Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety wczoraj nie zdążyłam próbować z Oskarem.
Miałam poślizg czasowy a i tak obiecywałyśmy już od dłuższego czasu spacer Refrenowi i reszcie oszołomów z klatki. W sumie była 15:30 także z Oskarem musiałabym pewnie dłużej siedzieć.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja w sobotę chciałam sie nim zając , ale gdy tylko zobaczył smycz wlazłdo budy, ponieważ nie miałam zadnego zachęcacza w postyaci parowwki, to poszłam sobie. Bede w poniedziałek swiąteczny, a Ty?

Posted

[quote name='Beat2010']A ja w sobotę chciałam sie nim zając , ale gdy tylko zobaczył smycz wlazłdo budy, ponieważ nie miałam zadnego zachęcacza w postyaci parowwki, to poszłam sobie. Bede w poniedziałek swiąteczny, a Ty?

W sob (głównie dla suni, z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/205227-5-letnia-SUNIA-TRAFILA-NA-PALUCH-!!!-W%C5%82a%C5%9Bcicielka-w-szpitalu i pomyślałam również o Oskarze bo 2 godz mam na 2 psy) i w pon również dla "swoich".

Posted

Jako że dziś nadrabiałyśmy różne psie (i fotograficzne) zaległości - tradycyjny fotoreportaż :)

Znajdź rusznicę ;)

Ziggy - całkiem ładny owczar z 2005 roku :shake:

I jego młodszy kolega Sylwester, z gatunku Sergia - będzie się cieszył przez kraty i uciekał przed smyczą do budy. Dziś był na drugim spacerze z nami i już widać ogromny postęp :)

Na koniec portrecik blabladora ;)

• 3 weeks later...
Posted

Udało się nam dziś wyprowadzić parę zaległości, między innymi Semena i Wargacza. Semen się zestarzał, w ogóle mi nie była potrzebna do niego łopata ;) (bardziej się przydała, żeby odgonić dzikusy, które może nawet by poszły na spacer, ale bez smyczy).
Był też Rudolf z Ritą, Saracen i Kryśka.
Morisowa, jak oceniasz szanse na spacer z Herezem?

Posted

A my za to znaleźliśmy Zeusa , który już nie ma ogona...
Najpierw był z sukami w D76, potem przeniesiony obok do klatki z 2 innymi samcami ale na szczęście dobrze się dogadują (i mam nadzieję, że tak pozostanie)- także już 2 klatki nam doszły.

Staram się też pamiętać o klatce Refrena ale nie zawsze mamy 3 osoby, żeby wyprowadzić a oni dają popalić na spacerze (nie wiem w sumie czy 2 pozostałe ale na pewno mój ulubieniec- rudy ;) - coś mu się przyczepiło do smyczy i musi ciągnąć, ciągnąć, ciągnąć).

Posted

Magdyska, może będziesz w najbliższą sobotę i znajdziesz czas dla Oskara? Ostatnio, myślała, że jestem b. mądra, bo zrobilam wieeeeelką pętlę ze smyczy, w środku ręka z kiełbasą i znowu nie dał się nabrać i szurnąl do budy.:evil_lol: Nawet nie wyszedł do leżacej kiełbasy. Chyba są potrzebne 2 osoby: 1 zasłoni wejście do budy, druga łapie na smycz psiaka, sama nie wiem..... A potem to chyba na wózek :shake:

Posted

Niestety ja praktycznie nie mam możliwości przyjazdu do schroniska w sob tak, żeby mieć czas na "swoje" i jeszcze "dodatkowo" jakieś.
Dlatego staram się przyjeżdżać w nd ( i wtedy najczęściej można mnie złapać).

A swoją drogą:
Jak Oskar widzi kolegę od razu chowa się do budy- więc będzie trudno...

Posted

Oskar - ten obok bramy na zewnątrz sektora dwa - został dziś wyjęty na "spacer" przez groosię z Piotrkiem. Ponieważ brama była zamknięta, to nigdzie dalej niż za bramkę boksu nie poszedł.

Posted

O matko, jak super!!!!!! Po moich próbach z kiełbasa i smyczą w sobotę zaczął już na mój widok chować tłustą dupkę do budy :evil_lol:
Ale się cieszę, że choć dał się wyciągnąć z boksu :multi:

• 4 weeks later...
Posted

Wybieg jest fajny ale np. w tyg, kiedy mało ludzi (lub w weekendy ale po 16 ;)).
Towarzystwo można puścić, porzucać piłkę i nie ukrywam trochę odpocząć (szczególnie jeśli ma się ciągnące potwory).
Refren z Rudzielcem (nie pamiętam imienia) nie próbowali się już zjeść na spacerze :) Oby im się nie odwidziało a sunia, która jest z nimi- sama słodycz! Futro bardzo owieczkowe- od razu skojarzyło mi się z Bubi...

Trzeba będzie się wziąć ostro za robotę. Kilka psów nam przybyło a zdjęć nie ma...
Asia masz roboczy aparat schroniskowy i będziesz w niedzielę w schronisku?

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Oj tak, wybieg to fajna rzecz dla psów do wybiegania i w dodatku pociągowych (za biurem jest w domku młody dobek- ten to dopiero ciągnie... fruwamy razem ok. 17 na wybieg, przez 10 min. lata jak opętany, po wybieganiu dopiero można z nim pracować lub porozumieć ;) ).

• 2 weeks later...
Posted

A tu nowe "nabytki":

Barry- fajny psiak, przybiega na zawołanie (chodź czasami udaje, że nie słyszy ;) ), młody- ok. 3-4 lata, zna podstawowe komendy, jak to bywa- mix onka- uwielbia aportować ( przynosi patyk :) ), z łagodnymi suczkami nie ma problemu, z samcami raczej się nie zaprzyjaźni.

Posted

Rex- ok. 9-letni onek, charakterny do innych psów, dość silny ale ja sobie z nim radzę, także tragedii nie ma ;). W nowym domu raczej powinien być jedynym czworonogiem, bardzo czujny, widać, że ktoś z nim wcześniej pracował bo komendy ma opracowane do perfekcji a "do nogi" wykonuje jak zawodowiec- obchodzi człowieka z tyłu i staje blisko lewej nogi. Oprócz tego siad, waruj, zostań, stój, łapa /(druga). Lubi aportować- z oddawaniem jest gorzej ale się uczymy :p
Szczotkowanie- ok. Myślę, że dom z ogrodem, gdzie mógłby przy okazji sprawdzić się w roli stróża byłby odpowiedni dla niego.

Ps: Jest naprawdę duży! ale chudzielec z niego....

Posted

No i na końcu dobek.
Młody szczyl - 2 lata albo i nie.
Siedzi bo lewej stronie od biura- wciśnięty w takie miejsce, gdzie mało ludzi tam w ogóle zagląda przez co pies prawie roznosi klatkę.
Jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo aktywny, to jest zawsze mój ostatni spacer do wybiegu (i tu już sił nie mam). Niewybiegany ciągnie, wybiegany- również ale nie wyrywa już tak bardzo rąk.
Na początek polecam go do domu z ogrodem ale z wysokim ogrodzeniem bo jest skoczny, lubi wodę, zna komendy i zazwyczaj reaguje na cokolwiek jak się wybiega, wtedy nawet podlatuje, żeby go pogłaskać, przynosi zabawki.
Z łagodną sunią raczej się dogada- nie wiem jak z samcem.
Wykastrowany i gotowy do adopcji.

Posted

i bonusowo nie taki nowy nabytek (kiedyś w klatce z Refrenem)- zawsze zapominam jak się nazywa......A....:roll:

Ogólnie Tomek mówi, że jest bardzo fajny do ludzi, bawi się, szaleje na trawie ale z psami już się nie dogaduje. Jest wykastrowanym małolatem.