Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie sędziował Pan Rehanek w Czechach: bardzo szczgółowo badał uzębienie, włącznie z migdałkami :lol: , ale moim zdaniem ma bardzo profesjonalne podejście, skupia się na ocenianym psie, ja naganiałam się u niego jak u nikogo:lol: W mojej rasie uważam, że oceniał fachowo, uzasadniał oceny publicznie, podobnie robił w Kaliningradzie przy bokserach, dokładnie mówił publiczności dlaczego wybrał tego psa, nie wiem jak to jest w Polsce. W każdym bądź razie , nie boi się pobrudzić, klęka na ziemi i takie tam, dla mnie fachowy!:p

Posted

jovi bardzo dziękuje za informacje. Sędzia zapowiada się ciekawie, będzie oceniać nas na krajówce w Wałbrzychu.

jovi napisał(a):
W każdym bądź razie , nie boi się pobrudzić, klęka na ziemi i takie tam, dla mnie fachowy!:p

Miło odmiana po polskiej sędzinie, która kazała sobie na dwa metry pokazywać zęby u goldka :mad:

jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3: Bo mam problem z takim jednym szczeniorkiem, który już raz dał popis swoich możliwości w Katowicach :angryy: (i nie wiem jakim cudem, ale mimo wszystko wygraliśmy ;))

Posted

jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3:

Nie wiem bo niewidziałam takiej sytuacji. Ale niech wypowiedzą się też inni, Pan Rehanek sędziuje czasami w Polsce.

Posted

jovi napisał(a):
jovi,a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3:

Nie wiem bo niewidziałam takiej sytuacji. Ale niech wypowiedzą się też inni, Pan Rehanek sędziuje czasami w Polsce.

Pan Rehanek jest O.K.choć jego tolerancja też ma granice.Ale ja jestem niezbyt obiektywna,bo w ub.roku na wystawie w Czechach dał nam BOB (co przeczy tezie,że Czesi preferują swoje psy).Widziałam też jak prowadził przegląd hodowlany.Jest komunikatywny i jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiada i uzasadnia ocenę (ja go na ringu trochę przepytałam,bo wiadomo,że nie wszystko jest w opisie)

Posted

jovi napisał(a):
a Pan Rehanek jest może wyrozumiały dla młodziutkich psiaczków? :roll: Szczegulnie takich, które nie lubią ząbków pokazywać :cool3:

Nas Pan Rehanek oceniał w tym roku, na moim "debiucie" wystawowym ;-)) Bardzo sympatyczny Pan z ząbkami nie iwem jak u inncyh bo u nas było bez problemu ;-)) Jak dla mnie lubi psy o dobrym ruchu...I po za wszystkim dał nam BOB'a ;-)

• 1 month later...
Posted

A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? może ktoś wystawiał retrievera u niego? (nawet jaką maść preferuje się przyda :lol: )

Posted

[quote name='hes.']A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? :lol: )
Przyłączam się do pytania, choć w innej rasie.:lol:
Na co kładzie nacisk? - ruch?, postawa?, prezentacja?...

Posted

Pana Rehanka bardzo miło wspominam :loveu:

Dał mi piękny opis, i pierwszego BOB'a

Ja miałam wrażenie że przedewszystkim patrzy na ruch (albo mi się zdawało)

Posted

faktycznie jest na 4, dzięki... :oops:

w Nowej Rudzie sędziował dogi niemieckie bodajże i ktoś wspominał że gościu troszkę nerwowy, ale na ile to prawda nie wiem. ;)

no nic zobaczymy jaki typ preferuje p. Rehanek jeżeli chodzi o goldeny. jeżeli faktycznie daje nacisk na ruch to dla mnie komfortowa sytuacja. :D Banty (podobno :D) ma długi swodobny krok, zobaczymy czy też będzie taki w oczach pana Rehanka.
Jedynie denerwuję się bo musze wystawiać swoją psią córkę, to będzie jej pierwsza wystawa, a sunia rozprasza się za każdym razem... :lol:

Posted

hes. napisał(a):
A wie ktoś może jaki typ psów lubi Petr Rehanek? Masywne lekkie, grubokosciste czy może bardziej delikatne, niskie wysokie? może ktoś wystawiał retrievera u niego? (nawet jaką maść preferuje się przyda :lol: )

Widziałam w Czechach jak sędziował owczarki węgierskie i przeprowadzał przegląd hodowlany.BOBa nam dał za b.mocne kości,umięśnienie,szeroką i głęboką klatkę piersiową i ruch.Mniejszą uwagę zwracał na szczegóły typu rozstaw oczu,długość kufy,uszu itp.Najczęściej lokaty głośno uzasadnia.Jest b.komunikatywny i chętnie odpowiada na pytania.Sama skorzystałam,bo zapytałam go o coś czego nie było w opisie.

Posted

Basik napisał(a):
Czy ten Rehanek sedziuje też VIII? Jeśli tak to ja chcę tego gościa!

Sędziuje sędziuje ;-))

Naprawde polecam :) Napewno jeszcze nie raz u tego Pana zawitam

Posted

Widziałam w Czechach jak sędziował owczarki węgierskie i przeprowadzał przegląd hodowlany.BOBa nam dał za b.mocne kości,umięśnienie,szeroką i głęboką klatkę piersiową i ruch.Mniejszą uwagę zwracał na szczegóły typu rozstaw oczu,długość kufy,uszu itp.Najczęściej lokaty głośno uzasadnia.Jest b.komunikatywny i chętnie odpowiada na pytania.Sama skorzystałam,bo zapytałam go o coś czego nie było w opisie.

dzięki wielkie, o to mi chodziło. :)

Basik teraz np. w Wałbrzychu bedzie sędziował goldeny. :)

Posted

Jeszcze jedno o p.Rehanku.Na klubowej w Czechach dał BOBa młodemu psu mojej koleżanki,potem na specjalnej BOB dostała moja psica.Jest zaprzeczeniem tezy,że Czesi preferują "swoje psy i swoich hodowców".

Posted

jo-jo napisał(a):
Basiu nie jestem pewna czy nie będzie naszych Doziów sędziować w październiku w Zabrzu
Będziesz w Zabrzu?My też:)Słyszłam o panu Rehanku opinie z Czech-bardzo pochlebne:)

Posted

Quelthalas napisał(a):
Będziesz w Zabrzu?My też:)Słyszłam o panu Rehanku opinie z Czech-bardzo pochlebne:)

Kasiu jeżeli ten Pan będzie sedziować to pojade na 100%...