Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aleks89 napisał(a):
Do Aśki idź i tam wrzuć foty!!!!!!!

jak Aśka ma ten sam tel. i kabel to może jej pomoże ;)

witaj wśród żywych :D

Posted

Izabela124. napisał(a):
Fajny jest :loveu:

a no , jest na prawdę świetny :)
wyraz mordy ma jak laleczka , oczy jak malowane :lol:

zaba14 napisał(a):
jak Aśka ma ten sam tel. i kabel to może jej pomoże ;)

witaj wśród żywych :D

Aśka nie ma neta :lol:

Posted

Victoria napisał(a):
jestem zakochana!! <3 :loveu:

ja też i nie tylko ja, mały skradł już wiele serc :)
prosiak taki , świńska morda a każdy w domu zakochany w nim od początku , nawet ojciec przy którym obawiałam się problemów z akceptacją .

DomixX napisał(a):
Świetna mordeczka!
I witaj po takiej nieobecności..

dzięki .

patrze na tego zbója i nie mogę uwierzyć że jest mój , że mam już psa o którym tak długo marzyłam .
nie lubiłam białych staffików ale chyba oczywiste że mój jest najpiękniejszy :lol: nawet jak jest usmarowany od góry do dołu błotem i pakuję się na ręce .
nie boi się praktycznie niczego jest ciekawski i odważny , ale potrafi obszczekać woreczek foliowy który zaszaleści znienacka(po chwili podchodzi do niego i się cieszy) :lol: taki mały przygłup ale mega kochany .

Posted

[quote name='BBeta']Współczuję straty zdjęć :shake:

http://images49.fotosik.pl/1586/33d83e6ac9c7f9f5gen.jpg
Brzydal :diabloti:
a no brzydal :lol:

[quote name='Unbelievable']a jak on do ciebie trafił? poprzedni właściciel oddał, czy się "nie sprzedał" czy jak?

fajny jest, ale nie lubię białych staffików :diabloti:
z tego co zrozumiałam z wiekiem wyszedł mu przodozgryz i dlatego został sprzedany.
mi na wysatwach nie zależało , ale jaja zostają póki co bo nie ma powodów by się ich pozbywać .
białe są takie inne , mi też się nie podobały :evil_lol: ale Clayton ma w sobie coś takiego że nawet jego świńska morda wydaję się urocza i piękna.
jest typową świnią z różowymi obwódkami koło oczy i mordą .

Posted

gops napisał(a):

z tego co zrozumiałam z wiekiem wyszedł mu przodozgryz i dlatego został sprzedany.
mi na wysatwach nie zależało , ale jaja zostają póki co bo nie ma powodów by się ich pozbywać .
białe są takie inne , mi też się nie podobały :evil_lol: ale Clayton ma w sobie coś takiego że nawet jego świńska morda wydaję się urocza i piękna.
jest typową świnią z różowymi obwódkami koło oczy i mordą .

a duży ma ten przodozgryz? bo w sumie na zdjęciach nie widać
pewnie dlatego, że to twój ;) ale ja też tak miałam z obydwoma psami, że musiał być ten i żaden inny, miłość od pierwszego wejrzenia ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
a duży ma ten przodozgryz? bo w sumie na zdjęciach nie widać
pewnie dlatego, że to twój ;) ale ja też tak miałam z obydwoma psami, że musiał być ten i żaden inny, miłość od pierwszego wejrzenia ;)

bardzo mały, nie widać go wcale :)
głowe ma wyjątkowo ładną na żywo .

Posted

z tym "nie sprzedał" to nie jest takie ot tak :)
czasem zostawia się szczenie , bo coś się wydaje że może być .... u mnie tak została i Bajka i Andzia :) na sprzedanie zawsze jest czas ... to nie tak , że szczeniaki mają 8 tygodni i mają natychmiast wynosić się z domu , bo obciach na całą wiochę :) On został z premedytacją :)
Na szczęście poszedł mu zgryz , niestety przy krótkich kufach , to nie jest żaden wyczyn.
To jest mieszanka terriera i buldoga i przodozgryz jest nie do przewidzenia i jest nieunikniony.
I żaden wstyd jak robią z tego hodowcy :) praktycznie w prawie każdym miocie stafficzym , wylatują któremuś zęby .... ciekawostka taka , że przelatuje po pełnej wymianie zębów ... jak głowa zaczyna rosnąć.
Przodozgryz to nie same zęby , to budowa żuchwy :)

