Jump to content
Dogomania

ONkowata sunia Lara- jednego dnia straciła wszystko Teraz ma wspaniały dom:)

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejne, uratowane przez Kasię i jej TZ-ta psie życie, dzięki:) Pan Bóg wynagrodzi Wam w dzieciach:):):) Napiszcie jak wypadło spotkanie dwóch starych przyjaciółek Magii i Klary, radość pewnie była ogromna. Mureczko, jeszcze raz dzięki za wielkie serducho.:loveu:

Posted

Klara wylizała Magię z góry na dół :loveu: chyba ją poznała :razz:
Dziewczynki są już razem, ale zobaczymy jeszcze jak będzie przy jedzeniu, czy nie będzie zgrzytów :roll:

Poza tym Klara jest suuper :loveu:

Posted

Przede wszystkim dobrze, że szczęśliwe dojechali :roll:
Bardzo się cieszę, że suńka mogła się u Was zatrzymać i mam nadzieję, że szybko znajdzie domek.

Posted

suuuuper:)
dwie przyjacioleczki...ja bylam kiedys przy karmieniu w schronie jak one razem byly...ale Magia wtedy byla juz w tym swoim stanie....nie podniosla sie nawet...Klara miala chec, ale zakrecila sie w koleczko i wrocila do kolezanki...takze trudno powiedziec jak to teraz bedzie...:(:(:(

Posted

Ja zapomniałam wczoraj napisać, że Romek przekazała wczoraj na Klarę 100 zł.

Klara ma biegunkę z krwią... :shake:
Co dokładnie wykazała ta zeskrobina skóry? Bo to niefajnie wygląda :shake:

Posted

Murka napisał(a):

Co dokładnie wykazała ta zeskrobina skóry? Bo to niefajnie wygląda :shake:

Jestem załamana :-(, przecież już było lepiej.
Zeskrobina wykazała, że Klara nie ma w skórze żadnych pasożytów. Czy podać Ci na pw numer komórki weta, który robił badanie?

Posted

TZ właśnie jest z sunią w lecznicy w Stalowej Woli u jogi.
Na skórze sunia ma grzybka (sierść jej wychodzi :( ), to pozostałość pewnie po nużycy lub świerzbie. W każdym razie obecny stan nie jest zaraźliwy dla innych psów (uff). Dostała Advocate i ma jej to pomóc.
Ze wszystkiego najgorsza jest biegunka. jogi podejrzewa, że sunia ma chorą trzustkę (niekoniecznie niewydolność), ale to się okaże. Na razie będzie dostawać antybiotyk i lek przeciwzapalny.

Sunia ma ok. 10 miesięcy, rok najwyżej. To jeszcze dziecko. Czy to pewne, że ona w schronisku była 1,5 roku?

Na leczeniu będzie można zaoszczędzić i przyspieszyć efekty dając karmę z wyższej półki dla suni, Royal Intesinal zdaje się. Nas niestety na taką karmę nie stać :shake:
Gdyby ktoś mógł taką karmę nam zasponsorować, to oczywiście spuścilibyśmy z kosztów utrzymania.

TZ porobił w lecznicy trochę fotek suni, jak wrócą to je umieszczę.