zaba14 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Aleks89 napisał(a):Do Aśki idź i tam wrzuć foty!!!!!!! jak Aśka ma ten sam tel. i kabel to może jej pomoże ;) witaj wśród żywych :D
gops Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Izabela124. napisał(a):Fajny jest :loveu: a no , jest na prawdę świetny :) wyraz mordy ma jak laleczka , oczy jak malowane :lol: zaba14 napisał(a):jak Aśka ma ten sam tel. i kabel to może jej pomoże ;) witaj wśród żywych :D Aśka nie ma neta :lol:
DomixX Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Świetna mordeczka! I witaj po takiej nieobecności..
gops Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Victoria napisał(a):jestem zakochana!! <3 :loveu: ja też i nie tylko ja, mały skradł już wiele serc :) prosiak taki , świńska morda a każdy w domu zakochany w nim od początku , nawet ojciec przy którym obawiałam się problemów z akceptacją . DomixX napisał(a):Świetna mordeczka! I witaj po takiej nieobecności.. dzięki . patrze na tego zbója i nie mogę uwierzyć że jest mój , że mam już psa o którym tak długo marzyłam . nie lubiłam białych staffików ale chyba oczywiste że mój jest najpiękniejszy :lol: nawet jak jest usmarowany od góry do dołu błotem i pakuję się na ręce . nie boi się praktycznie niczego jest ciekawski i odważny , ale potrafi obszczekać woreczek foliowy który zaszaleści znienacka(po chwili podchodzi do niego i się cieszy) :lol: taki mały przygłup ale mega kochany .
BBeta Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Współczuję straty zdjęć :shake: http://images49.fotosik.pl/1586/33d83e6ac9c7f9f5gen.jpg Brzydal :diabloti:
Unbelievable Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 a jak on do ciebie trafił? poprzedni właściciel oddał, czy się "nie sprzedał" czy jak? fajny jest, ale nie lubię białych staffików :diabloti:
gops Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='BBeta']Współczuję straty zdjęć :shake: http://images49.fotosik.pl/1586/33d83e6ac9c7f9f5gen.jpg Brzydal :diabloti: a no brzydal :lol: [quote name='Unbelievable']a jak on do ciebie trafił? poprzedni właściciel oddał, czy się "nie sprzedał" czy jak? fajny jest, ale nie lubię białych staffików :diabloti: z tego co zrozumiałam z wiekiem wyszedł mu przodozgryz i dlatego został sprzedany. mi na wysatwach nie zależało , ale jaja zostają póki co bo nie ma powodów by się ich pozbywać . białe są takie inne , mi też się nie podobały :evil_lol: ale Clayton ma w sobie coś takiego że nawet jego świńska morda wydaję się urocza i piękna. jest typową świnią z różowymi obwódkami koło oczy i mordą .
Unbelievable Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 gops napisał(a): z tego co zrozumiałam z wiekiem wyszedł mu przodozgryz i dlatego został sprzedany. mi na wysatwach nie zależało , ale jaja zostają póki co bo nie ma powodów by się ich pozbywać . białe są takie inne , mi też się nie podobały :evil_lol: ale Clayton ma w sobie coś takiego że nawet jego świńska morda wydaję się urocza i piękna. jest typową świnią z różowymi obwódkami koło oczy i mordą . a duży ma ten przodozgryz? bo w sumie na zdjęciach nie widać pewnie dlatego, że to twój ;) ale ja też tak miałam z obydwoma psami, że musiał być ten i żaden inny, miłość od pierwszego wejrzenia ;)
gops Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Unbelievable napisał(a):a duży ma ten przodozgryz? bo w sumie na zdjęciach nie widać pewnie dlatego, że to twój ;) ale ja też tak miałam z obydwoma psami, że musiał być ten i żaden inny, miłość od pierwszego wejrzenia ;) bardzo mały, nie widać go wcale :) głowe ma wyjątkowo ładną na żywo .
