Tilia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Przedstawiam Szanownemu Państwu moje dziewczynki - choć już wiele osób je zna osobiście lub wirtualnie- aż wstyd, że nie miały dotąd swojej galerii na Dogomanii :oops: Dzięki Żaba za impuls :evil_lol: Więc najstarsza jest Guapa, kundliszcze podwarszawskie prawie 8-letnie z białym tulipanem na mordeczce :loveu: niskopodwoziowe, łakome i bardzo aktywne z niej psisko. Świeżo po sterylce, którą przeszła znakomicie :crazyeye: foto: kate_m (tu na wystawie w Krakowie po zawodach obedience, które zawaliła z właściwą sobie fantazją :roll: ) Następna w kolejności, 6,5 roczna Avalanche czyli Mała - chart szkocki deerhound. Szlachetnie urodzona, dama w każdym calu (no, poza małymi chwilami zapomnienia), wierna swojemu narzeczonemu któremu oddała serce i żadnego innego znać nie chce... Szefowa, wie wszystko, wszystko rozumie i dziwi się dlaczego ludzie nie zawsze rozumieją o co jej chodzi :roll: Nade wszystko ceni sobie wygodne poduchy i podziw człowieka :cool3: foto Ewka od Ziutków na zdjęciu (patrzy na fotografa) ze swoją młodszą pół-siostrą Bordeaux, czyli Drusią. Druś , prawie pięcioletnia urocza przylepa, kochająca jeść, bawić się i przytulać. Druś jest zupełnie inna od Małej, choć tak samo jak ona ceni sobie bliskość człowieka (chyba że ma akurat coś pilnego do obejrzenia/obwąchania gdzieś dalej), oraz miękkie posłania - najlepiej jej sie śpi NA człowieku. Jako, że Mała nie zawsze chce się bawić, Druś dostała swoją osobistą Zabawkę Bardzo Interaktywną czyli terierkę australijską. Ta do zabawy jest chetna zawsze :evil_lol: a oto Szczota (oficjalnie Boska Szczotka), czyli prawie dwuletnie rude stworzenie na krótkich łapkach, inteligencji żywej, czasem nieco destrukcyjnej, pełen uroku uparciuch o oczach niewiniątka. Szczota i Druś (foto: Robert R.) Zabawka w paski oczywiście będzie też słówko o kotach c.d.n. Quote
Tilia Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Oczywiście są też Koty :) Futrzak, Szaszłyk i Szpilka. Futrzak będzie miał w tym roku 10 lat i jest jako jedyny kotem wychodzącym, czego Szaszłyk darować mu nie może i przy każdej okazji próbuje mu pokazać, że on tu rządzi. Za TM jest już Zuza ['], Riko ['], Reksio ['], Dżambo ['] oraz Mały ['] ukochany pies mojego TZ... Zuza, pies po przejściach była cierpliwą wychowawczynią Guapy, Małej i Druśki... Ech o niej możnaby duuużo pisać. Quote
Izabela124. Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Witanko Hihi pivrwsza jvstem Alv masz fajne stadko, bedziemy do was czesto zagladac Pozdrawiam i zapraszam do siebie Quote
Tilia Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 witam pierwszego gościa :) :) ja też do Was zajrzę, zwłaszcza, że już oglądałam Twojego psiaka na innym forum :) Quote
Izabela124. Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 A na jakim? Bo ja was chyba niv kojarze Quote
Mudik Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 WITAMY!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi: Super ta Twoja galeria,jeszcze fotek pieknych szczotek, hihihihi I czekamy na kocie fotki, a Zuza była fajowa no i jaka wykształcona na wykłady chodziła:razz: Quote
Tilia Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Witam kolejnych gości :) jutro będę musiała z rewizytą pochodzić ;) no i zdjęć więcej wrzucę- teraz nie mam jak Izabela- na e-psach, ale ja tam raczej nic nie piszę, głownie czytam. Mudik :) to prawda, Zuza była bardzo wykształconym psem, wykłady, ćwiczenia, nawet egzaminy ze mną zaliczała :) Ech, szkoda Zuzy... ale pocieszam się, że żyła długo i przynajmniej tą drugą część życia miała ciekawą... Anetta :) tak, ubranko po wytrymowaniu dostała, a tu zimy brak :D :D ale za to Druśce podobała się w ubranku jeszcze bardziej niż normalnie haha Quote
