Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez się gubię.
Jeśli jest tak nieufny jak piszesz, Liryka, powinien trafić od razu do DS. Będzie mu łatwiej. Jeśli doświadczy miłości to juz za tydzień będzie innym psiakiem.

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o DS wlasnie mowa :)
pogubilam sie tez ja - kurcze, gdyby Warszawa byla blizej, Gordon juz by tu byl. jestem na niego zdecydowana, tylko jednak mam wyrzuty sumienia - teraz powinno sie do niego przyjechac kilka razy, zeb sie przyzwyczail, nic na sile, i dopiero wtedy go zabierac od Celiny. Jemu tam dobrze, wiec panikuje jak wyczuwa, ze cos sie zmienia (swoja droga, zapomnialam zabrac cos pysznego na przekupstwo, a Celina ruszyla od razu do tresury..) . a przyjezdzac nie dam rady, wiec to musialaby byc jednorazowa akcja - nie wiem , czy jednak nie za duza trauma dla psa, ktory dopiero co wreszcie poczul sie bezpieczny. miną miesiace, zanim po czyms takim znow zaufa. gdyby nie to, juz bym szukala transportu do krakowa dla niego. radzcie, ciotki, radzcie...???

Posted

liryka nie przesadzaj, przeciez nie bedzie mu się u Ciebie działa krzywda... poczuje się kochany i " u siebie " to raz-dwa się przyzwyczai, mysle, ze max tydzien mu to zajmie

Posted

Im wcześniej go zabierzesz tym lepiej dla niego. To nie będzie trauma tylko tęskniota. Z każdym dniem przywiązuje się bardziej do Celiny i to jest problemem.
Bierz go ,bo ja po niego pojadę !!!

GameBoy ma rację.

Posted

auto juz mam, tylko sil brak na taka podroz, R. tym razem nie moze ze mna jechac, a ja srednio pewnie sie czuje :( daleeeeko :placz: zakladam, ze czwartek/pt pojade, wtedy bede sie usmiechac o pomoc z przenocowaniem.

nie wybieracie sie przypadkiem na poludnie od warszawy? zeby chociaz 100 km blizej, dalabym rade 1 dnia...

Posted

Liryka bierz go - nim wcześńiej tym lepiej - jeśli od pierwszego dnia poczuje pewnie nie będzie problemu. Nim dłużej siedzi w Klembowie tym bardziej się przyzwyczaja do Celiny.
Moja Gabrysia nie od razu mi zaufała a po 2 dniach nie widziała świata pozamną i moim TZ.

Zadzwoń do Celiny żeby wiedziała że go bierzesz i nikomu nie wydawała;)

Posted

dzwonil dzis do mnie facet z gdyni w sprawie slugiego wlosa
powiedzialam mu, gdzie jest pies chyba 100000 razy literowalam- bedzie teraz 2 tyg w Wawie powiedzial, ze podjedzie go obejrzec

Posted

Nóż mi się otwiera, a widelec w doopę bym wbiła Gordonowi, miałam go dziś ogolić, ale miał farta, bo brakło mi czasu, a widelec mu w tyłek za to wybrzydzanie, ten nie, tamten może. Myśli, że jak ma piękne futro to może nosem kręcić

Posted

poplatanie :) Gordek ma u mnie przyszykowane poslanie i inne gadzety, mialam w pt po niego jechac - ale skoro ma takie powodzenie, moze warto poczekac - a nuz kogos od razu pokocha? tylko jak dlugo czekac i nie pogarszac sprawy z przyzwyczajeniem do klembowa? kiedy maja go odwiedzac?

GB, dziekuje :) - jesli bede potrzebowac pomocy, to z czwartku na piatek, mozliwe?

Posted

rozmawialam z Celina, juz ktos u niego byl, ale Gordon na wszystkich tak reaguje :shake: no dobra, jade w pt po psisko :)
GB, wiem, ze mieszam :oops:, ale na dzis wymyslilam, ze wyjade w pt wczesnym switem...pewnie bede zalowac...czy ktos ma ochote zwizytowac kosmatego razem ze mna?