadawałaby się do zabawy w wodzie? Jak to jest z wszelakimi Crackle Ball'ami? Obawiam się że to taka jednorazowa zabawka i jak pies ją sobie poglimie to przy pierwszej zabawie trzeszczący plastik się wgniecie i nie będzie trzeszczał. Czy jednak ona jakoś wraca do pierwotnej postaci i trzeszczy dalej? Konkretnie myślę o tej z JW Pets. Quote
BBeta Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Mam pytanka odnośnie dwóch piłek: Czy Ultra Tug Chuckita pływa? Nadawałaby się do zabawy w wodzie? Jak to jest z wszelakimi Crackle Ball'ami? Obawiam się że to taka jednorazowa zabawka i jak pies ją sobie poglimie to przy pierwszej zabawie trzeszczący plastik się wgniecie i nie będzie trzeszczał. Czy jednak ona jakoś wraca do pierwotnej postaci i trzeszczy dalej? Konkretnie myślę o tej z JW Pets. Nie, nie pływa ;) Plastik nie wraca do pierwotnej postaci, w naszej piłce po kilku zabawach był tak powyginany, że postanowiłam go usunąć, a do środka włożyłam lateksową piszczącą piłkę ;) Quote
Skyy Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Do nas doszły ostatnio pullery, nie sądziłam, że zwykłe ringo może być aż tak fajne! Zastanawiam się tylko jak długo przeżyje, bo po każdej zabawie jest coraz więcej dziur po zębach. Sama się właśnie zastanawiałam nad pullerami. Hmm... Quote
gops Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 A ja widziałam już tyle rozerwanych pullerów że mnie nawet nie korcą :) i to nie tylko przez ttb . Quote
Skyy Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 gops, mówisz? Hm, w takim razie chyba przestanę być zainteresowana. ;) Quote
a_niusia Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ja mam pullery i nie wyglądają najlepiej, ale nie są porozrywane. To nie jest jakaś zajebiście trwała zabawka, ale trzeba powiedzieć, że psy ja kochają Quote
Illusion Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Mi nie przeszkadza specjalnie to, że są pogryzione, ale nie chciałabym, żeby się rozerwały. Super się tym bawi szczególnie teraz, bo śnieg się do nich jakoś bardzo nie przyczepia, meeega się odbijają, no i piesa lubi bawić się nimi w szarpanko :). Może nasze tak szybko nie umrą, jak będziemy bawić się nimi na zmianę z innymi zabawkami. Od miesiąca mamy to i mam ochotę na więcej cuzów Aaa no i mamy w końcu szarpak z DogStyle z amortyzatorem. Gdzieś czytałam, że amortyzator to zwykła guma, nie wiem co to jest, ale wydaje się wytrzymałe i bardzo fajnie działa. Mamy zabawkę z konga z amortyzatorem i różnica w zabawie jest bardzo duża, na plus dla szarpaka DS. Quote
Adriana. Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Nie, nie pływa ;) Plastik nie wraca do pierwotnej postaci, w naszej piłce po kilku zabawach był tak powyginany, że postanowiłam go usunąć, a do środka włożyłam lateksową piszczącą piłkę ;) Dzięki :). To chyba zrezygnuję z Crackle, bo już to widzę jak ją Kermit od razu zgniecie. Szkoda że te chuckit nie pływa, byłaby fajna uniwersalna zabawka. Quote
gato Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 U mnie Pullery bardzo oszczędzane i kolejny już umiera, Pi ma lekkiego jobla na ich punkcie, ale dziury po zębach to one mają po pierwszej zabawie, po drugiej są zmiażdżone, po trzeciej zmasakrowane :P . Żeby nie było nie pozwalam mu się na nimi znęcać (chociaż on by bardzo chciał) bo by umierały po pierwszej zabawie, on niestety tak masakruje je przy szarpaniu. W ogóle to gdzie je teraz można dostać? Kiedyś miał je DS, kolejnego zanabyłam na wystawie, ale gdy ten umrze zostaniemy bez i lipa... Quote
Illusion Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 No u nas też tylko szarpanie i jeszcze sucza podgryza w czasie aportowania, więc ślady zostają po każdym kontakcie z psim pyskiem. Nie widać już prawie napisu. Jak patrzyłam ostatnio to były tylko na allegro. Quote
Harley Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Co waszym zdaniem lepiej wybrać piłkę "kulę smakulę" czy konga wobblera? http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/kong_dla_psa/62486 http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/kong_dla_psa/pilka/196016 Quote
Recommended Posts