Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czesc czolem. Nie mam nic do powiedzenia, to czesto mi sie zdarza:evil_lol: , ale zle sie czuje jak czegos tu zawsze nie napisze. JAkies uzaleznienie chyba...
Tak wiec dzis po szkoleniu moj psiak wygladal jak obraz nedzy i rozpaczy:placz: mokry i ublocony od stop do glow. Wogole jakis taki roztrzepany, dzis byl zreszta ja tez, wiec zwale to wszystko na pogode. Raz pracuje dobrze a raz sie bestia zbuntuje i np. nie chce zostawac...
Ale uczy sie jeszzce przeciez i pozatym to nie mozemy uczesczac na wszystkie zajecia wiec jestesmy o jakies 30% czasu kursu do tylu. Staram sie nadrabiac zaleglosci pracujac z nim codziennie. No i w sumie to i tak jestem zadowolona bo dorownuje bez problemu reszcie psow. Gorzej z jego pania heheh . Powoli zaczynam myslec o dalszym szkoleniu ale chyba niestety powiem pass. Bo albo pies bedzie jesc albo na kursy chodzic. Wiec wiadomo juz co niestety jestem zmuszona wybrac:placz:
Znowu przemawia przezemnie moj wrodzony pesymizm...:angryy:

Jak znajde lepsza prace to zaraz jak tylko splace dlugi to pobiegne psa szkolic. Bo okropnie lubie z psami pracowac, niewiele jeszcze umiem ale juz na dzisiaj wiem ze zyc bez tego nie potrafie. Tak samo jak nie potrafie zyc bez koni :)

Posted

My też byłyśmy dzisiaj na szkoleniu. Fajnie Aiszy idzie, jestem zadowolona, ale pańci pomimo, że z drugim psem IPO robię ciągle coś źle zrobi. Z Afrą pracowało się inaczej z Aiszą inaczej i nieraz zdarza mi się popełnić jakiś błąd. Poza tym dziś plucha, śnieg mokry, aż butki przemoczyłam a biegało się fatalnie. Towarzystwo mamy na szkoleniu dobermanowe. Z Afrą miałyśmy owczarkowe. Czy nikt nie szkoli rottków.
Co do szkolenia to musze przyznać, że to wciąga. Ja zrobiłam z Afrą sama cale PT1 a potem poszłyśmy na ośrodek tylko trochę podszlifować pracę w grupie psów do egzaminu i skończyło się na tym, że zrobiłyśmy jeszcze PT2 i IPO1 :). Ostatnio coś tu cicho na forum :)

Posted

Ano cicho. Monika zazdroszcze tobie tych wszyztkich szkolen :) Mam naprawde nadzieje ze kiedys bedzie mnie na kontynuacje stac. A co do "Towarzystwa" na szkoleniu to u mnie jest mieszane... ON-ki 3, Bernenczyk, Labki 2, Akitka. Tak wiec jest.....kolorowo:) Widac przy tym jakie predyspozycja do pracy maja takie rozne psy. Wystarczy czasem sobi9e tylko poobserwowac jak biegaja i jakie sa miedzy nimi relacje i juz czlowiek madrzejszy wychodzi. A prawda jest taka ze moj pies nigdzie indziej nie bedzie mogl swobodnie sobie biegac z innymi psami. Bo wiadomo ze jak ludzie widza rottka bez smyczy to zaraz panika i wzywanie strazy miejskiej bo bandyta biega po okolicy. Pomijajac fakt ze ostatnio zaatakowal nas JAMNIK i pani okropnie mnie przepraszala... bo ona taka "bestia":evil_lol: , mowila, zjesc by kazdego psa chciala.

• 2 weeks later...
Posted

No ja życzę wszystkim zdającym maximum punktów na teście i oby jak najszybciej te testy były a potem żeby mieli już spokój. Napewno pójdzie dobrze, mój brat w tym roku zdaje maturę, gówniarz jeden i za niego też trzymam kciuki :)
Dobrze, że wczoraj na spacerek z Asikiem i piechami poszłyśmy, bo dziś coś pochmurno jest to tylko na chwilę się do parku pójdzie. Już się nie mogę doczekać przerwy świątecznej. Znów tydzień wolnego :loveu: