Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniła hania
ewelina nie może przekazac żadnych informacji ponieważ kompy sa odcięte (nie wiem dokładnie o co chodzi, może serwery padły a moze to jakas wewn awaria)
jedyne co dało sie ustalic to to ze adoptujący Luisa podali adres warszawski

Posted

Luis ponownie w schronisku,nawet przy tej samej budzie :-(
Mam nadzieję że będzie dobrze bo podobno osoby które go adoptowały zgłosiły zaginięcie w schronisku i starały się go znaleźć.
Mam nadzieję że po niego przyjadą:-(

Posted

ciapuś napisał(a):
Luis ponownie w schronisku,nawet przy tej samej budzie :-(
Mam nadzieję że będzie dobrze bo podobno osoby które go adoptowały zgłosiły zaginięcie w schronisku i starały się go znaleźć.
Mam nadzieję że po niego przyjadą:-(

a gdzie zelda? :-(

Posted

schronisko dzwoniło do tych ludzi, okazało się że zgłaszali wczoraj zaginięcie psa i wczoraj im zwiał. z chojen, a trafił na zarzew... mają przyjechać po niego i jeśli okażą się w porządku to pewnie dostaną Luiska z powrotem... więc miejmy nadzieję, że nie zostanie tam już długo :-(

nie było innego wyjścia, trzeba było się skontaktować z właścicielami, a żeby to zrobić pies musiał być na miejscu. dlatego trafił tam z powrotem...

zrobiłam zdjęcia, zaraz wstawię...

Posted

wiemy Nato ze nie dało sie inaczej :-(
ja zawsze przypominam tym ludziom jak wychodza ze koneczne sa adresówki,ze psa sie nie spuszcza ze smyczy conajmniej przez miesiąc albo i dłużej ,az zauwaza ze sie przyzwyczaił co jeszcze mówić zeby do tych łbów dotarło? :placz:

Posted

Zelda jest znowu w boksie pojedynczym.

Co do adresówek - fajnie jakby były wydawane od razu w schronisku - oczywiście adoptujący pokrywałby koszta, te całe 3-4 zł.
Moja Pinia dostała takie coś jakby od kluczy w schronisku z adresem i nr tel schroniska oraz z nr chip, ale to było prawie 4 lata temu.

Posted

Może miał uciec????
Wiem, jestem złośliwa, ale jakby mu uciekła pies i zgłosiłabym jego z zaginięcie to w te pędy bym pojechała go odeprać po uzyskaniu info, ze się znalazł!

Posted

Aniu, każda z nas by tak zrobiła...
To był w ogóle niesamowity zbieg okoliczności, ja tych ludzi namawiałam do adopcji Luisa, później podeszła jeszcze p. dyrektor, no a po tygodniu spotykam go błąkającego się na moim osiedlu...

Posted

Kurcze ja się tak bardzo cieszyłam że znalazł domek.Pozdejmowałam go z ogłoszeń a teraz jestem wściekła na cały świat że ktoś może być tak nieodpowiedzialny.
Przecież ten pies ma serce i też czuje :-(:-(:-(:-(
Powinny być jakieś kary za takie "zajmowanie" się psem:mad:

Posted

Dlatego ja zawsze dość sceptycznie patrzę na adopcje wprost ze schroniska.
Ta adopcja jednak wyglądała obiecująco, nadzieja matką głupich :angryy:

Posted

ciapuś napisał(a):
Katya nawet dokładne sprawdzanie domku czasem zawodzi
Niestety ludzie dobrze się maskują....

Pewnie, czasem zawodzi.

Ale dobija mnie ta sytuacja, że co znajdziemy psa to adoptowany z marmurowej, z czipem.
Tak jak byłoby ogólnie przyjęte, że psy adoptowane ze schronu można jak śmieć wyrzucić albo nie pilnować :-(

A ile jest pewnie takich adopcji, że pies adoptowany, następnie wyrzucony, a my nawet o tym nie wiemy...