Vectra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 z tym "nie sprzedał" to nie jest takie ot tak :) czasem zostawia się szczenie , bo coś się wydaje że może być .... u mnie tak została i Bajka i Andzia :) na sprzedanie zawsze jest czas ... to nie tak , że szczeniaki mają 8 tygodni i mają natychmiast wynosić się z domu , bo obciach na całą wiochę :) On został z premedytacją :) Na szczęście poszedł mu zgryz , niestety przy krótkich kufach , to nie jest żaden wyczyn. To jest mieszanka terriera i buldoga i przodozgryz jest nie do przewidzenia i jest nieunikniony. I żaden wstyd jak robią z tego hodowcy :) praktycznie w prawie każdym miocie stafficzym , wylatują któremuś zęby .... ciekawostka taka , że przelatuje po pełnej wymianie zębów ... jak głowa zaczyna rosnąć. Przodozgryz to nie same zęby , to budowa żuchwy :)
Unbelievable Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 znaczy że co, że miał przodozgryz ale go nie ma? :evil_lol: ja wiem, że po jakimś czasie można sobie psa jednak sprzedać, bo cośtam, tylko byłam ciekawa jak w tym przypadku było ;)
Vectra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Unbelievable napisał(a):znaczy że co, że miał przodozgryz ale go nie ma? :evil_lol: a z którego fragmentu mojego postu tak wywnioskowałaś ? skoro Gops napisała , że ma przodozgryz .. ma go od 6 miesiąca .. do 6 miesiąca miał zęby lalka.U Bajki wylazł po 5 miesiącu :) Są pewne cechy w budowie gęby , że można dać przypuszczenie , że pojawi się przodozgryz. Andzia nie ma przodozgryzu , ma lichą głowę :) wiesz zawsze to można wydać kilka tysi i naprawić taki zgryz :diabloti: co nie jest mało znaną i stosowaną metodą oszukiwania siebie za własne pieniądze. Poprzez aparat po łamanie i cofanie żuchwy :diabloti: Mojemu Terrierkowi też zgryz wg mojej oceny był podejrzany , mimo iż był nożycowy cały czas ... ale był ciasny , co może świadczyć że przeleci .. ale łeb urósł i zęby są malinowe. Clayton jest pół bratem Andzi ;) dlatego bacznie śledzę oba mioty ... u mnie zgryzy wsie udane wzorowo , tu przeleciał ... a szkoda bo to fajny pies
Unbelievable Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Vectra napisał(a):a z którego fragmentu mojego postu tak wywnioskowałaś ? nie wiem po co inaczej miałabyś o zgryzach pisać, i o tym, że może się cofnąć. Ja tu intrygi nie szukam ;)
Vectra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Unbelievable napisał(a):nie wiem po co inaczej miałabyś o zgryzach pisać, i o tym, że może się cofnąć. Ja tu intrygi nie szukam ;) najgorsze że to się cofa najczęściej po pełnej wymianie zębów .. i kupujesz/sprzedajesz zwierzę szoł i kiszka się zdarza. Stąd potem kombinacje z aparatami i wymysłami :shake: no bo kosztował kupe kasy i okazał się pecior i szukanie winowajcy :diabloti: a winny jest , na imię mu bulgot :evil_lol: bo wyskoczy jak filip z konopii , w najmniej miłym momencie. a rozmnażanie psa z burdelem w zębach po rekonstrukcji , to niestety barbarzyństwo ... w PL mamy wiele szlicznych czampionów a nawet i inter :diabloti: dobrze że zaczyna się o tym mówić głośno.
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='Illusion']Fajny ten Twój staffik :razz:. dzięki zdjęcia z działki mały był u nas dopiero 3 dni , bardzo bardzo sie zmienił od tamtego czasu , tutaj jeszcze wyglądał jak mały smarkacz a teraz to prawdziwy podrostek :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us to typowa Misiowa mina pt. " odejdz od mojego pana" , jedno jest zazdrosne o drugie od samego początku o kontakt z moim tatą Uploaded with ImageShack.us
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us koniec ;)
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 dog193 napisał(a):Hehe, jeszcze taki klusek z niego trochę :) tak , klusek jeszcze :) 3 tygodnie minęło i dość znacznie się zmienił , wyszczuplał i nie jest taki kluskowy już :lol:
chrupcia Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 gratuluje nowego domownika:) teraz masz duet czarno-biały ;) faaajny z niego chłopak i chyba jest dośc mały, fajne byłoby zdjęcie Misi i małego koło siebie, można byłoby zobaczyć różnice wzrostu, chyba że jej nie ma :) http://img831.imageshack.us/img831/4916/dsc05937l.jpg :loveu:
gops Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='chrupcia']gratuluje nowego domownika:) teraz masz duet czarno-biały ;) faaajny z niego chłopak i chyba jest dośc mały, fajne byłoby zdjęcie Misi i małego koło siebie, można byłoby zobaczyć różnice wzrostu, chyba że jej nie ma :) http://img831.imageshack.us/img831/4916/dsc05937l.jpg :loveu: dzięki :) różnica jest , on jest typowo staffikowego wzrostu jak do nas przyjechał miał 36cm w kłębie i 12kg teraz po 3 tygodniach u mnie ma 38cm w kłębie i 13kg i możliwe że już w góre nie pójdzie, to dobry wzrost na staffika , powinien nabrać masy i samczego wyglądu ale na to ma jeszcze czas. na razie sika jak panienka :lol: Misia ma 46-7cm w kłębie i dobre 16kg (dawno nie ważyłam) jest od niego większa i wzrostem na pewno zawsze będzie , może ją ewentualnie wagą dogonić lub przegonić :) może kiedyś będzie takie zdjęcie, na razie nie ma możliwości bo mały jest w ciągłym ruchu i ciągle ją zaczepia jak próbuje je ustawić .
Recommended Posts