Posted

Unbelievable napisał(a):
znaczy że co, że miał przodozgryz ale go nie ma? :evil_lol:

a z którego fragmentu mojego postu tak wywnioskowałaś ?
skoro Gops napisała , że ma przodozgryz .. ma go od 6 miesiąca .. do 6 miesiąca miał zęby lalka.U Bajki wylazł po 5 miesiącu :)
Są pewne cechy w budowie gęby , że można dać przypuszczenie , że pojawi się przodozgryz.
Andzia nie ma przodozgryzu , ma lichą głowę :)

wiesz zawsze to można wydać kilka tysi i naprawić taki zgryz :diabloti: co nie jest mało znaną i stosowaną metodą oszukiwania siebie za własne pieniądze.
Poprzez aparat po łamanie i cofanie żuchwy :diabloti:

Mojemu Terrierkowi też zgryz wg mojej oceny był podejrzany , mimo iż był nożycowy cały czas ... ale był ciasny , co może świadczyć że przeleci .. ale łeb urósł i zęby są malinowe.

Clayton jest pół bratem Andzi ;) dlatego bacznie śledzę oba mioty ... u mnie zgryzy wsie udane wzorowo , tu przeleciał ... a szkoda bo to fajny pies

Posted

Vectra napisał(a):
a z którego fragmentu mojego postu tak wywnioskowałaś ?

nie wiem po co inaczej miałabyś o zgryzach pisać, i o tym, że może się cofnąć. Ja tu intrygi nie szukam ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie wiem po co inaczej miałabyś o zgryzach pisać, i o tym, że może się cofnąć. Ja tu intrygi nie szukam ;)

najgorsze że to się cofa najczęściej po pełnej wymianie zębów .. i kupujesz/sprzedajesz zwierzę szoł i kiszka się zdarza.
Stąd potem kombinacje z aparatami i wymysłami :shake: no bo kosztował kupe kasy i okazał się pecior i szukanie winowajcy :diabloti:
a winny jest , na imię mu bulgot :evil_lol: bo wyskoczy jak filip z konopii , w najmniej miłym momencie.

a rozmnażanie psa z burdelem w zębach po rekonstrukcji , to niestety barbarzyństwo ... w PL mamy wiele szlicznych czampionów a nawet i inter :diabloti: dobrze że zaczyna się o tym mówić głośno.

Posted

dog193 napisał(a):
Hehe, jeszcze taki klusek z niego trochę :)

tak , klusek jeszcze :)
3 tygodnie minęło i dość znacznie się zmienił , wyszczuplał i nie jest taki kluskowy już :lol:

Posted

[quote name='chrupcia']gratuluje nowego domownika:) teraz masz duet czarno-biały ;) faaajny z niego chłopak i chyba jest dośc mały, fajne byłoby zdjęcie Misi i małego koło siebie, można byłoby zobaczyć różnice wzrostu, chyba że jej nie ma :)
http://img831.imageshack.us/img831/4916/dsc05937l.jpg :loveu:
dzięki :)
różnica jest , on jest typowo staffikowego wzrostu jak do nas przyjechał miał 36cm w kłębie i 12kg teraz po 3 tygodniach u mnie ma 38cm w kłębie i 13kg i możliwe że już w góre nie pójdzie, to dobry wzrost na staffika , powinien nabrać masy i samczego wyglądu ale na to ma jeszcze czas.
na razie sika jak panienka :lol:
Misia ma 46-7cm w kłębie i dobre 16kg (dawno nie ważyłam) jest od niego większa i wzrostem na pewno zawsze będzie , może ją ewentualnie wagą dogonić lub przegonić :)
może kiedyś będzie takie zdjęcie, na razie nie ma możliwości bo mały jest w ciągłym ruchu i ciągle ją zaczepia jak próbuje je ustawić .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...