Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakoś czarno to wszystko widzę... Również powiadomienie ZK jest na nic- bo z czym zadzwonię nie mając dowodów? Nawet nie wiem czy związek jest uprawniony robić jakąś "inspekcję"...

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W samej treści raczej nie ma nic do czego można się przyczepić poza -jak dla mnie- dwiema rzeczami:
-oszustwo że "wyprzedaż hodowli" a tak naprawdę zwykły chwyt;
-słowa "oferujemy szczeniaki przez cały rok"- możnaby wtedy sprawdzić ile miotów pani zgłasza w związku, ile nie...
Nie chcę dzwonić na emocjach, bo mogę tylko wszystko zepsuć, kobieta będzie uważać. Dlatego chcę być dobrze przygotowana do zgłoszenia działalności pani- może myślicie że przesadzam, ale rozmawiałam już kiedyś z "hodowczynią" i już wtedy uderzyło mnie że coś jest nie tak jak powinno... Typowo zarobkowe nastawienie, bez jakiegokolwiek programu hodowlanego- chociaż przy takiej ilości zwierząt możnaby to rozsądnie poprowadzić- tzw "pety" (czyli "na kolanka") oddać po kosztach, zwierzaki wystawowe zostawić i na nich hodować- szczeniaki rodziłyby się nie tylko piękne, ale przede wszystkim zdrowe... Ale ta pani nie zdaje sobie sprawy z tego, jaką krzywdę może robić psom- nie wierzę po prostu, że upilnuje każdej suki z cieczką, a przy tylu samcach na pewno nie raz było krycie wsobne- oczywiście nieprzemyślane, i w ewentualnych papierach też tatuś inny- bo przecież skąd wiadomo który pokrył sucz? Cholernie mi się to wszystko nie podoba, a hodując chi nie chciałabym w przyszłości natrafić np na repka dla moich dziewuch z przydomkiem XXX...:roll:

brazowa1 napisał(a):
zgłosic interwencje mozna zawsze,chocby na podstawie tego jednego zdjęcia i ilosci proponowanych miotów.Oraz tresci ogłoszenia.

Mówisz o zgłoszeniu do ZK czy TOZ-uZ?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Interwencja w Konstantynowie Łódzkim

November 14, 2011 by: katya 12.11.2011 wraz z Pogotowiem dla Zwierząt z Trzcianki przeprowadziliśmy interwencję w pseudohodowli w Konstantynowie Łódzkim.
Na terenie znaleźliśmy 131 psów małych, modnych ras, przebywających w ciasnych klatkach, pełnych odchodów, bez dostępu do wody. Policja zabezpieczyła leki ścisłego zarachowania, które właściciel sam podawał psom.
Zapraszamy do obejrzenia reportażu.

KLIK

Mamy nadzieję, że ta sprawa, jak również inne podobne, przyczynią się do uświadomienia kolejnym osobom, co oznacza zakup psa z takiego miejsca, z giełdy, targu, itp.
Nie dokładajmy ręki do cierpienia zwierząt.
Jednocześnie dziękujemy dziennikarzom za przybycie i chęć nagłośnienia tej sprawy.
Będziemy informować Państwa o dalszym jej przebiegu.
http://www.tvp.pl/lodz/informacja/lw...1-1830/5663470 wielm że tego typu psy są tez w sumie 91 psów

Posted

arielka186 napisał(a):
A czy jest jakiś plan działania żeby zabrać psiaczki?

właśnie ??? DT i DS dla takich maluchów napewno się znajdą, gorzej to chyba wygląda prawnie...

• 2 weeks later...
Posted

witam serdecznie,
proszę o kontakt kedy tylko bedzie potrzeba zapewnienia malcom Domu tymczasowego
możliwe że ktoregoś malca wezmiemy na stałe (docelowo myślimy o 2suniach w naszym domu)
zAJMUJE SIĘ WOLONTARIATEM DT proszę zerknąć do mojego albumu "udało się pomóć,dośt.na miom profilu:)

Posted

Hej, ja nie mam nic wspólnego z tą akcją. Jednak,jeśli chcesz dać DT/DS chi to możemy się spotkać na wizycie u Ciebie i porozmawiać, po czasem potrzebujemy DT dla chi. Nie zawsze są to sunie.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...