Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Luis tak lgnie do człowieka...Az dziwne, że po tak długim pobycie w schronisku, po tym, jak ludzie go potraktowali( i to niejednokrotnie) ten pies ma takie duże zaufanie do człowieka i tak bardzo chce być czyjś...

Posted

Luis ma dom!Hania namówiła pewnego bardzo eleganckiego i kulturalnego Pana zeby przyjechał w godzinach otwarcia (był za wczesnie) i wybrała dla Pana Luisa ,Pan był pod wrazeniem siły i łagodności naszego psiaka ,zjawił się z zakupionym puszorkiem i smycza i Luis odjechał (pan sam go wsadził do bagaznika) do domku ,ostatniego w swom życiu! tego się trzymajmy!

• 1 month later...
Posted

Hania zadzwoniła do mnie i poprosiła zebym sprawdziła co sie dzieje u Luisa
gdyz miała telefon w sprawie zaniedbywania psa ze strony włascicieli
po 17 dzwoniła ale nikogo nie zastałam Luis był na posesji
dom ładny ale jeszcze nie do końca zagospodarowany teren ok 2000m2 z tyłu buda z boku domu garnek z woda i kilka pudełek poprzewracanych
zadzwoniłam do sasiadów
pan mówi ze mu zal Luisa bo to fajny kontaktowy psiak od kilku tyg włąsciciela nie ma bo wyjechał z dziecmi , w domu urzeduje tylko Pani ,która przychodzi z pracy po 22, pies nie wygląda na zaniedbanego fizycznie ale n apewno jest zaniedbany emocjnalnie/psychicznie tulił sie do mnie chciał powąchac rutke przeciskał głowe przez kraty wystawiał łapy wył przejmująco gdy odeszłam :placz:
sasiedzi dokarmiają go
nie iwem jak to załatwić on mieszka 10 min ode mnie

Posted

Byłyśmy, widziałyśmy i nie jest źle. Informacje o zaniedbaniu są przesadzone. Pan był w USA przez kilka tygodni, ale zapewnił Luisowi opiekę. Żona rano, Ojciec w południe, i znowu zona wieczorem. Pan chodzi z nim na spacery w weekendy po parku, bo blisko i na zakupy bez smyczy i wtedy Luis lubi sie urwać na łazęgę. Ale ma michę jedzenia i picia.
lepszego domu nie jesteśmy mu w stanie zaoferować.

Posted

dzisiaj po pracy zajrzałam do niego spał w wykopanej dziurze nie korzystał z budy za to ma otwarta "komórkę" a tam posłanie ale to za wiele dla niego wybiera twarda ziemię pod drzewem oczywiscie na posesji
jest niesamowitym pieszczochem ,podobno unika innych psów a ja sama widziałam jak zupełnie nie zareagował na kota Luis jest na prawde oryginalny

Posted

Cieszę się ,że u Luiska wszystko okazało się w porządku.
Pieszczoszek ma możliwość wybory tego ,co dla niego najlepsze.
I jeszcze jego ukochana Natalka go odwiedza.
Powodzenia Luisku.
Pilnuj swojego domku i nie rób sobie wycieczek!

Posted

ewatonieja napisał(a):
Luis ma klejnoty,wiec zostawię Panu kartke ze chętnie pozbawimy Luisa tego balastu, co mam nadzieje wpłynie ujemnie na jego zapedy do włóczęgi

Pewnie Luis cieszył się ,że go odwiedziłaś:lol:

• 2 years later...
Posted

dzisiaj kolejne spotkanie i razem z Dajmonem odprowadzilismy Luisa do domu, całe 200 m :) Dajmonek go atakował, potem wąchał, zaczepiał a w końcu lekko sponiewierany przeze mnie dał za wygraną
Luis 20 m od domu :)

dla Luisa nie liczy się, że znasz jego imię i go wołasz, nie chce iśc z byle kim, trochę się zapierał, ale szybko załapał, że nie ma ze mną zartów :)