Cockermaniaczka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dawno mnie tu nie bylo ale o moich ulubiencach na dogo pamietam caly czas:) Gratulacje kolejnych dzieciakow:) I znow z cala stanowczoscia stwierdzam ze jestem zakochana na amen w Twoich psach:loveu: I mojemu facetowi sie podobaja wiec moze kiedys zawita do mnie male cudo od Ciebie ahhh:loveu: Quote
Nirse Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Cambel&Megi napisał(a):Gratuluję kolejnego miotu! Pięknie :) Niech maluchy zdrowo rosną! Dziękuję Kamila :))) pozdrawiamy ciepło Quote
Nirse Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Cockermaniaczka napisał(a):Dawno mnie tu nie bylo ale o moich ulubiencach na dogo pamietam caly czas:) Gratulacje kolejnych dzieciakow:) I znow z cala stanowczoscia stwierdzam ze jestem zakochana na amen w Twoich psach:loveu: I mojemu facetowi sie podobaja wiec moze kiedys zawita do mnie male cudo od Ciebie ahhh:loveu: Czekam na Was :)) pozdrawiam Quote
Ypsylon Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 już gratulowałam, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz - gratuluję miotu :) i nie mogę się doczekać, by je zobaczyć na zywo za 3-4 tygodnie... wpraszam się! :D Quote
gmk Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 My będziemy z wizytą pod koniec tygodnia. Już się cieszę :) Quote
Nirse Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Ypsylon napisał(a):już gratulowałam, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz - gratuluję miotu :) i nie mogę się doczekać, by je zobaczyć na zywo za 3-4 tygodnie... wpraszam się! :D Dziękuję to między innymi Twoja zasługa :) Chaddy jest świetny, taki króciutki i wysoko nożny z długą szyją tak jak najbardziej lubię w Basenji :))) Zapraszamy drzwi stoją otworem :))) przyda się Twoje dobre oko oraz miłe towarzystwo :) Quote
Nirse Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 gmk napisał(a):My będziemy z wizytą pod koniec tygodnia. Już się cieszę :) Też się nie mogę doczekać tej wizyty :))) Quote
Nirse Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Memsahib też Was widzę u siebie w lutym, zapraszałem osobiście ale tu też nie zaszkodzi :) pozdrawiam :) K Quote
gmk Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ale będzie gości... Szyje szyjami, ale jak Ci się marszczą pięknie te maluszki :) Chaddy ma przede wszystkim poprawną, elegancką budowę i płynny prawidłowy ruch co jak mi się wydaje jest u polskich rudych psów basenji problemem w ostatnim czasie [ zobaczymy jak wyrosną dzisiejsze szczeniaczki] Oczywiście nie ulega wątpliwości że dla mnie najpiękniejszy ruch mają u nas dwa czarno-białe psy basenji, ale to już jest chyba mój "bzik". [chcę zaznaczyć że tylko jeden jest u nas w domu, żeby nie było że każda gąska...] Quote
zanetta Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No to ja sie nie bede zapowiadac tylko wpadne niespodziewanie :cool3: Krzysiu, badz gotow o kazdej porze dnia i nocy :evil_lol: heheh zartuje Jesli tylko dam rade to przyjade na "ogladanie" a jak nie to tylko po "odbior" ktorego juz nie moge sie doczekac Quote
memsahib Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 basenjifiona napisał(a):Dziękuję to między innymi Twoja zasługa :) Chaddy jest świetny, taki króciutki i wysoko nożny z długą szyją tak jak najbardziej lubię w Basenji :))) He, he znowu sprawa szyi... Czy to nie jest już nudne? U antenatów basenji z tzw.linii australijskich m.in. hodowli Baagna przeważają krótsze szyje. I nie tylko one, także np.intensywnie rudy kolor umaszczenia u rudobiałych, z mniejszym udziałem białego ubarwienia niż u innych linii, często ściślej zwinięty ogonek (nawet podwójnie), wysoko osadzony ogon, krótsza kufa. Krótszą szyję miały też pierwsze basenji przyjmowane do hodowli w latach 30-40 tych ubiegłego wieku. Wiem o tym z lektury i obserwacji zdjęć psów. A chyba za słuszną należy uznać tendencję/postulat wypowiadający się w obronie czystości rasy, li tylko na tym forum :) W tym kontekście nie dziwi mnie, częste umieszczanie właśnie podobizny basenji z krótszą szyją na banerach, serwisach hodowli :) pozdrawiam memsahib Quote
Nirse Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 memsahib napisał(a):He, he znowu sprawa szyi... Czy to nie jest już nudne? U antenatów basenji z tzw.linii australijskich m.in. hodowli Baagna przeważają krótsze szyje. I nie tylko one, także np.intensywnie rudy kolor umaszczenia u rudobiałych, z mniejszym udziałem białego ubarwienia niż u innych linii, często ściślej zwinięty ogonek (nawet podwójnie), wysoko osadzony ogon, krótsza kufa. Krótszą szyję miały też pierwsze basenji przyjmowane do hodowli w latach 30-40 tych ubiegłego wieku. Wiem o tym z lektury i obserwacji zdjęć psów. A chyba za słuszną należy uznać tendencję/postulat wypowiadający się w obronie czystości rasy, li tylko na tym forum :) W tym kontekście nie dziwi mnie, częste umieszczanie właśnie podobizny basenji z krótszą szyją na banerach, serwisach hodowli :) pozdrawiam memsahib Każdy dąży do swojego, ideału i percepcji jaką chcemy się posługiwać w zasięgu swojego wzroku :) nigdy wzorcowy nie byłem tak samo i w pasach, dla każdego coś dobrego i całe szczęście bo widać potem z jakiego domu ów Jegomość jest :) pozdrawiam :) Krzysztof Quote
Nirse Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Imiona miotu BASENJI NIRSE FCI jak zwykle z ciepłego kontynentu na literę " R " wybrane przez przyszłych właścicieli , czyli : CHADDY BABA Ypsylon & NORA Ekado : Nirse RAISA - w tł. zachwycona, entuzjastyczna Nirse RAFIYA - wyborna, znakomita Nirse RAHA - radosny Nirse RUBANZA - odważny, mężny Nirse RUNAKO - przystojniak [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
jamnicze Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ładne imiona, a teraz przedstaw nam ta gromadkę :) Patrzyłeś na ten program ze zdjęciami o którym Ci pisałam, tam nie ma żadnych problemów z wklejaniem fotek. Quote
Nirse Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 jamnicze napisał(a):Ładne imiona, a teraz przedstaw nam ta gromadkę :) Patrzyłeś na ten program ze zdjęciami o którym Ci pisałam, tam nie ma żadnych problemów z wklejaniem fotek. Jeszcze się nie zagłębiałem w program ale może przyjdzie na to czas :))) Quote
Nirse Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Zapraszam na nową galerię maluchów, dziękuję hodowli Loango za odwiedziny i piękne zdjęcia :)) tu link do informacji oraz galerii maluchów : http://www.basenjifamily.com/inpolandreklamanise.html Quote
gmk Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Fajne szczeniaczki ! teraz to już można tylko popatrzeć :) Quote
zanetta Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 http://basenjifamily.com/Nirse%20puppies%202,5%20weeks%20old/slides/DSC_0273.html albo mi sie wydaje albo dziecko do mnie macha :loveu: Zdjecia przepiekne ale dzieciaki i tak ladniejsze Quote
gmk Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='zanetta']http://basenjifamily.com/Nirse%20puppies%202,5%20weeks%20old/slides/DSC_0273.html albo mi sie wydaje albo dziecko do mnie macha :loveu: Zdjecia przepiekne ale dzieciaki i tak ladniejsze Jasne... przy tak wypracowanym rodowodzie nie może być pomyłek. Takie są różniece między świadomym hodowaniem a po prostu hodowaniem. Krzyś ma szczęście do dobrych doradców :) Zdjęcia nie mogły wyjść słabo bo maluchy same się bronią. A ta mała Raisa to jak tylko pomachała wiedziałam że robi to do Ciebie...cały czas miałam w głowie słowa " Cześć Marzenka !" Quote
zanetta Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Odkąd zobaczyłam na zdjęciu tą małą mysię (chwilę po urodzeniu) wiedziałam że jest to właśnie TA sunia i że będzie taka o jakiej marzyłam, dodam że moje marzenia zawsze są bardzo skonkretyzowane co do jednego detalu ;) Quote
Ypsylon Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 baaardzo mi się maluchy podobają! :) nie mogę się doczekać ich wyglądu w wieku ok. 6 tygodni... Quote
gmk Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Ypsylon']baaardzo mi się maluchy podobają! :) nie mogę się doczekać ich wyglądu w wieku ok. 6 tygodni...[/QUOTE] Już mają miesiąc :) Quote
zanetta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='gmk']Już mają miesiąc :)[/QUOTE] i już lada chwila pojadą wszystkie do swoich nowych domków :multi: Ja ją (RAISE) chyba zjem jak dopadnę w swoje ręce :loveu: Quote
Nirse Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='zanetta']i już lada chwila pojadą wszystkie do swoich nowych domków :multi: Ja ją (RAISE) chyba zjem jak dopadnę w swoje ręce :loveu:[/QUOTE] No nie musisz być czarnoskóra by Ci smakował taki szkrab :) Quote
Recommended Posts