Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basenjifiona napisał(a):
Nie będę już do tego wracać:p tu komentarz jest zbyteczny.

Jedyne co mi przychodziło przez cały czas do głowy to pamiętne słowa jednego z braci Kaczyńskich jak pięknie tłumaczył co jest czarne a co białe...;)
Inny komentarz rzeczywiście nie jest potrzebny. :diabloti:

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basenjifiona napisał(a):

Fotki będą po świętach jak maluchy oczki otworzą :crazyeye:

Dobra, na zdjęcia poczekamy,ale mógłbyś chociaż opisać wrażenia po pierwszych kroczkach maluchów Fiony :lol:

Posted

[quote name='loango']Spóźnione ale szczere gratulacje ! My także, jakby na to nie patrzeć uszczknęliśmy trochę z tortu Twoich suksesów hodowlanych... Dziękuję.

nie są takie spóźnione, bo to dziś ;)
Dziękuję.

Oby rodziło się jak najwięcej zdrowych i fajnych chłopaków w końcu jak dżdżu potrzeba w Polsce reproduktorów, bo inaczej to będziemy wygląć jak tacy co to się baaardzo starali i nic im z tego nie wyszło.

na dobrą sprawę, na palcach jednej ręki można policzyć DOBRE (pod każdym wzgledem) samce do krycia, niestety...

I masz rację. Najważniejsze to robić swoje, nie oglądać się na innych !

właśnie Krzyś, zamiast siedzieć przyklejony do maluchów, to opisz swoje wrażenia :P

Posted

Maluchy fajnie już śmigają :loveu: takie małe stadko się robi :p

A to na zdjęciu Nirse Kani, będzie sąsiadem z Kibibi i razem zaczną debiut na wystawach :loveu:

Nirse Kani

Nirse Kibibi

Za interpretacje i pracę nad zdjęciami dziękuję hodowli Loango jak za całą wiedzę z rasą związaną :multi:

Posted

na dobrą sprawę, na palcach jednej ręki można policzyć DOBRE (pod każdym wzgledem) samce do krycia, niestety...

Podpisuję się pod tym w pełni.
Nie wszystko złoto co się świeci...
Są też takie które można po prostu kochać- oby zdrowe były !

nie są takie spóźnione, bo to dziś ;-)
Dziękuję.

Zatraciliśmy poczucie czasu przed świętami, niestety praca ... Ale tym bardziej cieszę się że się nie spóżniłem !:multi:

A swoją drogą to od kilku dni staram się wyrwać w Twoją stronę bo mamy Interchampionat Mamusi kolejnego miotu Ypsylon!
Lada moment- tzn w czasie rzeczywistym- kilka dni . Ok?

Posted

No i moja śliczna rodzynka :loveu: Nirse Kamaria i tu też się szykuje na show ze swym pięknym łańcuszkiem na szyjce a w jakich rękach :razz: będzie ...

Posted

basenjifiona napisał(a):
Maluchy fajnie już śmigają :loveu: takie małe stadko się robi :p

A to na zdjęciu Nirse Kani, będzie sąsiadem z Kibibi i razem zaczną debiut na wystawach :loveu:

Jakie tam wystawy w wieku 14 dni... ;) Lepiej napisz więcej o stadku!
Sunia i piesek w jednym mieście? SUPER !

Posted

basenjifiona napisał(a):
No i moja śliczna rodzynka :loveu: Nirse Kamaria i tu też się szykuje na show ze swym pięknym łańcuszkiem na szyjce a w jakich rękach :razz: będzie ...

Ten znowu z Show...Znam takich co to na dwa lata przed miotem widzą oczami wyobraźni zwycięstwa wystawowe... Oby "ręce" były dobre a może tak NAJLEPSZE NA ŚWIECIE !!!! ;)

Posted

Idę okiem niektórych heeee :), żart życzę im jak najlepszych domów i mądrych właścicieli a co będzie dalej zobaczymy, nie wszystko można przewidzieć i zmierzyć a miarą mojego szczęścia i zadowolenia będzie chwila, że za jakiś czas spojrzę na nie i powiem sobie dobra robota Krzysiek heee:)

Posted

basenjifiona napisał(a):
a miarą mojego szczęścia i zadowolenia będzie chwila, że za jakiś czas spojrzę na nie i powiem sobie dobra robota Krzysiek heee:)

No zaraz zaraz dobra robota to chyba najbardziej Fiona, potem Bali...,a Krzysiek to chyba dobra droga... cel... myśl..."szczęście"...idea...?

Ale żeby tak było najpierw trzeba podziękować Afrykańskim Bogom!

Posted

Ja też mam z Izy tortu linie włoską i Pepsi z czego się bardzo cieszę :loveu::loveu: jeszcze jak odejdziemy od rosyjskich psów co już powolutku robię będzie super rodowód :multi::multi:

Iza, czekamy na wątek Twojego miotu :p:p

Posted

[quote name='basenjifiona']

Za interpretacje i pracę nad zdjęciami dziękuję hodowli Loango
[ Dziękujemy, moja żona lubi robić takie rzeczy, a często robi to bardzo dobrze, ja wolę robić zdjęcia]
jak za całą wiedzę z rasą związaną
Co do wiedzy to zawsze i każdemu staramy się wytłumaczyć coś, czego jesteśmy pewni, jeśli nie umiemy odpowiedzieć na pytanie to zwracamy się do mądrzejszych od nas. Wiedzę, jak na tak krótki czas życia z Fioną masz ogromną, sam dociekałeś pewnych spraw, sam szukałeś odpowiedzi. Masz również "super oko" do zauważania rzeczy na pierwszy rzut niezauważalnych i nie ulegasz obiegowym opiniom a starasz się dociec prawdy. To ważne.
Podobnie postępuje troszkę młodsza Ala [ BI BAHATIKA LOANGO] za to cenimy ludzi. Nie znoszę ignorantów, którzy odpowiadają na pytanie "Nie, bo nie..." To zawsze prowadzi do błędów.
Jedyne, na co nie reagujemy, to e-maile do nas o takiej treść: „Witam, jestem zainteresowana/ny kupnem szczeniaka basenji. Ile kosztuje?(lub Jaka jest cena?)"
Zawsze twierdziliśmy, że basenji nie jest dla wszystkich i nie cena jest tutaj najważniejsza. Owszem i my popełniamy błędy w selekcji nowych domów dla naszych szczeniąt, ale w większości wypadków jesteśmy zadowoleni
Ważne jest że pierwszy miot w Hodowli Nirse urodził się prawidłowo w wyznaczonym czasie i że wszystkie szczeniaczki są zdrowe. Rozumiem Twoje uczucia, jakie towarzyszą w każdym dniu odchowywania szczeniąt. Nie zostawiłeś młodej mamy sam na sam z potomstwem, w zamkniętej klatce, zrobiłeś wszystko by pomóc Fionie jak najmniej stresowo przejść przez te najtrudniejsze w jej życiu chwile. Przy kolejnym miocie już da znać jej nabywane właśnie doświadczenie. Po pierwszych kroczkach i otwarciu oczu zacznie się prawdziwa socjalizacja. To co teraz przeżywają będą pamiętać przez całe życie. Jeśli ich pewnych zachowaniań nie nauczysz to kłopoty będą mieli przyszli właściciele. Kontakt, nauka i wzajemne poznawanie -TO JEST DOBRA ROBOTA KRZYSIEK !

Posted

:tree1::tree1::tree1::tree1::tree1:
Na białych bałwanach fal
mkną życzenia z nadmorskich plaż,
już choinki zielonej blask
i kolędy nadszedł czas.

W Dniu Bożego Narodzenia
przyjmijcie od nas serdeczne życzenia

jamnicze i Saidi

:tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1:

Posted

Jamnicze dziękujemy :multi:

Fotki miłe chwile :

Nirse Kibibi w objęciach mamy Fiony - Nory Ekado z rodzeństwem :

I zawsze wiecznie pomocna domowa ciocia szczeniaków NIRSE :p

Posted

jamnicze napisał(a):
Posty skaczą okropnie, multi nie działa, ale zdjęcie wybrałaś słodziutkie :loveu:

Heee :)wybrałem nie wybrałaś ale dziękuję, fakt z facetów tylko ja już tutaj jestem i jeszcze Pan Andrzej :p dziękuję za życzenia i trochę jeszcze poczekaj to będzie sesja szczeniaków z dzisiejszego dnia :loveu:

Posted

basenjifiona napisał(a):
Heee :)wybrałem nie wybrałaś ale dziękuję, fakt z facetów tylko ja już tutaj jestem i jeszcze Pan Andrzej :p dziękuję za życzenia i trochę jeszcze poczekaj to będzie sesja szczeniaków z dzisiejszego dnia :loveu:

Poczekam :lol:,
Wiem Krzyś, że jesteś facetem :razz:, ale to była odpowiedź na posta Cambel :diabloti: