Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja sunia oceniana byla przez Niego w Opolu, w maju. Co powiem o Nim? Ogromna kultura osobista, spokoj, przyjazny stosunek do zwierzaka, jak i sympatia do mnie, jako wystawiajacej. Porozmawial o rasie. Zero pospiechu. Opis dosc dokladny, a nawet wtracenie,"suczka sympatycznie prezentowana", co wywolalo moj usmiech. Mala - konczyla wtedy mlodziezowy championat- zostala dokladnie dotykana, sprawdzil zeby, okrywe wlosowa, przeperosil, ze nie ma pelnych dokumentow ( wina obslugi) wiec do karty oceny zapisal ,ze mozemy pojsc sobie na Bisy.Za co przeprosil w imieniu osob, ktore przygotowywaly papiery.

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja sunia oceniana byla przez Niego w Opolu, w maju. Co powiem o Nim? Ogromna kultura osobista, spokoj, przyjazny stosunek do zwierzaka, jak i sympatia do mnie, jako wystawiajacej. Porozmawial o rasie. Zero pospiechu. Opis dosc dokladny, a nawet wtracenie,"suczka sympatycznie prezentowana", co wywolalo moj usmiech. Mala - konczyla wtedy mlodziezowy championat- zostala dokladnie dotykana, sprawdzil zeby, okrywe wlosowa, przeperosil, ze nie ma pelnych dokumentow ( wina obslugi) wiec do karty oceny zapisal ,ze mozemy pojsc sobie na Bisy.Za co przeprosil w imieniu osob, ktore przygotowywaly papiery.

• 4 weeks later...
Posted

ja jednak mam obiekcje wobec tego sędziego, oceniał mojego psiaka kilka razy i powiem tylko tyle...wygrywa zawsze pies nieważne jakiej wartości byle był wystawiany przez handlerkę o której mu wiadomo...nie mam nic przeciwko P.Szydłowskiej ani P. Jurek itd ale zależność, układzik jest jeden, facet sam się nie kryje z tym że docenia zaangażowanie tych handlerek w świecie kynologii, ale chciałam cicho nadmienić że wystawy psie mają konkurencję tzw. Junior Handling i tam sie ocenia umiejętności pokazania psa a poza tą konkurencją ocenia się przede wszystkim walory psa...tak na marginesie !!!

• 2 months later...
Posted

Oceniał nas na Międzynarodówce we Wrocławiu. Przy ringu siedziałam przez kilka ras, ok 60 psów w tym czasie ocenił. Szło sprawnie, ale jak już ktoś mu podpadł, to był niemiły. Bardzo się oberwało pani, która przykleiła numerek jakby z boku swetra.. no, dla mnie to akurat nie powód, by na kogoś nakrzyczeć. Była też pani, która w podziękowaniu podała p.sędziemu rękę i została 'pouczona', że to wyższy rangą podaje dłoń.
Do nas na ringu był uprzejmy.
Czyli loteria, nawet w ciągu jednego dnia można być różnie potraktowanym przez Pana Króla.

• 4 weeks later...
Posted

Według mnie miły i spokojny sędzia :lol:
I co najważniejsze-uczciwy.
Może czasami ocenia dobrze, a czasami nie? Bo widzę, że różne opinie są...

• 2 months later...
Posted

Opis trafny.
Pomylił się i zawołał nad o rasę za szybko, wpadłam na ring jak burza, zero przygotowania, z sercem w gardle (no bo jak to, wszystko mam obliczone, jeszcze czas, jeszcze zdążę na spokojnie ringówkę założyć, psa dopieścić, nie ma pośpiechu - więc pies w klatce, ja na luzie siedzę na krzesełku..).. Pan Król zorientował się, że coś jest nie tak bo z za dużym popłochem tam wpadłam ;) Ogarnął, przeprosił mnie, zapytał czy jestem gotowa czy jednak ma wołać tamtą rasę (byłam sama w rasie). Wszystko z uśmiechem i przeprosinami. Bardzo miło go zapamiętam ;)

• Margo unlocked this topic
  • 5 years later...
Posted

Ocena trwa kilkanaście sekund. sędziuje expresowo. Sędziuje niezgodnie z planem sędziowania. Jeżeli skończył przed czasem sędziować sznaucery czarno-srebrne powinien poczekać do godziny o której wystawiane sznaucery czarne. Przez jego pośpiech kolejna rasa pieprz i sól  powinna zacząć o 11:00 (do oceny 23 psy) a ocenianie zakończone było o 11:10. Skandal. Poza tym sędzia układowy. Liczą się tylko znajomości głównie z oddziałem Legionowo oraz z sędziami. reszta nie gra roli jeśli. Seksistowskie komentarze do kobiet. Lubi kokietowanie przez kobiety. Liczy się końcówka ringówki a nie pies.

• 7 months later...
Posted

CACIB Babimost grupa I- nie jestem super znawczynią, ale przedziwnie wyglądało to sędziowanie - jedno kółko po ringu na odczep, od razu pod namiot, na psy pan Król jakby w ogóle nie patrzył. W ocenie zero opisu, ani jednego słowa. Odniosłam wrażenie, że zwycięstwa w poszczególnych klasach były ustawione pod konkretnego psa, który miał zgarnąć BOBa. Zdecydowanie nie był to najlepszy pies w rasie. 

Jestem zniesmaczona jego dzisiejszym  zachowaniem i ocenami.