Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwudziestego trzeciego marca minie sześć lat jak niema go ze mną:-(
Teras karzdy dzień jest taki sam jak tamten czyli bez sęsu bo niema go przy mnie.Wciąż patrzę na jego zdjęcia jak był w kozaczkach bo sam wszedł do nich i na inne zdjęcia to czuję się jagbym je robiła wczoraj.
Lester był z nami jak byłam malutka choć był zwykłym kundelkiem był bardzo mądry.Moi rodzice niemusieli mnie pilnować bo Lester to robił pilnował bym nie wyszła na ulicę żebym bawiła się w piaskownicy spychał mnie wtedy swym ogonem choć był średniego wzrostu.Zawsze pamiętam gdy byłam już starsza leżał ciągle na ulicy przed moim blokiem, gdy auto jechało zawsze schodził a gdy przejeżdżało znowu się kładł.Pamiętam zawsze że nikogo by w życiu nie ugryzł tylko tych którzy chcieli nam coś zrobić, zwłaszcza gdy byłam mała on wiedział że mogę go szturchnąć, pociągnąć ale w życiu za to mnie nie ugryzł bo wiedział.Miał potem coś z łapkami ale na szczęście wyszedł z tego. Jeszcze pamiętam jak mu żucałam kiełbaske i kroiłam.Bardzo go kochałam.Moje podwórko zawsze chciało żeby zdechł mówiło mi to przez co czułam się źle bo ganiał im za piłką.Lecz nie tylko chodziliśmy z nim na smyczy puszczaliśmy też go bo potem wracał.Pewnego razu był deszcz a on wrucił caluśki mokry pomimo że go wcześniej szukaliśmy.Rozchorował się, pojechaliśmy do weterynarza a on powiedział że ma zapalenie płuc i dał mu trzy zaszczyki, kazał nam dać coś przeciw bólowego jak wrócimy z nim do domu.Gdy wróciłyśmy natychmiast mu dałyśmy lecz lek miał zadziałać dopiero za dziesięć minut.Przez te dziesięć minut on strasznie zaczął niewiem czy to był płacz to czy pisk to było strasznie dziwne ale chyba płakał i tak strasznie głośno że było go na ulicy słychać :-(:-(
Przed dziesięcioma minutami zdechł była równo godzina 21:00 zawineliśmy go w jego ulubiony kocyk ale musiał go pochować mój wójek :-(:-(
Akurat wtedy uczyłam się na religię bo miałam iść do komuni w tamtym roku teras jestem w drugiej gimnazjum ale wciąż niemogę zapomnieć tych wspaniałych chwil spędzonych z nim,cudownych spacerków i tego przeraźliwego płaczu niezwykłego gdy odchodził od nas wtedy miał dziesięć lat.Był kundelkiem ale bardzo mądrym i niemogę się uporać do dziś z tym :-(:-( Gdy to piszę łzy mi spływają po policzku bo jest mi ciężko z tym ale nigdy o nim nie zapomne.Za niedługo dostane nowego pieska choć itak chyba niezastąpi mi Lestera od tamtej pory już niemogłam mieć żadnego psa bo moja mama to najbardziej przeżyła razem ze mną.Moja babcia też płakała i mój tato ale mniej.Ale udało mi się ją namówić na psa lecz dopiero niedawno.Gdy Lester zdechł dostałam królika do dziś żyję lecz itak niemogę się z tym uporać :-(:-(

Posted

Kochany Lesterku niezapomniałam o tobię i niezapomnę już do końca.
Dziś był taki szarawy i smutny dzień mam nadzieję że jest ci tam dobrze.
Już się zbliża wiosna a ty zawsze lubiałeś po łąkach biegać zwłaszcza po naszej której zrobię zdjęcie specjalnie dla ciebie :)
Już się ukazują kwiatuszki i trawka zielona :)
Mam nadzieję że tam ci jest o wiele lepiej.
Pamiętam i niezapomnę :)

Posted

Kochany Lesterku!!:)
Dziś jest taki piękny słoneczny dzień.
Tam u ciebie też napewno jest bardzo słonecznie i ciepło :)
Już zaniedługo święta, lecz kolejny rok bez ciebie.
Gdy się przygląduję czasami w chmury widze kształt psa twoją mordkę :)
Choć kiedyś te nędzne podwórko chciało żebyś odszedł bo biegałeś za tą piłką :oops: To ja tak nigdy niebędę uwarzać.
Mam jeszcze gdzieś twoją smyczkę na stryszku pamiętam zawsze poplątaną w supełkach.Nadal gdy się jej przyglądam czuję ciebie.Nawet jej zapach ma twój zapach.:-(
Pamiętać będę o tobie do końca mego życia a nawet i dłużej ;)

• 2 weeks later...
Posted

[B][FONT=Comic Sans MS]Kochany Lesterku :)[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Przepraszam że cię nie odwiedziłam ale internet mi szwankował i niemogłam cię odwiedzić choć tak bardzo chciałam :-([/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Mam nadzieję że te święta spędziłeś w gronie swoich przyjaciół.[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Dziękuję wam : Agga,Monia70 za kilka ciepłych słów.[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Dziś jest bez słońca ale ciepło.[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Już byśmy byli po dwuch lub trzech spacerkach :)[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]Gdy siedziałam przy stole świątecznym to czułam że brakuje mi ciebie bo kolejny rok bez ciebie :([/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]U ciebie napewno jest lepsza pogoda :)[/FONT][/B]

Posted

A u nas wyszło słoneczko :loveu:
Cho nie jest za ciepło.
Ale za to cudownie spiewają ptaki.
Lesterku, wy takie piekne widoki z ptakiami i cudowną pogodą macie na co dzien.Prawda??

