Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonzik: pierwsze i najważniejsze będące podstawą jego egzystencji to jest łóżko! Koniecznie z kołderką i podusią.Inaczej strzela focha i z łaski tam leży;)
A pozostałe miejsca to:
- podłoga w wiatrołapie albo przedpokoju,bo zimna
-pod drzwiami łazienki, keidy Pańcia w niej jest - zwykle kończy się to wypadkiem, bp Gonzik zapomina, ze drzwi sie otwierają
-pod stołem
- mordka na stole gdy coś na nim jest
-Pańci kolanka
Aha..no i samochodzik...to drugie najważniejsz w jego życiu. Tylko koniecznie z własnym fotelem ;)

Posted

Jak mnie nie ma to oczywiście na łóżku zwłaszcza w pościeli a jak jestem to tam gdzie ja, zwykle gdzieś przy moich nogach, posłanie to ostateczność zwłaszcza w dzień.

Posted

[I][COLOR=RoyalBlue]Moja Boksilla chodzi za mną krok w krok. Gdy wchodzimy do jakiegoś pokoju ja idę pierwsza od za mną, biorę to co chciałam i wychodzę, a on jeszcze chwile 'zwiedza'. Raz wszedł tak za mną do łazienki. Umyłam ręce i zamknęłam drzwi, przypomniałam sobie gdzie on może być dopiero wtedy gdy zaczął piszczeć :oops:
[/COLOR][/I][I][COLOR=RoyalBlue]A w lato gdy jest gorąco a zapomnimy zamknąć drzwi od klatki schodowej i zaszywa się tam w ciemnościach :lol:
[/COLOR][/I]

Posted

moja sunka najbardziej lubi siadanie pod balkonem i ogladanie sasiadow przez szybe - mieszkamy na wysokim parterze i zawsze widac jak na parkingu robi sie ruch i moj pies jest wniebowziety jak udaje stroza mieszkania i warczy na kazdego kto idzie do samchodu :))
a ogolnie upodobala sobie miejscowe pod lozkiem rozkladanym ;] i siedzenie w samochodzie z nosem w szybie :> uwielbia wygladac przez okno:) wogole jest ciekawa swiata jak na psa ze schroniska az trudno uwierzyc ze tak odzyla:>

Posted

Ulubione miejsce Jamala? Z pewnością nie jego posłanie :evil_lol: Najchętniej psiak kładzie się za kanapą albo w kuchni na kafelkach i cała rodzinka musi go omijać :evil_lol:

Posted

Nie mam jeszcze psa,ale piesio mojego kuzyna zawsze u swoich właścicieli to wskakuje na łóżko(po kryjomu :evil_lol:)
Jak u mnie był to ja już zasypiam,on na kocu,patrzę a on do mnie wchodzi...Ale jak spojrzalam to zam zszedł :evil_lol:)

Posted

A więc:
Obydwa moje łosie włażą pod kołdrę, lubią leżeć na sofie w moim pokoju, Maks wciska się pod stół,Kora lubi leżeć na krzesełku w łazience, i obydwoje leżą sobie w ich kojcu. ;P
:evil_lol:

Posted

Punto przeciwnie, nie lubi siedzieć na miękkim, posłanko zredukowaliśmy z materacyka do koca, z koca do ręcznika teraz nie ma nic i jest mu najlepiej na kafelkach. A ulubione miejsce do leżenia to oczywiście to gdzie się najcześciej chodzi, albo pod drzwiami, które akurat trzeba otworzyć.
Mój poprzedni pies najwygodniej czuł się na fotelu a najbezpieczniej w wannie.

Posted

AnkaZ napisał(a):
A ulubione miejsce do leżenia to oczywiście to gdzie się najcześciej chodzi, albo pod drzwiami, które akurat trzeba otworzyć.
Mój poprzedni pies najwygodniej czuł się na fotelu a najbezpieczniej w wannie.

Dokładnie tak samo -uwielbia leżeć tam gdzie akurat najbardziej przeszkadza, zupełnie nic nie robi sobie z tego że nasze trepki świszczą mu nad uszami jak chodzimy na palcach, żeby nie nadepnąć piesia. Po prostu święta krowa :evil_lol:
Z ulubionych miejsc to jeszcze parapet, na którym ma swoje posłanko i leży tam jak tylko kogoś nie ma w domu, bo ma wgląd na otwierającą się furtkę. Poza tym to jeszcze wersalka - koniecznie z jakimś naszym ciuszkiem. Aby zapobiec wywlekaniu przez piesia rzeczy w szafki - ma dostęp do znajdującej się na dole szafki z rękawiczkami, szalikami .... i zawsze sobie coś wyciągnął do przytulenia - mama zostawia mu na wersalce szlafrok w który się wtula:)

Posted

Mój psiak lubi spać/leżeć w swojej torbie, na środku rogówki, parapet,na dywanie na którym jest krZesło do komputera, oczywiście na różnych częściach ciała właścicieli( brzuch, nogi , szyja) no i oczywiście u kogoś pod koszulką. :lol:

Posted

Mój pies uwielbia się władowywać na kolana(jak tylko kotoś siądzie to od razu bach! xD) ,siedzieć na parapecie,w przedpokoju na dywanikach(i butach O.o) ,na kanapach,swoim pontonie i pod biurkiem/gdzieś w kącie na kafelkach.

Posted

Moja Krowa w dzień kiedy przebywa w domu, to w kuchni, pod stołem, albo na środku przejścia, licząc co coś mu się dostanie:roll:
a jak są goście to oczywiście w salonie, bo musi być w centrum zainteresowania :eviltong:
śpi albo na kanapie, albo pod stołem, z wywalonymi łapami na ścianę :D

Posted

Ghia nie ważne gdzie ważne że tam gdzie ja. Ogólnie to nie gardzi fotelami, w ostateczności idzie na swoje miejsce.

Olsen śpi tam gdzie może się wyciągnąć jeżeli sofa jest zajęta to idzie na swoje miejsce. A poza tym to przedpokój bo to strategiczne miejsce z którego widać wszystko i wszystkich.