Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kroi się domek, debatujemy na najlepszym zabezpieczeniu psa w czasie podróży;)
Gordon jak dasz plamę to osobiście ogolę cię maszynką. Mizdrzyć się jutro:mad::mad::mad:

Posted

Liryka była, miala Gordona na spacerze, ale pies najwyraźniej się jej boi:shake:, z Celiną chodzi spokojnie, Liryce się wyrwał:shake:. Liryka obiecała,że wróci za tydzień, mam nadzieję, że będzie jeszcze się jej chciało, a psiak zachowa się inaczej...Niezależnie od finału dzięki Liryko, że się zainteresowałaś futrzakiem.

Posted

[quote name='Erazm']W poniedziałek jadę go ogolić, tak jak mu obiecałam, będzie nowa rasa gołodupiec klembowski[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Erazm']Nie śmiać się, bo będzie bazarek na żyletki, a właściwie na sekator:mad::mad::mad:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ufff...to jednak wyprawa, zwlaszcza przez olkusz i ostrowiec. bilans - 1 kosmata dowieziona do nowego domku i szczesliwa, 1 kosmaty przerazony i spanikowany. Gordon ma okropny deficyt poczucia bezpieczenstwa i wlasnego miejsca. na swoim terenie przyszedl, tracil nosem, dopoki nie wyczul, ze to z nim bedzie sie cos dzialo - zrobil sie nieufny. na pierwszy spacer poszedl niepewnie, na ugietych lapach, ale w lesie, jak dalam mu dluga smycz i puscilam od nogi - inny pies. uszy postawil, ogonem zamiotl, oglada sie, czy sie za nim idzie. zesztywnial z powrotem jak zobaczyl mojego R. - na pewno boi sie duzych facetow. nie lubi chodzic na krotkiej smyczy, idzie, bo musi, krotka smycz i obroza kojarza mu sie ewidentnie z bolem od kolczatki, na luzie biega normalnie, podchodzi bez wolania, generalnie lepiej reagowal na spokojne mowienie albo delikatne naprowadzanie, niz na komendy. ciagle szuka oslony - pcha sie pod nogi, leb miedzy kolana, najchetniej owinalby sie wokol. wrocil do kojca, wrocilismy po godzinie, wyszedl spokojnie, po zalozeniu smyczy - osiol, cztery kopyta w ziemie. jak wzielam smycz do reki i pociagnelam - leb w druga strone, szarp! i dyla do budy. na wolanie nie wychodzil, dopiero po chwili wylazl, pochleptal i nie przeszkadzalo mu, ze stoimy obok i gadamy. on sie panicznie boi zmian, kojec uznal za swoje miejsce na ziemi i wie, ze tam nic mu nie grozi, ma pania, ktora da jesc i wypusci na spacer, a my przychodzimy, wyciagamy psa, czegos od niego chcemy - czym to sie moze skonczyc? sadze, ze jak powoli przepracuje sie ten najgorszy poczatek, czyli kolejna zmiane psiego horyzontu, i popracuje na pozytywnych wzmocnieniach, pies zrobi sie przylepa - strasznie teskni za spokojem. najwazniejsze - nieufny, ale zero agresji :multi: schowac sie, polypac podejrzliwie zza rogu - ale zadnego ostrzezenia czy warkniecia.

dluga mi ta relacja wyszla, ale i psiak nieprosty :)
swoja droga, cud, ze ma oko - blizna sugeruje, ze uderzenie bylo grozne.

no to teraz ogloszenie - ja niestety nie dam rady jednego dnia obrocic samochodem, nie potrafie tak dlugo prowadzic, zwlaszcza dodajac kilka godzin na oswajanie gordona, wiec prosze o pomoc :Help_2: :Help_2::Help_2: czy ktos moze pomoc z noclegiem w w-wie? albo z podrzuceniem do klembowa? 1. wersja - przyjezdzam autem wieczorem, noc, rano do psa i powrot do krakowa, 2. wersja - pociag, Wasza pomoc w dotarciu do klembowa i z powrotem do w-wy na pociag. 1. jest lepsza i dla mnie, i dla gordona, pociag moglby ciezko odchorowac.

kudlaty, chodzacy lęk; jak juz lypie spod grzywki takimi brazowymi slepiami - zaufalbym ci, ale za bardzo sie boje, a jesli ty tez jestes bez serca i znow trafie na ulice? :-(

prosze mnie nie linczowac za pisanie powiesci na forum :)