Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basenjifiona, jednak nie masz wątpliwości, tylko chciałeś się pochwalic :-) Nora Ekado jest w końcu championem, więc chyba to jest decydujące :-)

Pozdrawiam
memsahib

Posted

Z przyjemnością chciałem zapowiedzieć miot charta angielskiego - Whippet po mojej Viki i Timie :smilecol: a to zdjęcia przyszłych rodziców :
Tim

Viki

Więcej informacji wkrótce na mojej stronie :) zapraszam

odpowiedź na pytanie : Dlaczego to skojarzenie :)
Cześć :)
Dlaczego to właśnie skojarzenie ? - Viki i Tim reprezentują bardzo dobre i stabilne dwie różne linie czyli amerykańską i angielską.Połączenie może przynieść naprawdę wybitne jednostki.Patrząc w kierunku skandynawskich hodowli daje to pozytywnie zamierzony efekt w postaci uszlachetniania elementów eksterieru.Oboje rodzice bardzo mają dobry wydajny ruch i cechy przypisane swoim linią a mieszając je mogą przy dobrym połączeniu " uzupełnić się " czego sobie życzę :).
Tim jak sama wiesz jest obecnie najbardziej utytułowanym Whippetem w Europie a co najważniejsze daje piękne i wyrównane mioty czego dowodem są jego krycia na całym kontynencie ( w Polsce trzy do tej pory )gdzie maluchy wygrywają na ringach z powodzeniem nie tylko w rękach znanych " osób:)
Dodam jeszcze, że taka pula genetyczna, którą maluchy będą miały jest świetnym materiałem dla rozpoczęcia hodowli osobą początkującym bo będą mogły wybrać sobie w jakim kierunku chcą iść i jakie linie utrwalać czyli swoboda działania i możność elastycznego wyboru potencjalnych reproduktorów :)
A jako ciekawostkę dodam, że Tim jeszcze nie krył suki w tak oczywistym amerykańskim typie co jest ciekawe pozytywnie dla Nas jako strony zainteresowane :)
pozdrawiam :)

Posted

[quote name='basenjifiona']Nirse Kamaria

Jak urosła! Bardzo ładna i z wdziękiem. Gratulacje i najlepsze życzenia na dalszy pomyślny rozwój.
BTW: Bardzo podobają mi się obroże Twoich psów, gdzie znajdę takie ładne?

Pozdrowienia
memsahib

Posted

memsahib napisał(a):
Jak urosła! Bardzo ładna i z wdziękiem. Gratulacje i najlepsze życzenia na dalszy pomyślny rozwój.
BTW: Bardzo podobają mi się obroże Twoich psów, gdzie znajdę takie ładne?

Pozdrowienia
memsahib

Dziękuję :p obroże i smycze były szyte na zamówienie ..są bardzo wytrzymałe i świetnie wykonane...zaciskowe na polarze z możliwością wybrania rozmiarów jak i taśmy ozdobnej ..jak znajdę kontakt do tej Pani to prześlę na priva :multi: pozdrawiam :multi:

Posted

AlaNowak napisał(a):
Widzę, że tez już puszczasz swojego malucha :cool3:

Tak, malucha biega na spacerkach w bezpiecznym miejscach ..fruwa jak motyl :lol:

Posted

basenjifiona napisał(a):
Dziękuję :p obroże i smycze były szyte na zamówienie ..są bardzo wytrzymałe i świetnie wykonane...zaciskowe na polarze z możliwością wybrania rozmiarów jak i taśmy ozdobnej ..jak znajdę kontakt do tej Pani to prześlę na priva :multi: pozdrawiam :multi:

Łoł...To fajnie, że można zamówic. Poproszę o kontakt na znany adres e-mail, ponownie z niego korzystam.

Pozdrowienia:multi:
memsahib