BBeta Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 W PL są już dostępne Kong Squeezz Jels ;) Quote
Illusion Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 W Fun4Dog czy gdzieś jeszcze? Bo w F4D są tylko duże. Quote
BBeta Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='Illusion']W Fun4Dog czy gdzieś jeszcze? Bo w F4D są tylko duże.[/QUOTE] Tak, w Fun4Dog, średnie też są ;) Quote
FridaOzzy Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Dziękuję za informację! :loveu: Kupię jak najszybciej. :) Quote
Illusion Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='BBeta']Tak, w Fun4Dog, średnie też są ;)[/QUOTE] Kurcze, rzeczywiście... Niedobrze, oj niedobrze :siara:. Quote
FridaOzzy Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Czuję, że znowu kupię zabawkę, która będzie się po pokoju poniewierać... a bo taka fajna... :loveu:A psiur i tak ignoruje wszystkie kongi kosztujące mase kasy i wybiera zabawkę za 9zł z zooplusa (crackle ball) ;) Quote
toyota Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 (edited) Dzięki za rady, wezmę XXL. Piękny masz awatar Fridaso :). Edited December 27, 2013 by toyota Quote
toyota Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Przepraszam, dubel. Coś mi dogo ostatnio się zacina. Quote
Szura Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Ooo, nam też się crackle ball sprawdza. :loveu: Szczególnie, że Yuki ma fetysz plastikowych butelek i plastiku ogólnie. ;) Quote
katasza1 Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Ja juz zamowilam dwa kongi jels. Swinke i hipcia, zabka mi sie strasznie podoba ale na trawie bedzie niewidoczna :-( I zaraz lece zamawiac karme dla szczyla to przy okazji wezme crackle ball. Quote
dance_macabre Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='katasza1']Ja juz zamowilam dwa kongi jels. Swinke i hipcia, zabka mi sie strasznie podoba ale na trawie bedzie niewidoczna :-( I zaraz lece zamawiac karme dla szczyla to przy okazji wezme crackle ball.[/QUOTE] to już wiem kto mi świnkę M podebrał:lol: Jestem strasznie ciekawa jaka jest różnica pomiędzy zwykła piłka a jels. A przy okazji, ktoś pisał że jago squezz zamókł i teraz nie piszczy. Nasz piła pływała w jeziorze, ruda ślini ją bardzo i piszczałka ma się dobrze a mamy od września. Po wrzuceniu do jeziora nie piszczała chwilę a potem było ok. Quote
FridaOzzy Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 (edited) [quote name='toyota']Piękny masz awatar Fridaso :). Dziękuję. :loveu: Ja jednak KONG'a jels nie zamawiam, bo zabawek mam dużo, a muszę się dorobić toru agility, albo przynajmniej tunelu i resztę zrobić. ;) Zabawka crackle ball jest fajna, lecz mimo słabych ząbków mojego maltańczyka bardzo się zniszczyła. Mimo to warto ją zakupić, bo koszt jest niewielki, a super się odbija. :loveu: Ech... dla Ozzy'ego zamawiałam KONGA classic i przy okazji szukałam zabawki z gumy lanej, wybrałam tą: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/liny_opony_dla_psa/30562 zooplus nie napisał, że jest zapachowa. Gdy tylko do mnie doszła napisałam do sklepu, że warto napisać firmę zabawki i informację o tym,że jest zapachowa - niektórym psiakom to przeszkadza... i mi też to przeszkadza, bardzo niemiły zapach. Uzupełnili informację o firmie, o zapachowej gumie już nie... nie przepadam za zapachowymi zabawkami, to moja pierwsza, cała psia szafka pachnie bardzo mdlisto hmm.. wanilią? ;) Chyba nie ma sposobu, aby usunąć ten zapach,prawda? Edited December 28, 2013 by fridaso Quote
Niewyspana Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='fridaso']Dziękuję. :loveu: Ja jednak KONG'a jels nie zamawiam, bo zabawek mam dużo, a muszę się dorobić toru agility, albo przynajmniej tunelu i resztę zrobić. ;) Zabawka crackle ball jest fajna, lecz mimo słabych ząbków mojego maltańczyka bardzo się zniszczyła. Mimo to warto ją zakupić, bo koszt jest niewielki, a super się odbija. :loveu: Ech... dla Ozzy'ego zamawiałam KONGA classic i przy okazji szukałam zabawki z gumy lanej, wybrałam tą: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/liny_opony_dla_psa/30562 zooplus nie napisał, że jest zapachowa. Gdy tylko do mnie doszła napisałam do sklepu, że warto napisać firmę zabawki i informację o tym,że jest zapachowa - niektórym psiakom to przeszkadza... i mi też to przeszkadza, bardzo niemiły zapach. Uzupełnili informację o firmie, o zapachowej gumie już nie... nie przepadam za zapachowymi zabawkami, to moja pierwsza, cała psia szafka pachnie bardzo mdlisto hmm.. wanilią? ;) Chyba nie ma sposobu, aby usunąć ten zapach,prawda? Nie ma sposobu ;p Mamy 2 zabawki z lanej gumy pachnące właśnie tą wanilią i chociaż przeszły już naprawdę dużo, to nadal maja swój zapaszek. Wydaje mi się, że cała ta guma jest perumowana, więc nawet ak z zewnątrz już przestanie pachnieć, to wewnątrz będzie nadal. Quote
Kazuro Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Nasz kong squeezz nie piszczy po pierwszym spacerze :roll: a nawet nie jest przegryziony Quote
Szura Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Nie wiem, jakim cudem, mojego używam codziennie, w każdych warunkach, i ma się doskonale. :crazyeye: Quote
katasza1 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Dance_macabre, haha wiedzialam ze musze sie spieszyc bo mi dogo wykupi wszystkie :P Quote
Kazuro Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Szura napisał(a):Nie wiem, jakim cudem, mojego używam codziennie, w każdych warunkach, i ma się doskonale. :crazyeye: Ja go rzucałam w mokrej trawie, po jakiś 6 rzutach przestał piszczeć :niewiem: myślałam, że to może przez to że piszczałka zamokła, ale po dwóch dniach powinna już raczej wyschnąć, a on nadal nie piszczy Quote
Szura Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Ja mojego rzucam i w mokrą trawę, i w śnieg, i w kałuże, bo mój pies uwielbia aportować z kałuż. ;) Nie wiem, czy to ja mam szczęście, czy kilka osób tutaj trafiło na wadliwą serię. Szkoda, bo te moje są nie do zajechania i to zdecydowanie nasze ukochane piłki. Crackle ball nasza już ma nieźle pognieciony ten plastik w środku, ale mam wrażenie, że przez to się jeszcze bardziej podoba psu. ;) Natomiast nie dostają jej do samodzielnej zabawy, używam jej tylko do aportowania, żeby się nie znudziła. Quote
Rosiczka Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 U mnie kong squeezz przestał piszczeć podczas pierwszego aportu. Chociaż Georgia do niszczycieli w ogóle nie należy. Na szczęście, brak piszczałki nam w niczym nie przeszkadza :D teraz pora na testy jells :D Quote
Illusion Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 A ja melduję, że w naszej piłce squeezz zniknęła woda, w końcu! :multi: Chyba z miesiąc na to czekałam. Quote
razed_in_black Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 zamówiłam właśnie zielonego żelka :) ciekawe jak się będzie sprawował :) Quote
Kazuro Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Młodej też nie przeszkadza, że piłka nie piszczy. Fanta natomiast biega za nią już z mniejszą ochotą, a kupiłam konga dla niej, żeby miała piszczącą piłkę dłużej niż jeden spacer. No cóż nie wyszło :p i tak pewnie kupię drugiego :evil_lol: Quote
zmierzchnica Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Rosiczka napisał(a):U mnie kong squeezz przestał piszczeć podczas pierwszego aportu. Chociaż Georgia do niszczycieli w ogóle nie należy. Na szczęście, brak piszczałki nam w niczym nie przeszkadza :D teraz pora na testy jells :D U mnie kongi squeeze żyją średnio dwa dni :diabloti: Najdłużej żył jeden, chyba dwa tygodnie, ale wypadała mu piszczałka przy mocniejszym ściśnięciu, aż w końcu wypadła na amen :roll: Potem na spacerze znalazłam zwykłą gumową piłkę, która piszczała nawet, jak była przedziurawiona! Niestety, nawet nie wiem, gdzie taką samą dostać, ciągle szukam... Zgubiła się w końcu :roll: Pomarańczowa w kropki ;) Quote
Bellis_perennis Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Proszę polećcie mi jakąś piłkę z piszczałką bo na razie kupiłam 3 i wszystkie piszczałki padły(wpadły do środka itp). Quote
drzalka Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Jaki rozmiar Konga squeez polecacie dla średniego psa, w sumie Lena lubi wszelakie rozmiary piłek. Ma ktoś ten rozmiar 8 cm ?? Quote
Recommended Posts