Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ypsylon']przypomina mi małą ChooChoo...
ja u siebie z kolei mam rudą kopię Nuna :loveu:

A który ?
My w domu mamy rudo-biały mix Chaki z Koką... i z wyglądu i z zachowania...

Zdjęcie Babci nieco starszej niż Kibibi teraz - CHATTANOOGA CHOO CHOO YPSYLON

Zdjęcia niestety słabsze, ale po nich widać jak daleko poszła technika w tak krótkim czasie...

Posted

gmk napisał(a):
Póżniej Chaka wyrosła na śliczną panienkę...

wiesz, moim subiektywnym zdaniem Chaka była jedną z najlepszych suk w Polsce i najlepszą jaką udało mi się wyhodować... :loveu: szkoda, że nie miała tego co Pepsi - "patrzcie i podziwiajcie, to ja wygrywam, nie wchodzić mi w drogę" :P bo to jednak ogromnie dużo daje...
niesamowicie się cieszę, że Chaka zostawiła po sobie piękne potomstwo :) a teraz jej wnuki, widać jak silnie pewne cechy zostały przekazane... [to Pii powinnam podziękować za naukę dobierania rodowodów i linii]
strasznie jestem ciekawa Krzysiowych maluszków jak już dorosną....

Posted

[quote name='Ypsylon']wiesz, moim subiektywnym zdaniem Chaka była jedną z najlepszych suk w Polsce i najlepszą jaką udało mi się wyhodować... :loveu: szkoda, że nie miała tego co Pepsi - "patrzcie i podziwiajcie, to ja wygrywam,....
Zgadza się nie miała...ale
[quote name='Ypsylon'] nie wchodzić mi w drogę" ....
tego miała aż nadto... Kilka razy wkurzyła się na ringu i wtedy pokazywała co potrafi... Widać było po niej, że nie pasuje jej konkurent. Świadkiem jednego z takich zdarzeń była Ala w Visby w 2007 roku...gdzie Chaka pokazała całą swoją klasę nic sobie nie robiąc, że konkurenta o rasę wystawia jedna z najlepszych handlerek Szwecji...Obie potem byłyśmy dumne...

[quote name='Ypsylon']strasznie jestem ciekawa Krzysiowych maluszków jak już dorosną....

Ja też !;)

Posted

AlaNowak napisał(a):
POTWIERDZAM!!!!!!!!!!! Chakusia pokazała klasę! No ale... królowa matka musi bronić honoru rodziny! :loveu:

Znowu skromna Ala (!) dzień wcześniej w tym samym miejscu to Ala z Balusiem wygrała Rasę ...i z handlerką i z całą resztą konkurencji ... BALI teoretycznie został Championem Szwecji , a jego mama, Chaka, oczywiście była najlepszą suką w rasie i wtedy, już bez teorii, zdobyła Championat Szwecji.
Mogę tylko powiedzieć BRAWO ALU ! BRAWO BALI ! BRAWO CHAKA !:lol:
BRAWO IZA !;)
Gotlandia jest piękna nawet kiedy leje...:evil_lol:

Posted

basenjifiona napisał(a):
Dziękuję :loveu::loveu: zobaczymy jak dalej będzie :p

Na czas najbliższy proponuję mocne trzymanie kciuków i ciszę ... aby natura mogła dokonać tego co już zapowiedziała.... i żeby jej w tym nie przeszkodzić...:diabloti:

Posted

[quote name='hanacek']Dla mnie tiesz-:loveu::loveu::loveu:
:iloveyou:
Teraz troszkę mniej wyraźnie, za to jaki balans ciałem... :evil_lol:

Posted

[quote name='gmk']... dzień wcześniej w tym samym miejscu to Ala z Balusiem wygrała Rasę ...i z handlerką i z całą resztą konkurencji ... BALI teoretycznie został Championem Szwecji ...:evil_lol:

Czuję, że muszę wyjaśnić. Championat Szwecji można zdobyć na jednej wystawie, warunkiem jest,że pies ma Championat innego kraju uznanego przez FCI i będzie ( tu w przypadku Baliego) najlepszym psem w klasach pośrednia i otwarta. Baluś był Najlepszym Psem w Rasie i zdobył BOB, 1,5 miesiąca wcześniej zakończył Championat Polski...ale nie mieliśmy jeszcze dyplomu potwierdzającego, a niestety liczy się data wystawienia dyplomu, a nie data zdobycia ostatniego CWC do tego tytułu uprawniającego...a z dyplomami to sami wiecie jak jest...
W zeszłym roku Bali już jak najbardziej prawdziwie został Championem Szwecji... Te warunki dotyczą tylko psów, które są zarejestrowane w innym niż Szwecja kraju należącym do FCI. Szwedzi muszą czekać aż pies ukończy 24 miesiące....

Bali i Ala w Visby 2007

Posted

Zapomniałam, we wtorek maluchy skończyły 10 tygodni ! Buziaki !:loveu::loveu:
A dziś już ostatnia noc Kaniego w domu z mamusią i siostrą...

Posted

Maluchy już w nowych domach i jak na razie mają się świetnie :loveu:, Kamaria została i co mogę na dzień dzisiejszy powiedzieć to warto mieć malucha urodzonego we własnym domu :p wiąże się taka relacja i porozumienie, że widać i czuć to gołym okiem :huh: Fiona i Bali dziękuję za piękną i mądrą córkę :Rose: