Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Szanownemu Państwu moje dziewczynki - choć już wiele osób je zna osobiście lub wirtualnie- aż wstyd, że nie miały dotąd swojej galerii na Dogomanii :oops:

Dzięki Żaba za impuls :evil_lol:

Więc najstarsza jest Guapa, kundliszcze podwarszawskie prawie 8-letnie z białym tulipanem na mordeczce :loveu: niskopodwoziowe, łakome i bardzo aktywne z niej psisko. Świeżo po sterylce, którą przeszła znakomicie :crazyeye:

foto: kate_m (tu na wystawie w Krakowie po zawodach obedience, które zawaliła z właściwą sobie fantazją :roll: )

Następna w kolejności, 6,5 roczna Avalanche czyli Mała - chart szkocki deerhound. Szlachetnie urodzona, dama w każdym calu (no, poza małymi chwilami zapomnienia), wierna swojemu narzeczonemu któremu oddała serce i żadnego innego znać nie chce... Szefowa, wie wszystko, wszystko rozumie i dziwi się dlaczego ludzie nie zawsze rozumieją o co jej chodzi :roll: Nade wszystko ceni sobie wygodne poduchy i podziw człowieka :cool3:

foto Ewka od Ziutków

na zdjęciu (patrzy na fotografa) ze swoją młodszą pół-siostrą Bordeaux, czyli Drusią. Druś , prawie pięcioletnia urocza przylepa, kochająca jeść, bawić się i przytulać. Druś jest zupełnie inna od Małej, choć tak samo jak ona ceni sobie bliskość człowieka (chyba że ma akurat coś pilnego do obejrzenia/obwąchania gdzieś dalej), oraz miękkie posłania - najlepiej jej sie śpi NA człowieku. Jako, że Mała nie zawsze chce się bawić, Druś dostała swoją osobistą Zabawkę Bardzo Interaktywną czyli terierkę australijską. Ta do zabawy jest chetna zawsze :evil_lol:

a oto Szczota (oficjalnie Boska Szczotka), czyli prawie dwuletnie rude stworzenie na krótkich łapkach, inteligencji żywej, czasem nieco destrukcyjnej, pełen uroku uparciuch o oczach niewiniątka.

Szczota i Druś (foto: Robert R.)

Zabawka w paski

oczywiście będzie też słówko o kotach
c.d.n.

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście są też Koty :) Futrzak, Szaszłyk i Szpilka. Futrzak będzie miał w tym roku 10 lat i jest jako jedyny kotem wychodzącym, czego Szaszłyk darować mu nie może i przy każdej okazji próbuje mu pokazać, że on tu rządzi.

Za TM jest już Zuza ['], Riko ['], Reksio ['], Dżambo ['] oraz Mały ['] ukochany pies mojego TZ...

Zuza, pies po przejściach była cierpliwą wychowawczynią Guapy, Małej i Druśki... Ech o niej możnaby duuużo pisać.

Posted

WITAMY!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi:
Super ta Twoja galeria,jeszcze fotek pieknych szczotek, hihihihi
I czekamy na kocie fotki, a Zuza była fajowa no i jaka wykształcona na wykłady chodziła:razz:

Posted

Witam kolejnych gości :) jutro będę musiała z rewizytą pochodzić ;) no i zdjęć więcej wrzucę- teraz nie mam jak

Izabela- na e-psach, ale ja tam raczej nic nie piszę, głownie czytam.

Mudik :) to prawda, Zuza była bardzo wykształconym psem, wykłady, ćwiczenia, nawet egzaminy ze mną zaliczała :) Ech, szkoda Zuzy... ale pocieszam się, że żyła długo i przynajmniej tą drugą część życia miała ciekawą...

Anetta :) tak, ubranko po wytrymowaniu dostała, a tu zimy brak :D :D ale za to Druśce podobała się w ubranku jeszcze bardziej niż normalnie haha

Posted

Witam kolejnych gości i dziekuję za miłe wpisy :) szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć- nie mam aktualnych zdjęć, ale starych trochę się zebrało...

to troche historii- taka była nasza Zuzanka

trochę zniszczone zdjęcie niestety

a tu zdjęcie od Martyny

o, i malutka Guapusia jak do nas trafiła - widać jej tulipana na pysiu :D

Posted

Zuzie pamietam, taka poczciwa mordka jak moj Miki :loveu: całkiem inne nasze psy, ale jakos ta Twoja sunie polubilam, mimo ze nie znałam... dziwne :)

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Small :smile: one niewiarygodnie szybko rosną! Na tych zdjęciach Druś ma niecałe 8 tygodni

ile :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moja suka 8 tygodni jak miała to mieściła się w garści :evil_lol::evil_lol:
Jak duże się one rodzą?

http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/1855.jpg
ta borzojka jest cudowna - strasznie mi się borzoje podobają, poruszają się z taką gracją - resztą jak wszystkie charty :loveu::loveu: tak fajnie im zadki opadają :p

Posted

Szaszłyk i Szpilka (portrety wkurzonych)

Anetta, nie mam nowych zdjęć, wygrzebuję różne starocie ;)

Small, myślę, że ok 400-500 g mają przy porodzie, zależy też jak miot jest liczny, a bywają oj baardzo liczne ;) Mała urodziła się 12 w miocie, a było 14 (dwa nie przeżyły). Borzoje fakt- piękne :) niewiele brakowało, abym jesienią stałą się właścicielką jednej takiej pięknotki, biało-srebrnej... baardzo się łamałam... ale pozostaję wierna szorściakom :D

Posted

Takie porody to strasznie trudne i męczące dla suk muszą być :roll:

Oo a szkoda borzoj śliczny psiak jest, ale wszystko jeszcze przed tobą :p bo kto powiedział że kolekcja kończy się na 2 chartach :evil_lol::evil_lol: