Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jaaga']To jest pies z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108027
Myślałam, że jest pod Wasza opieką, bo na wątku pisały te same osoby z Kielc.
Hoka ma do mnie przyjechac, więc można pieniądze przeznaczyć na płatny transport, bo raczej tylko taki wchodzi w grę. Jeśli psem nie opiekujecie się, to pieniądze mogą wpłynąć na moje konto i ja zapłacę za przewóz psa. Konto podałabym na PW licytujacym.

co do jednego się zgadza - jest pod opieką Fiony, a to kielecka dziewczyna;)

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga zostala babcia :multi:

Chcialam tylko napisac, ze Twoj post 70 w pelni oddaje moje zdanie na temat niesienia pomocy ;) Na szczescie jeszcze nie bylam w sytuacji w ktorej suczka byla szczenna.

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Dziękuję za miłe słowa.
Dzidziusie rosną jak na drożdżach. Mamusia grzeczna, tylko kotów dalej nie lubi. Już wyniosły się wszystkie z pokoju, gdzie są Mania i Frania.
Jeden czarny maluszek jest wyjątkowo maleńki. Gdyby ktoś gdzieś czytał czy słyszał, że takie maleństwo jest poszukiwane, to prosimy o pamięć:cool3:.

Posted

Kasia_82 napisał(a):

Chcialam tylko napisac, ze Twoj post 70 w pelni oddaje moje zdanie na temat niesienia pomocy ;)

Kasia...i własnie o to najbardziej A. ukamieniuje p. ...od zawsze..od zawsze była nagonka, że p. nie usypia...bo właśnie u niej mogą dorastać i znajdowała domki wcześniej czy później...ale to było wg A. be:shake: Gdybyśmy wiedziały, że kieleckie bidy znajdą domki to też nie musiałybyśmy podejmowac tej decyzji, a tak to z ciężkim sercem musimy taką decyzję podejmować, czy sterylizować aborcyjnie...

Posted

Ja też jestem za sterylkami aborcyjnymi wykonywanymi w odpowiednim czasie. Jak się już nie da, to młode rodzą się i znajduję im domy.
Oczywiście, jak matki nie mają się gdzie podziać, to jest inna sytuacja.

Posted

I wykrakalam sobie :mad: Dzisiaj otrzymalam telefon w sprawie ciezarnej bezdomnej suczki :placz: Chetni na mamusie sa ale bez malych :shake: :roll:

Mamusia broni malenstwa :lol:

Ja wiem, ze A. rowniez zarzuca p. nie usypianie slepych miotow.
Nasi weci juz w drugiej polowie ciazy roboty sie nie podejmuja :shake:
Watek toczy sie jednak w temacie dotyczacym wywozu psow i pieniazkow ...

Posted

andzia69 napisał(a):
Jaaga - oczywiscie, zrób jak uznasz za stosowne! U nas maluchy zostałyby uśpione - z prostej przyczyny...nie było miejsca dla niej, a co dopiero dla maluchów...ciężko o domy i cieżko o cokolwiek w tym zasranym województwie:-(

Ale Śląsk jest spory więc mam nadzieję, ze takie okruszki znajdą dobre domki, a ty się juz o to postarasz:lol:

pajuni oddasz a 250-285euro za sztuke! Slask jest spory??!!!:angryy::angryy::angryy:

A w katowickim schronisku zdychaja psy bo lokalnie ma sie to gleboko w d..pie i psy z kieleckiego sciaga sie aby sie rozmnazaly! "Piekna' milosc do zwierzat! NIE MA CO!!!

Posted

Kasia_82 napisał(a):
I wykrakalam sobie :mad: Dzisiaj otrzymalam telefon w sprawie ciezarnej bezdomnej suczki :placz: Chetni na mamusie sa ale bez malych :shake: :roll:

Mamusia broni malenstwa :lol:

Ja wiem, ze A. rowniez zarzuca p. nie usypianie slepych miotow.
Nasi weci juz w drugiej polowie ciazy roboty sie nie podejmuja :shake:
Watek toczy sie jednak w temacie dotyczacym wywozu psow i pieniazkow ...

Ten watek o ktorym piszesz to smiec juz trzeci z kolei .
Andzia69 , a ty co tak piszesz ze jestes za sterylka aborcyjna ,albo usypianiem slepych miotow nagle tak ??
Co watek to inne wywody ,

Nie tylko A zarzuca nie usypianie slepych miotow .Pojedz do schronisk jak jest sezon na szczeniaki ,zdychaja szeregami .No ale jesli dla kogos to atrakcja lub sposob podniecenia sie ,to prosze .

Posted

Wiecie co ,robmy tak .
KAZDEMU CO DO WOLI :diabloti:.
Samowolka na caslosc ,w koncu nie jestesmy byle kim:evil_lol:.
My Polacy , zaden czub nie bedzie nam dyktowal co nam wolno.Ratujmy slepe mioty ,ale przy tym ratujmy kazde zycie ok??

Pytanie : ile osob z tego watku bylo w schronisku i to nie na odwiedzinach :cool3:??

Posted

ARKA napisał(a):
pajuni oddasz a 250-285euro za sztuke! Slask jest spory??!!!:angryy::angryy::angryy:

A w katowickim schronisku zdychaja psy bo lokalnie ma sie to gleboko w d..pie i psy z kieleckiego sciaga sie aby sie rozmnazaly! "Piekna' milosc do zwierzat! NIE MA CO!!!

Katowickie schronisko to kto inny ma w d..., chyba wiesz kto, nie ja. Od 12 lat zabieram stamtąd psy i koty. Zadzwoń sobie do ich biura, to sie dowiesz. Zajrzyj na mój wątek, to zobaczysz, że teraz też mam na tymczasie 2 suki i kotkę z naszego schroniska. I tak przez lata. Czasem, jak trzeba było, to zabierałam po kilkanaście zwierzaków na raz. Tych, które nie miały tam szans.

Nie będę z nikim kłócić się i dyskutować, bo nie mam czasu ani ochoty.
Agresją słowną i obrażaniem nikogo nie przekonasz do swoich racji.

Posted

Jaaga , bardzo proszę zignoruj te pieniaczki, one nie mają nic do roboty, tylko krążą po dogo i wszczynają awantury.

Jak szukałam pomocy dla tej wyrzuconej suni w zaawansowanej ciązy, to jakos oprócz Ciebie nie było nikogo, kto by ją wziął do siebie i zrobił sterylkę aborcyjną i dał jej Dt.
Ja mimo tego ,że robię sterylki suniom w ciąży, w pierwszej połowie, bo później weci się nie godzą i usypiam ślepe mioty, zyskując w naszym środowisku miano"nawiedzonej usypiaczki", to w tym wypadku szanuję jak Twoją decyzję , jak każdego, kto stara się nam pomóc.

Posted

Jaaga napisał(a):
Katowickie schronisko to kto inny ma w d..., chyba wiesz kto, nie ja. Od 12 lat zabieram stamtąd psy i koty. Zadzwoń sobie do ich biura, to sie dowiesz. Zajrzyj na mój wątek, to zobaczysz, że teraz też mam na tymczasie 2 suki i kotkę z naszego schroniska. I tak przez lata. Czasem, jak trzeba było, to zabierałam po kilkanaście zwierzaków na raz. Tych, które nie miały tam szans.

A teraz juz szanse mają, skoro bedziesz szczeniaki odchowywała???
Katowickie schronisko świeci pustkami, ludzie nie oglaszają JUZ narodzonych szczeniat, ze az trzeba "rynek' dopelnic następnymi???:crazyeye::crazyeye::angryy::angryy:
To Ty chodzisz do schroniska, wyciagasz psy i tego nie rozumiesz, to jak inni mają zrozumiec, ze trzeba ograniczac bezdomnosc??!! NO jak mają to zrozumiec??!!

Posted

O ARKA, znów sie awanturujesz...jak zwykle z resztą.

A jaK Twoja pomoc w Korabiewicach sie rozwija???
Coś cicho się zrobiło w tamtym temacie.
Zrobiłaś awanturę, wolontariuesz zrezygnowali, pracownicy pijani przeż święta, a psy głodują.
Pamiętasz o nich? Czy staciłaś już zainteresowanie.....

Posted

ja to normalnie aż się boję cokolwiek pisać...zaraz przyjdzie same wiecie kto i awantura gotowa...:shake: cóz - najprościej napaść, zniechęcić i pójsć rozniecac kolejną awanturę na kolejne wątki....

jakbyscie dobrze przeczytały to byście zobaczyły, że suka była już w wysokiej ciąży zgłoszona u nas - nie było możliwości zrobienia jej sterylki, bo żaden wet u nas by tego się nie podjął, po drugie nia mamy w tej chwili możliwości przetrzymania suki po sterylce - pani, która nam przetrzymuje suki ma w tej chwili 7 psów na stanie, ma 78 lat i mieszka w bloku...a na innych wątkach mozecie przeczytac jak co niektórzy zwyzywali nas od nawiedzonych usypiaczek więc Arka, Niufek - skonczcie czcze gadanie i przenieście się ze swoimi krzykami na watek pajuni - tam wyżywajcie sie do woli !!!

Niufek - jesli uważasz, że:
" Andzia69 , a ty co tak piszesz ze jestes za sterylka aborcyjna ,albo usypianiem slepych miotow nagle tak ??
Co watek to inne wywody "

to już nie mam o czym z tobą rozmawiac!!!!
w Kielcach sterylizujemu co się da i ile się da - w miarę możliwosci - więc nie znasz - nie oceniaj!!! Może jeszcze pójdziecie na wątek "naszej" suki, którą badało z 5 wetów i nikt nie stwierdził, ze jest w ciąży i kiedy znalazła nowy dom po paru dniach się oszczeniła i osoba sama podjęła decyzję, że odchowa 2 maluchy???? tak - idźcie, mieszajcie - pokażcie jakie to wy jestescie wspaniałe, a wszyscy są be!!!:angryy:

Posted

ARKA napisał(a):
Zglosilas na policje?

przeciez to ty miałas tak pomagać w Korabiewicach - zgłos jako stowarzyszenie!!! ty nic złego nie widziałaś, zgnoiłaś wszystkich, którzy chcieli pomóc i co???? ile razy byłas i co zrobiłaś????

Posted

andzia69 napisał(a):
przeciez to ty miałas tak pomagać w Korabiewicach - zgłos jako stowarzyszenie!!! ty nic złego nie widziałaś, zgnoiłaś wszystkich, którzy chcieli pomóc i co???? ile razy byłas i co zrobiłaś????

Wlasnie, nie widzialam a jak beka widziala, to niech zglasza-bic piane kazdy potrafi:razz:

Jest Prezes i zarzad fundacji "Niedzwiedz" andzia, jesli masz cos przeciwko ich zarządzaniu-ty i beka itd to z nimi rozmawiaj. Masz dowody wal im prosto w oczy!!

Posted

Bosh..przeczytalam tylko jedna strone i znow "dogomniaczki"daja upust swej zlosci?!?!?!pozwole sie zapytac :po co????czy nie chodzi w tym portalu o pomoc zwierzetom ????

Posted

Panca napisał(a):
Bosh..przeczytalam tylko jedna strone i znow "dogomniaczki"daja upust swej zlosci?!?!?!pozwole sie zapytac :po co????czy nie chodzi w tym portalu o pomoc zwierzetom ????

No jak widzisz nie wszystkim-pogłębianie bezdomności to nie pomoc!!

Posted

andzia69 napisał(a):

jakbyscie dobrze przeczytały to byście zobaczyły, że suka była już w wysokiej ciąży zgłoszona u nas - nie było możliwości zrobienia jej sterylki, bo żaden wet u nas by tego się nie podjął, po drugie nia mamy w tej chwili możliwości przetrzymania suki po sterylce

Tak wyczytałysmy to. To szuka sie takiego domu co uspi slepy miot-przykre ale ZASADNE!!!

Posted

[quote name='ARKA']pajuni oddasz a 250-285euro za sztuke! Slask jest spory??!!!:angryy::angryy::angryy:

A w katowickim schronisku zdychaja psy bo lokalnie ma sie to gleboko w d..pie i psy z kieleckiego sciaga sie aby sie rozmnazaly! "Piekna' milosc do zwierzat! NIE MA CO!!![/quote]ARKA , nie wtrącaj sie do Śląska , my tu sobie doskonale bez ciebie dajemy radę , nawet staramy sie pomagac gdzie indziej , jak zawodza inne tymczasy - jaaga od kilkunastu lat wyciąga zwierzęta z katowickiego schroniska , w czasach kiedy nikt nie słyszał o woluntariacie a internet był tylko dla krezusów - daruj sobie obrazanie kolejnych osób !!!!! Jaaga uratowała bez rozgłosu juz więcej czworonogów niz niejedna funadcja , do tego za swoje pieniądze i bez medialnej zadymy!!!!!