Jupi Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 fajne stadko, czekam na nowe fotki, pozdrawiam Quote
SZPiLKA23 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Fajnie mam kociego imiennika :D psice super... wiecej fot!!! Quote
NightQueen Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 No wreszcie zdjęcia :loveu::loveu: wreszcie mogę zobaczyć dziewczynki :p śliczne są ;) więcej zdjęć prosimy Quote
zaba14 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi: Stado super! i wzrosto tez zroznicowane :lol::loveu: Quote
Tilia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Witam kolejnych gości i dziekuję za miłe wpisy :) szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć- nie mam aktualnych zdjęć, ale starych trochę się zebrało... to troche historii- taka była nasza Zuzanka trochę zniszczone zdjęcie niestety a tu zdjęcie od Martyny o, i malutka Guapusia jak do nas trafiła - widać jej tulipana na pysiu :D Quote
zaba14 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Zuzie pamietam, taka poczciwa mordka jak moj Miki :loveu: całkiem inne nasze psy, ale jakos ta Twoja sunie polubilam, mimo ze nie znałam... dziwne :) :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Tilia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 o, ja też jakoś tak wyjątkowo Mikiego zapamiętałam!! :) :) :) hihi a tu Zuzanka z Drusią! Quote
NightQueen Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 ten tulipan jest uroczy :loveu: A mała szkocka boska :loveu::loveu: jakie ma fajne dłuugie nogi hehe Quote
Tilia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Small :) one niewiarygodnie szybko rosną! Na tych zdjęciach Druś ma niecałe 8 tygodni Quote
Tilia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 szarusie dziękują :) Szpilka- dla Szpilki ;) Quote
WinterGirl Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Udało się bGirlce trafić na otwarcie nowej galerii :loveu: moje osiem łapek pozdrawia Quote
SZPiLKA23 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Jaka sliczna:loveu: chciałabym taki balejaż:evil_lol: Quote
anetta Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ach...pamiętam te foty... http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/1855.jpg :loveu: Tulipanek :loveu: Quote
NightQueen Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Small :smile: one niewiarygodnie szybko rosną! Na tych zdjęciach Druś ma niecałe 8 tygodni ile :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moja suka 8 tygodni jak miała to mieściła się w garści :evil_lol::evil_lol: Jak duże się one rodzą? http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/1855.jpg ta borzojka jest cudowna - strasznie mi się borzoje podobają, poruszają się z taką gracją - resztą jak wszystkie charty :loveu::loveu: tak fajnie im zadki opadają :p Quote
Tilia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Szaszłyk i Szpilka (portrety wkurzonych) Anetta, nie mam nowych zdjęć, wygrzebuję różne starocie ;) Small, myślę, że ok 400-500 g mają przy porodzie, zależy też jak miot jest liczny, a bywają oj baardzo liczne ;) Mała urodziła się 12 w miocie, a było 14 (dwa nie przeżyły). Borzoje fakt- piękne :) niewiele brakowało, abym jesienią stałą się właścicielką jednej takiej pięknotki, biało-srebrnej... baardzo się łamałam... ale pozostaję wierna szorściakom :D Quote
NightQueen Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Takie porody to strasznie trudne i męczące dla suk muszą być :roll: Oo a szkoda borzoj śliczny psiak jest, ale wszystko jeszcze przed tobą :p bo kto powiedział że kolekcja kończy się na 2 chartach :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts