Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo pilnie potrzebny dom !
W-wa

Znaleziona w rowie przy ruchliwej ulicy w stanie krytycznym: Suczka, ok. 1rok, ruda z białą kufą i łapkami, wielkości chihuahuy, malutkie oklapnięte uszy, BARDZO MALEŃKA, już nie urośnie, drobniutka...
Teraz odrobaczona, zaszczepiona i odkarmiona
czeka na
Nowego Właściciela!!!

"NUTKA" to przemiła suczka, uwielbia przytulanie, noszenie na rękach, jest spragniona kontaktu z człowiekiem, toleruje wszystkie zwierzęta (psy, koty, kury, konie), nie ucieka na spacerach.

Obecnie ''mieszka'' w samochodzie, ale tak dłużej być nie może, więc pomagam w znalezieniu jej dobrego domku. Dlatego też MOŻLIWY NIEODPŁATNY DOWÓZ DO WARSZAWY lub odbiór osobisty k/Mińska Maz.
Justa

tel. do osoby, która uratowała Nutkę: 791-139-512 (p Marta)

W sprawie adopcji proszę dzwonić do Marty (numer powyżej), ponieważ nie mamy stałego dostępu do internetu.

Posted

W poscie - o terierkach napisalam juz o sobie, ale powtorze.
Rozumiem twoja prosbe o moje informacje. Ale ja po prostu zapytalam czy ogloszenie jest aktualne - jesli dajmy na to aktualne i ja bede np zainteresowana to wtedy dziewczyny pytajcie, przyjezdzajcie do mnie do domu, sprawdzajcie warunki itd. Rozumiem wasze podejscie- to absolutnie normalne, ale czy przy kazdym pytaniu o aktualnosc ogloszenia mam zaraz pisac o sobie? Wydaje mi sie ze sensowniej byloby dopiero gdy dowiem sie ze ogloszenie jest aktualne.

Posted

Widzę, że NUTCE nikt nie chce pomóc..... A ona siedzi całymi dniami i nocami w samochodzie i wychodzi tylko na spacery.....
Zainteresowanych nie brakuje, ale jak dotąd nie ma wśród nich osób odpowiedzialnych...
:-(

Posted

[quote name='mortikia']Widzę, że NUTCE nikt nie chce pomóc..... A ona siedzi całymi dniami i nocami w samochodzie i wychodzi tylko na spacery.....
Zainteresowanych nie brakuje, ale jak dotąd nie ma wśród nich osób odpowiedzialnych...
:-(
A nie masz zdjęcia Nutki???
Wtedy łatwiej szukać domu.
Można też założyć małej wątek na PwP (jeśli jeszcze nie ma).Tam zagląda więcej osób.

Posted

Mam tylko jedno zdjęcie, na którym kiedpsko ją widać... ale zawsze coś...

Nuta ma ok. 10 cm wzrostu, jest drobnej kości, maleńka- niższa od mojego yorka! Waży ok. 1 kg.

Posted

[quote name='Tofik1']Mała dwuletnia sunia troche wieksza od Chihuahua. Suczka ma niecale dwa lata. W schronisku przebywa od tygodnia. Jej pan zmarł.. Sunia jest bardzo wystraszona, pomimo naszych nawoływań nie podeszła do krat.. W schronisku mówią na nią Śnieżynka. Jest bardzo łagoda i milutka.
Suczka jest w Poznańskim schronisku
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9586507&postcount=5

http://www.partywear.pl/images/dogomania/sniezynka/P2130279.JPG

http://www.partywear.pl/images/dogomania/sniezynka/P2130280.JPG

Tofik zróbcie jeżeli jeszcze nie ma wątek na pwp temu psiakowi w tle który nie ma prawie wcale sierści,wiecie może czy on jest leczony?

Posted

lothia napisał(a):
Tofik zróbcie jeżeli jeszcze nie ma wątek na pwp temu psiakowi w tle który nie ma prawie wcale sierści,wiecie może czy on jest leczony?

Lothia,nie wiem czy jest już wątek tego pieska ja nie zajmuje sie psami w poznańskim schronisku.Wszelkie pyt.o psiaka najlepiej kierować do poznańskich Dogomaniaków.:pPozdr;)

Posted

tutaj mało uczęszczane miejsce, załóż jej wątek-Nutce na Psy w Potrzebie, trzeba jej zrobic ładne allegro i inne portale adopcyjne.

Dlaczego nie może byc trzymana w domu jako tymczas tylko w samochodzie?
jeśli w domu są inne psy agresywne-można ją trzymac przecież w łązience, lub kuchni chociażby:roll:.

oraz więcej zdjęc-zdjęcia są bardzo ważne, by była dobra reklama do adopcji.

Posted

We Wrocku znaleziono małą sunie w typie chihuahua (wygląda dokładnie jak chi krótkowłosa, ale nie ma tatuażu). Waga- ciut ponad dwa kilo. Czarna z białymi dodatkami. Sunia jest dość młoda, ma cieczkę, może ktoś jej szuka i płacze?

Posted

[quote name='ulvhedinn']We Wrocku znaleziono małą sunie w typie chihuahua (wygląda dokładnie jak chi krótkowłosa, ale nie ma tatuażu). Waga- ciut ponad dwa kilo. Czarna z białymi dodatkami. Sunia jest dość młoda, ma cieczkę, może ktoś jej szuka i płacze?

Mała wygląda tak

Nie bardzo wierzę , że zgineła . Ona chodzi za mną krok w krok . Jest posłuszna i bardzo pro ludzka . Nie schodzi ni z kolan . W nocy spała na mojej głowie :evil_lol:
Na ogród chodzi ze mną przy nodze . Reaguje na komendy . Raczej ktoś ją porzucił :cool1:

Posted

Wróciłam z małą od weta . Mała jest zaniedbana , ma zmiany skórne , aż taką ropą pokryte :shake: Została częściowo wygolona , popsikana sreberkirm i dostaje leki .Albo to uczulenie na pchły , ULV ją już zabezpieczyła , albo jakaś alergia . Tył ma zrudziały od lizania , wygryzania i drapania . Ranki zainfekowane . Mała po wysiądnięciu z auta natychmiast ciągneła do furtki , a na progu odtańczyła taniec radości . Wątpię , żeby zagineła :cool1:Potem wstawię zdjęcie .

Posted

Equus napisał(a):
Psiaki są śliczne... Sabina02 możesz napisać coś więcej o tym, którego zdjęcie wstawiłaś? Nie mogłam go znaleźć na stronie Palucha.

Mam miec wiecej wiadomosci o tym piesku dopiero w poniedzialek... ale jesli chcesz, to moze zadzwon do schroniska i zapytaj...

Posted

[quote name='oktawia6']tutaj mało uczęszczane miejsce, załóż jej wątek-Nutce na Psy w Potrzebie, trzeba jej zrobic ładne allegro i inne portale adopcyjne.

Dlaczego nie może byc trzymana w domu jako tymczas tylko w samochodzie?
jeśli w domu są inne psy agresywne-można ją trzymac przecież w łązience, lub kuchni chociażby:roll:.

oraz więcej zdjęc-zdjęcia są bardzo ważne, by była dobra reklama do adopcji.

W domu są szczeniaki i koty, więc nie może tam być. Z podwórka ucieka pod furtką (jest tak malutka, że wszędzie się zmieści...;)).
Ale mam nowe, niezbyt miłe niestety info......
Nuta jest w ciąży.
Tym szybciej trzeba jej znaleźć dobry dom....... :shake:

• 3 weeks later...
  • 2 months later...