maggie1971 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jakby co , to ja czasami dalej odwiedzam Ostrowiec Świętokrzyski , i mogłabym jakiegoś maluszka zabrać na śląsk z Kielc. Quote
maggie1971 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jaga jest taki maluszek, http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109031 a kolejny maluszek jest u Wandul na DT. Może dla nich by się znalazły domki. Quote
Jaaga Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 To pierwsze maleństwo już zgłosiła mi Halbina. Myslałam, że Wanda już dawno nie ma tej malutkiej, bo jest takie zainteresowanie szczeniakami. No to postaram się dzis ciocię Wandzię uszczęśliwić :diabloti:. Quote
Od-Nowa Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 rosną jak na drożdżach ;) jak rozliczenia z bazarków, wszystko dobrze? Quote
Jaaga Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Od-Nowa napisał(a):jak rozliczenia z bazarków, wszystko dobrze? Nawet nie sprawdzałam. Wiem, że ze sweterków jedna osoba nie wpłaciła, pozostałe osoby napisały, że wpłaciły. Już całość wysłałam Erce. Ksiązki na Hokę wyslę w poniedziałek. Część pieniążków już też jest wpłacona. Cioteczki kochane. Dziś rozmawiałam z panią, która jest bardzo poważnie zainteresowana Franią. Chyba zdecyduje się na nią, bo woli odchowanego psa niż maluszka. Bardzo miła pani, dużo opowiadała, wszystko ją interesowało. Musiała uśpić swoją sunię staruszkę i szuka towarzyszki. Oby tylko wytrzymała bez psa do czasu odchowania maluchów. Na zachętę zaprosiłam na oglądnięcie Frani. Pani ma zadzwonić i umówic się. Obiecałam wysterylizować Franię, choć pani i tak zrobiłaby to z powodu zagrożenia ropomaciczem i guzami. Trzymajcie mocno kciuki. Tak mi szkoda, ze nie mam do wydania na już żadnego psa. Dzwonią odpowiedni ludzie. Z poprzedniego ogłoszenia w innej gazecie to dzwonili sami debile. Quote
andzia69 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 jakby u nas było choc ciut lepiej to mogłybysmy myśleć o wyciąganiu choc po 1 piesku z naszego schronu...jest tam śliczne maleństwo długowłose...i duza płacząca suńka...ale nia ma gdzie:-( a maluszków tyle jeszcze do wydania...i większych (starszych) piesków:shake: Quote
Jaaga Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 schroniskowe maleństwo, bo młode czy małe? Prześlij zdjęcie, tel. i opis, dam na swoją stronę. Jesli szczeniak, to gdyby udało mu się zrobić testy na parwo i nosówkę, to mogłabym wziąć. Inaczej nie moge ryzykować. Quote
xxxx52 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 mam zapytanie dlaczego pozwala sie rozmnazac na dogomani?dlaczego nie usypia sie slepych miotow? W takij sytuacji zwierzat w Polsce nie wolno pozwolic na rozmnazanie i produkcje szczeniakow.:angryy:Wystarczajaco duzo siedzi ,umiera zwierzat w schroniskach:placz: Quote
Estera Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 xxxx52, przecież to nie jest suka Jagi, nie Ona rozmnożyła. Czytaj uważnie. Nie każdy ma tyle "serca" aby uśpić miot, który ma matkę. Maluchy cudne. Zwłaszcza ten czarny grubasek :loveu: Quote
xxxx52 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Estera-wiem ,ze Jaga nie rozmnozyla,ale Powinna uspic!To nie chodzi czy miec serce ",czy nie.jak zachowuja sie osoby ze sercem"kiedy idac do schroniska nie moga ich wszystkich zabrac,wiedzac,ze za kratami psy sie zagryzaja ,albo sa usypianeTo gdzie sa te osoby" ze sercem"? Wystarczajaco jest w schroniskach szczeniakow ,te nalezy ratowac przed smiercia,a nie dopuszczac do rozmnazania .Dotyczy to psow jak i kotow. Teraz jest juz za pozno.Mysle ,ze mama tych szczeniakow bedzie wykastrowana i znajdzie wspanialy domek ,a szczeniaki nie wroca jako dorosle do schroniska.:shake: Nalezy nie zapominac ,ze z tych slicznych grubaskow za pare nmiesiecy beda dojrzale ,zdolne do rozrodu psy! Quote
andzia69 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Jaaga napisał(a):schroniskowe maleństwo, bo młode czy małe? Prześlij zdjęcie, tel. i opis, dam na swoją stronę. Jesli szczeniak, to gdyby udało mu się zrobić testy na parwo i nosówkę, to mogłabym wziąć. Inaczej nie moge ryzykować. Jaaga...na moje oko to po prostu malutki piesek...ale czy piesek czy sunia - nie wiem, wydaje mi się, ze to młodziutkie...tak do roku, ale głowy sobie uciać nie dam:-( tu mozesz zobaczyc jakie toto "wielkie" tam z tyłu go troszke widać: tylko takie zdjecia niestety - u nas nie wolno robic zdjec, albo z ukrycie - a to nie zawsze wychodzi:shake: ta duza sunia z pierwszego planu strasznie chce do ludzi:placz: Quote
Jaaga Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Andzia, myślałam że to szczeniak. Dorosłego psa na razie nie mam gdzie dać. Jak Fokusia wygoi się, czeka na sterylkę, suni z guzami gigantyczne cięcie po sterylizacji bardzo źle goi się, a jeszcze czeka ją usuwanie tych paskudnych guzów, Franka po karmieniu bedzie też ciachana, Sara również. Nie dam rady zaopiekować się następnym :shake:. I tak zajmują koci pokój, a pod koniec miesiąca przyjeżdża do mnie ze Słowacji dorosły kocur brytyjski. Nie wiem, jak je pogodzę, bo Franka nienawidzi kotów. Quote
Origami-7 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Trzymam kciuki za dobre domki dla całej rodzinki!!!! Quote
Jaaga Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Na brązowego maluszka czeka już nowy domek. Podobno Pani cały czas mówi Panu tylko o nim ;). Quote
andzia69 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Jaaga napisał(a):Na brązowego maluszka czeka już nowy domek. Podobno Pani cały czas mówi Panu tylko o nim ;). bardzo się cieszę:loveu::loveu::loveu: Quote
eliza_sk Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Przepraszam za offa, ale może ktoś się skusi, bo psiak w potrzebie:( Zapraszamy na nowe SUPEROWE bazarki dla jędrzejowskiego poranionego ONka BREGA: 1. SAME NOWE RZECZY: Nowe perfumy, plakat obrazowy, gliniane dzwoneczki, skórzane etui na klucze, ceramiczny aniołek-pozytywka, szkatułka na biżuterię i dwie nowe świeczki serduszka : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109770 2. Śliczna SREBRNA BIŻUTERIA: kolczyki, łańcuszek, srebrne przywieszki, broszka i kamienne przywieszki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109765 3. NOWE FILMY DVD: Gorzkie gody, Pająk, Sandokan, Układ prawie idealny, Cezar i Kleopatra, Zamach na Jana Pawła II, Fan Fan Tulipan, Ucieczka z Sobiboru, Ostatnie dni Pattona, David Copperfield, Pinokio, Dziennik Bridget Jones: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109764 Quote
Jaaga Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Maluchy mają 5 tyg. Frania już się nimi wcale nie zajmuje. Jak któryś podejdzie, to gryzie. Bąbelki są słodkie i grzeczne, ale z higieną na bakier :eviltong:. Żadne podkłady nie wchodzą w grę. Potrzeby fizjologiczne załatwia się wszędzie ;). Patrzcie Cioteczki, jakie jesteśmy piękne: Quote
Estera Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Jaaga wysłałam Ci kila dni temu priva, doszedł? Quote
Origami-7 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Kto da im domek???? One czekają:crazyeye: Quote
ATLANTYDA Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Cudne kruszynki:loveu::loveu: ,a domki chyba już zaklepane? Quote
Recommended Posts