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Kochany Lesterku :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]U ciebie napewno jest piękniejsza pogoda bo u nas jagby jesień się zrobiła :([/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Teras napewno się bawisz ze swoimi przyjaciółmi na łące lub przegryzasz coś :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dzięki tobie i innym psą zaliczyłam ważny wierszyk :) Oczywiście na 5 :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Teras tylko angielski pozostał :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dziś było piękne błękitne niebo :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Choć zbliża się wieczur to u ciebie napewno jest jeszne jasno :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pewnie wąchasz kwiatki na łące :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bo mam nadzieję że są u ciebie :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pani Janina prosiła żebyś pozdrowił od nas Puńcie twoją kolerzankę pamiętasz?? :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I oczywiście pozdrów też inne psiaki :)[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Witaj kochany Lesterku :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]U nas nareszcie widać że wiosna daje znaki :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jest ciepło i słonecznie :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Cieplej niż u mnie w domu :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ale to dobrze :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pamiętam o tobię i niezapomnę :)[/FONT]

Posted

U nas dziś tez jesień.
Tylko 6 stopni i pada deszcz.
Ale mimo chłodu w naszych serduszkach jest radość, że mogliśmy i możemy kochac Was bezgranicznie.
Pamiętam Lesterku

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Witaj Lesterku :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jak zawsze pamiętam o tobię :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wczoraj byłam w Wałbrzychu na zakupach :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Było cieplutko :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kupiłam sobię kilka rzeczy :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I jak byłam tam na giełdzie to zauwarzyłam stoisko z szczeniaczkami trzy bernardyny :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dwa rozkosznie spały w koszyku a jeden był u takiej pani na rękach i taką minkę miał słodką bo niewiedział co się dzieję pełno ludzi :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Gdy patrzyłam na niego na takiego bezbronnego psiaka to schęcią bym go wzieła ale niemam jak :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dziękuję Moniczko że pamiętasz o moim Lesterku on napewno cieszy się że ktoś o nim pamięta :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zresztą ja od malusieńskiego go pamiętam choć żył jeszcze kiedy mnie na świecie nie było :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ale mam zdjęciolka jak się uparł i wpadł do kozaka bo był ciekawy co to i co tam jest :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zaras będę miała tańce więc już lecę potem wpadnę do ciebię :)[/FONT]

Posted

Lesterku, Aniołku. Mimo upływu czasu jest ktoś kto kocha cię nieustannie- to wy nasze szczekające skarbeńki nauczyliście nas kochać miłością tak czystą, tak piękną , tak nieskazitelną. Jak ubodzy są ci, którym nigdy nie było dane zaznać właśnie takiej bezinteresownej miłości!
Bądź szczęśliwy za TM .

Posted

Witaj Lesterku :)
Przepraszam że pewien psiak wejdzie do naszej rodziny :)
Ale chcę mu pomóc i chcę żeby też był szczęśliwy :)
Niestety żadne zwierze nie wejdzie w moim sercu na twoje miejsce :)
Jutro jadę po psiaka :)
Ale nie bądź zazdrosny :)
Dziękuję ci Szajbus i tobie Monia70 że pamiętacie o Lesterku :)
Napewno on o was też :)
Lesterku u nas zimno znowu :(
A już było tak ładnie :)
Pamiętam o tobię i nie zapomnę :)

Posted

Pusiaczko....nie przepraszaj Lesterka.Nie masz za co.A nawet gdyby to On zrozumie najlepiej.
Koleny piesek po stracie poprzedniego nie jest ZADNĄ zdradą.To jest inne uczucie.Tak jak kazda miłość jest inna.Inaczej kochamy, inaczej patrzymy ale nie gorzej, nie ze zdradą.

Ciesze sie z Tobą, ze maluszek zamieszka w Twoim domku a imię ....przyjdzie samo.Jak piesek juz bedzie w domku.Zobaczysz jak sie zachowuje , jak wygląda i wtedy dopasujecie.Nic na siłę.
Pozdrawiam serdecznie .
I pokaz swoejgo malucha jak juz bedziecie w domku!

Posted

Kochany Lesterku :)
Mam nadzieję że ty popierasz słowa Moni ;)
Dzisiaj po 17:00 jadę po mojego psiaczka :)
Jak będzie się inaczej zachwowywał to inaczej go nazwe :)
Planujemy z całą rodzinką żeby się nazywał Afik :)
Obiecuję że pokaże mojego malusieńkiego psiaka :)
Ma dopiero 6 tygodni :)
Tobie Lesterku też pokażę :)

Posted

No mnie skręca już w brzuchu bo niemogę się doczekać :)
Obiecuję że wam pokażę :)
Jestem właśnie po wycieczce :)
Zmęczona :)
Jeszcze o 13:00 idę na wyrównawcze z niemieckiego :)