Ania_Carmen Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 A Petr Rehanek (CZ)? Sędziował kogoś z was? Quote
jovi Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Mnie sędziował Pan Rehanek w Czechach: bardzo szczgółowo badał uzębienie, włącznie z migdałkami :lol: , ale moim zdaniem ma bardzo profesjonalne podejście, skupia się na ocenianym psie, ja naganiałam się u niego jak u nikogo:lol: W mojej rasie uważam, że oceniał fachowo, uzasadniał oceny publicznie, podobnie robił w Kaliningradzie przy bokserach, dokładnie mówił publiczności dlaczego wybrał tego psa, nie wiem jak to jest w Polsce. W każdym bądź razie , nie boi się pobrudzić, klęka na ziemi i takie tam, dla mnie fachowy!:p Quote
Viz Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Jovi sedzia super w tkaim razie :cool3: Oientujesz sie moze czy ocena on tez jamniki? Quote
Ania_Carmen Posted April 23, 2006 Author Posted April 23, 2006 jovi bardzo dziękuje za informacje. Sędzia zapowiada się ciekawie, będzie oceniać nas na krajówce w Wałbrzychu. jovi napisał(a):W każdym bądź razie , nie boi się pobrudzić, klęka na ziemi i takie tam, dla mnie fachowy!:p Miło odmiana po polskiej sędzinie, która kazała sobie na dwa metry pokazywać zęby u goldka :mad: jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3: Bo mam problem z takim jednym szczeniorkiem, który już raz dał popis swoich możliwości w Katowicach :angryy: (i nie wiem jakim cudem, ale mimo wszystko wygraliśmy ;)) Quote
jovi Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3: Nie wiem bo niewidziałam takiej sytuacji. Ale niech wypowiedzą się też inni, Pan Rehanek sędziuje czasami w Polsce. Quote
puli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 jovi napisał(a):jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3: Nie wiem bo niewidziałam takiej sytuacji. Ale niech wypowiedzą się też inni, Pan Rehanek sędziuje czasami w Polsce. Pan Rehanek jest O.K.choć jego tolerancja też ma granice.Ale ja jestem niezbyt obiektywna,bo w ub.roku na wystawie w Czechach dał nam BOB (co przeczy tezie,że Czesi preferują swoje psy).Widziałam też jak prowadził przegląd hodowlany.Jest komunikatywny i jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiada i uzasadnia ocenę (ja go na ringu trochę przepytałam,bo wiadomo,że nie wszystko jest w opisie) Quote
jo-jo Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 jovi napisał(a):a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3: Nas Pan Rehanek oceniał w tym roku, na moim "debiucie" wystawowym ;-)) Bardzo sympatyczny Pan z ząbkami nie iwem jak u inncyh bo u nas było bez problemu ;-)) Jak dla mnie lubi psy o dobrym ruchu...I po za wszystkim dał nam BOB'a ;-) Quote
Kati Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Może ktoś napisze, który sedzia nie sprawdza zebów weteranom. :lol: Quote
hes. Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? może ktoś wystawiał retrievera u niego? (nawet jaką maść preferuje się przyda :lol: ) Quote
Alojzyna Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='hes.']A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? :lol: ) Przyłączam się do pytania, choć w innej rasie.:lol: Na co kładzie nacisk? - ruch?, postawa?, prezentacja?... Quote
jovi Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 O Panu Rehanku już gdzieś było, wrzuć może w szukanie. Quote
Ania_Carmen Posted May 31, 2006 Author Posted May 31, 2006 jovi napisał(a):O Panu Rehanku już gdzieś było, wrzuć może w szukanie. Było na 4 stronie w tym temacie. Sama sie pytałam ;-) Quote
jo-jo Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Pana Rehanka bardzo miło wspominam :loveu: Dał mi piękny opis, i pierwszego BOB'a Ja miałam wrażenie że przedewszystkim patrzy na ruch (albo mi się zdawało) Quote
hes. Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 faktycznie jest na 4, dzięki... :oops: w Nowej Rudzie sędziował dogi niemieckie bodajże i ktoś wspominał że gościu troszkę nerwowy, ale na ile to prawda nie wiem. ;) no nic zobaczymy jaki typ preferuje p. Rehanek jeżeli chodzi o goldeny. jeżeli faktycznie daje nacisk na ruch to dla mnie komfortowa sytuacja. :D Banty (podobno :D) ma długi swodobny krok, zobaczymy czy też będzie taki w oczach pana Rehanka. Jedynie denerwuję się bo musze wystawiać swoją psią córkę, to będzie jej pierwsza wystawa, a sunia rozprasza się za każdym razem... :lol: Quote
puli Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 hes. napisał(a):A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? może ktoś wystawiał retrievera u niego? (nawet jaką maść preferuje się przyda :lol: ) Widziałam w Czechach jak sędziował owczarki węgierskie i przeprowadzał przegląd hodowlany.BOBa nam dał za b.mocne kości,umięśnienie,szeroką i głęboką klatkę piersiową i ruch.Mniejszą uwagę zwracał na szczegóły typu rozstaw oczu,długość kufy,uszu itp.Najczęściej lokaty głośno uzasadnia.Jest b.komunikatywny i chętnie odpowiada na pytania.Sama skorzystałam,bo zapytałam go o coś czego nie było w opisie. Quote
Basik Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Czy ten Rehanek sedziuje też VIII? Jeśli tak to ja chcę tego gościa! Quote
jo-jo Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Basik napisał(a):Czy ten Rehanek sedziuje też VIII? Jeśli tak to ja chcę tego gościa! Sędziuje sędziuje ;-)) Naprawde polecam :) Napewno jeszcze nie raz u tego Pana zawitam Quote
Basik Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Jojkowa a widziałaś go gdzieś na rozpisce? Jeśli tak napisz gdzie go można spotkać! Quote
hes. Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Widziałam w Czechach jak sędziował owczarki węgierskie i przeprowadzał przegląd hodowlany.BOBa nam dał za b.mocne kości,umięśnienie,szeroką i głęboką klatkę piersiową i ruch.Mniejszą uwagę zwracał na szczegóły typu rozstaw oczu,długość kufy,uszu itp.Najczęściej lokaty głośno uzasadnia.Jest b.komunikatywny i chętnie odpowiada na pytania.Sama skorzystałam,bo zapytałam go o coś czego nie było w opisie. dzięki wielkie, o to mi chodziło. :) Basik teraz np. w Wałbrzychu bedzie sędziował goldeny. :) Quote
puli Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Jeszcze jedno o p.Rehanku.Na klubowej w Czechach dał BOBa młodemu psu mojej koleżanki,potem na specjalnej BOB dostała moja psica.Jest zaprzeczeniem tezy,że Czesi preferują "swoje psy i swoich hodowców". Quote
Zeliika Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 talut napisał(a):a w VI można na niego trafić? :cool3: Mial sedziowac w tym roku w Łodzi, był w pierwszej wersji rozpiski, a później zniknął ... Quote
Quelthalas Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 jo-jo napisał(a):Basiu nie jestem pewna czy nie będzie naszych Doziów sędziować w październiku w Zabrzu Będziesz w Zabrzu?My też:)Słyszłam o panu Rehanku opinie z Czech-bardzo pochlebne:) Quote
jo-jo Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Quelthalas napisał(a):Będziesz w Zabrzu?My też:)Słyszłam o panu Rehanku opinie z Czech-bardzo pochlebne:) Kasiu jeżeli ten Pan będzie sedziować to pojade na 100%... Quote
olaglowka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 a mnie na wystawie sedziuje pan Rehanek na co zwraca uwage u pudl??:)A nie pani Świsulska która miala mnie sędziowac :)) Quote
Recommended Posts