gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Marta_Ares napisał(a):ale Misia swietnie "gada" :D:D u nas cieplej bo tylko minu 5 :P ja sie smieje ze Miśka jest prawdziwym kundlem , ma cos z kazdej rasy , wyje i wydaje dziwne odglosy jak psy pierwotne :lol: duzo rzeczy probuje wymuszczac "gadaniem" zaba14 napisał(a):ha a u nas z 7 na plusie ah.. jak fajnie :P zazdroszcze :roll: Miska zadowlona ale ja srednio :roll:
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 u mnie dziś jest -11 śnieg też cały dzień sypie, ja nerwowo nie wyrabiam, bo Nuka ma cieczkę i wszystkie psy z osiedla biegają ZA mną :angryy: Jak z Nuką wychodzę na dwór, to nawet się biedna załatwić nie może, bo psy wszędzie łażą :mad: Jak jej się cieczka skończy to muszę ją wysterylizować, za pierwszą cieczką nie było takich problemów z psami, tak na prawdę, żadne psy za nami nie chodziły, a teraz no masakra :shake:
gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 vege* napisał(a):u mnie dziś jest -11 śnieg też cały dzień sypie, ja nerwowo nie wyrabiam, bo Nuka ma cieczkę i wszystkie psy z osiedla biegają ZA mną :angryy: Jak z Nuką wychodzę na dwór, to nawet się biedna załatwić nie może, bo psy wszędzie łażą :mad: Jak jej się cieczka skończy to muszę ją wysterylizować, za pierwszą cieczką nie było takich problemów z psami, tak na prawdę, żadne psy za nami nie chodziły, a teraz no masakra :shake: wspolczuje :roll: Misi nie dane bylo byc prawdziwa suczka :razz: byla sterylizowana przed pierwsza cieczka ;) sterylizacja wiele ulatwia
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 właśnie wiem, ze wiele ułatwia najpierw Nuka miała pierwszą cieczkę chyba ok 8-9 mies życia, później nie miała ok 2 lata, aż do teraz moja mama była najpierw przeciwna sterylizowaniu Nuki (nie dlatego, żeby Nuka miała szczeniaczki, broń boże) tylko dlatego, że to dość skomplikowana operacja (kastracja jest łatwiejsza) i pod narkozą, moja mama od razu histeryzowała "a co jak się nie obudzi, a co jak będą komplikacje...itditd" ale jak zobaczyła teraz co się dzieje jak tak psy za nami chodzą i to co robi Nuka w domu ( jest nadpobudliwa, gwałci nas wszystkich w domu :shake: , i na dworze ciągnie jak pociąg-dosłownie, ciągle piszczy, bo chce na dwór do psów :shake: ) to powiedziała, że musimy ją wysterylizować :evil_lol: gops możesz mi powiedzieć, jakie mogą być ewentualne powikłania po sterylizacji? czy nie będzie popuszczała moczu ? po jakim czasie trzeba iść na zdjęcie szwów?
gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 vege* napisał(a):właśnie wiem, ze wiele ułatwia najpierw Nuka miała pierwszą cieczkę chyba ok 8-9 mies życia, później nie miała ok 2 lata, aż do teraz moja mama była najpierw przeciwna sterylizowaniu Nuki (nie dlatego, żeby Nuka miała szczeniaczki, broń boże) tylko dlatego, że to dość skomplikowana operacja (kastracja jest łatwiejsza) i pod narkozą, moja mama od razu histeryzowała "a co jak się nie obudzi, a co jak będą komplikacje...itditd" ale jak zobaczyła teraz co się dzieje jak tak psy za nami chodzą i to co robi Nuka w domu ( jest nadpobudliwa, gwałci nas wszystkich w domu :shake: , i na dworze ciągnie jak pociąg-dosłownie, ciągle piszczy, bo chce na dwór do psów :shake: ) to powiedziała, że musimy ją wysterylizować :evil_lol: gops możesz mi powiedzieć, jakie mogą być ewentualne powikłania po sterylizacji? czy nie będzie popuszczała moczu ? po jakim czasie trzeba iść na zdjęcie szwów? jest kilka bardzo fajnych tematow na dogomani o sterylizacji , poczytaj dokladnie ja Ci moge powiedizec to co wiem , ale tam bd miala sczegoly , sama pamietam jak przed sterylka siedizalam i wertowalam te tematy po 5 razy tak sie balam ... popuszczanie moczu zdarza sie w najwiekszym procencie u duzych suk , Twoja nie jest duza wiec procent jest dosc niski aczkolwiek sie zdarza moja miala zdjecie szwow po 12 dniach ale miala duza rane , wydaje mi sie ze byla przed ceiczka i musieli ja zwyczajnie ratowac Cleo miala niedawno jak czytalas i zdjecie szwow po 8 dniach :) mala ranka , pieknie zszyta z takich rzeczy o ktorych malo sie mowi a u mojej Miski wystepuja niestety to znaczenie terenu , wiem ze glupota...to suka a po sterylizacji zaczela sikac po innych sukach jak np Cleo sie zalatwi Miska stoi w kolejce i robi po niej , jak pies , znaczy swoj teren jej agresja wzrosla moim zdaniem , naprawde nie wiem co to ma wspolnego moze to ze ona byla przed pierwsza cieczka najlepeij by bylo jakbys przeczytala te tematy na dogomani , one sa dlugie ale duuuuzo waznych rzeczy jest napisane i warto nawet tak dla siebie poczytac :)
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ok dzięki za odp ;-) na pewno poczytam w wolnej chwili, bo jeszcze mam czas, a mogę jeszcze spytać ile kosztowała sterylka Cleo?
gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 vege* napisał(a):ok dzięki za odp ;-) na pewno poczytam w wolnej chwili, bo jeszcze mam czas, a mogę jeszcze spytać ile kosztowała sterylka Cleo? Cleo jest ze schroniska i sterylizacja byla darmowa:) u nas to tak jest ze jak psiak ze schronu to sterylka gratis za Miske placilam 2 lata temu 250zl ale ona miala wtedy 10kg za Lune Asia placila 320zl z zastrzykami juz a Luna miala 21kg wtedy
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 jak ja pytałam weta w moim mieście ile bierze to powiedział, że za psa 90 zł, a za suczkę dwa razy tyle czyli 180 zł, ale do tego dojdzie kołnierzyk, zastrzyki itd. więc w cenie wyjdę podobnie pewnie ;-)
gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 vege* napisał(a):jak ja pytałam weta w moim mieście ile bierze to powiedział, że za psa 90 zł, a za suczkę dwa razy tyle czyli 180 zł, ale do tego dojdzie kołnierzyk, zastrzyki itd. więc w cenie wyjdę podobnie pewnie ;-) tylko upewnij sie czy napewno mowa o sterylizacji , kastrowac suki tez mozna. znajoma ma suczke ktora wykastrowali .. nie moze miec szczeniakow ale cieczki ma ciagle! koniecznie sie dopytaj
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 pytałam dokładnie o sterylizacje ;-) ale dla pewności jeszcze spytam, mimo, że już ze 3 razy się pytałam ;-) dzięki za wszystkie odp ;-)
gops Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 vege* napisał(a):pytałam dokładnie o sterylizacje ;-) ale dla pewności jeszcze spytam, mimo, że już ze 3 razy się pytałam ;-) dzięki za wszystkie odp ;-) ja to jestem bardzo wyczulona na zdrowie psa , dlatego tak Ci pisze ;) Miska ma zmieniony kolor skory na bliznie po sterylce i za kazdym razem pytam weta czy to napewno ma tak byc ostanio to mnie opieprzyl :evil_lol: i powiedzial ze dopuki sie nie powieksza mam przestac wymyslac wiec teraz jak bd szla na szczepienie w styczniu nie bd o tym wspominac, tzn sprobuje sie powstrzymac :lol:
vege* Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 hahahhaha, ja tak byłam wyczulona na mojego królika, który był straaaasznie chorowitym zwierzątkiem, ale był kochany i madry na swój sposób, też chodził za człowiekiem jak piesek i reagował na imię :loveu:
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 [quote name='vege*']hahahhaha, ja tak byłam wyczulona na mojego królika, który był straaaasznie chorowitym zwierzątkiem, ale był kochany i madry na swój sposób, też chodził za człowiekiem jak piesek i reagował na imię :loveu: ja mialam chomiki ale zaden nie chorowal ;) bylam przed chwila na 40min spacerku z Asia i jej kundlami :lol: wzielam aparat i nie mialam rekawiczek :placz: u nas minus 15 dzisiaj :roll: zdjecia :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Asi kundle :eviltong: Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
Shel Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 http://img810.imageshack.us/img810/6084/dsc07605.jpg nurkowanie? :)
evel Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 gops napisał(a):tylko upewnij sie czy napewno mowa o sterylizacji , kastrowac suki tez mozna. znajoma ma suczke ktora wykastrowali .. nie moze miec szczeniakow ale cieczki ma ciagle! koniecznie sie dopytaj Odwrotnie :) Sterylizacja to np. podwiązanie jajowodów, czyli suka nie może mieć szczeniąt ale dalej może mieć cieczki itd., kastracja to wycięcie wszystkiego, czyli totalne wypatroszenie :diabloti: Nie wiem czemu u nas się przyjęło, że zabieg u suki nazywamy sterylką a u psa kastracją ;)
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 [quote name='Shel']http://img810.imageshack.us/img810/6084/dsc07605.jpg nurkowanie? :) oczywiscie :evil_lol: to co Miska lubi najbardziej , czasami cala wejdzie pod snieg ze tylko ogon wystaje :lol: [quote name='evel']Odwrotnie :) Sterylizacja to np. podwiązanie jajowodów, czyli suka nie może mieć szczeniąt ale dalej może mieć cieczki itd., kastracja to wycięcie wszystkiego, czyli totalne wypatroszenie :diabloti: Nie wiem czemu u nas się przyjęło, że zabieg u suki nazywamy sterylką a u psa kastracją ;) ooo bylam przekonana ze jest tak jak mowie poczytam jeszcze widocznie przekrecilam ;) ja u weta prosilam o sterylizacje a wypatroszyl ja cala :evil_lol:
Agnes Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Cleo ma oczy jakby ciagle byla na jakims dopalaczu:diabloti::diabloti:
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Agnes napisał(a):Cleo ma oczy jakby ciagle byla na jakims dopalaczu:diabloti::diabloti: ciii mialo sie nie wydac :eviltong: Aska ja codziennie szprycuje :diabloti:
Ewa&Duffel Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Miśka świetnie gada na tym wcześniejszym filmiku :evil_lol: Strasznie zimno dziś u was, współczuję wyjścia bez rękawiczek, mi dziś ręce w polarowych tak przemarzły, że po powrocie do domu nie mogłam psu szelek odpiąć :diabloti: Widać, że Miśka śnieg lubi i szaleje w najlepsze ;) http://img810.imageshack.us/img810/6084/dsc07605.jpg
Onomato-Peja Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Asia ma 2 psy? ;) ładny ten burek :loveu:
Recommended Posts