sacred PIRANHA Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 agusiazet napisał(a):Lidka, nazwała ją Klara, chyba ładnie?! oj bo to takie moje małe zboczenie...ja do kazdego psiaka tam mowie po imieniu hehe wymyslam sobie i tak jakos mi juz w pamieci zostaje...psiakom chyba tez...Szczota vel Fryzio reaguje na Fryzio i jak torpeda wraca do swojej nowej pani jak go tak wola:evil_lol: a Klare tak nazwalam, bo brzmi dla mne to imie tak szlachetnie...a ona jak sie ją podleczy to bedzie piekna rasowa szlachcianka:loveu: Quote
Murka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Romek, dzięki za badania! W razie czego, jeśli nic innego się dla Klary nie znajdzie, to my możemy po nią przyjechać w sobotę :cool3: Quote
Czaka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Murka napisał(a):Romek, dzięki za badania! W razie czego, jeśli nic innego się dla Klary nie znajdzie, to my możemy po nią przyjechać w sobotę :cool3: To wspaniale !!! :loveu: Jutro napiszę jak wyszły badania. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to zostaje tylko sprawa zebrania pieniędzy na pobyt u Was. Quote
majqa Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 [quote name='Dorothy'](...)opowiesz nam jak ona sie w domu zachowuje, jak z innymi psami, i w ogole. Bardzo cenna wiedza! (...)quote] Trudno było o lepsze zrządzenie losu i okazję do obserwacji. :multi: ;) Quote
Wola Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 No i świetnie :) ludzie się boją często tego jak psiak po schronisku w domu się zachowa a tu taka niespodzianka bedziemy już wiedzieć :) Quote
sacred PIRANHA Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 no dokladnie, to beda cenne infromacje....szkoda tylko ze nie moze dluzej zostac...zeby zobaczyc jak sie bedzie zachowywac jak juz dojdzie do siebie....ale ja o rozumiem ze nie moze...takze dzieki ze teraz jest dopoki czegos nie znajdziemy jej:) ja podpyta jeszcze znajomych...moze akurat sie uda.... Quote
AZ-IWONA Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ja powtarzam chęć pomocy finansowej - tylko napiszcie gdzie przelać. Asiu jesteś Aniołem :loveu:. Jak mi przeslałaś zdjęcia myslałam że znowu chodzi o Dalmatkę, tylko te zady onkowate były takie chude :placz: Quote
Tola Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Jest wynik badania zeskrobiny - wszystko ok:lol: Sunia ma antybiotyk i bedzie go musiała jeszcze troche brac, ale o tym bardziej szczegółowo napisze Asia po południu. Quote
majqa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Wspaniałe wieści...Uff. Nie mogę się doczekać "domowego" sprawozdania!!! Quote
Czaka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Tak jak Marta pisała, badania wyszły bardzo dobrze. Skóra jest podrażniona, ale to są tylko zmiany bakteryjne. Wieczorem jadę z nią jeszcze do weta. :roll: Jeśli chodzi o jej zachowanie, to jest po prostu wzorowe. Jest bardzo przyjacielska w stosunku do innych psów, na kotach nie mam jej jak przetestować, ale Murka ma swój prywatny tester. :lol: Poza tym od wczoraj suńka pilnuje naszego domu, widać, że bardzo jest wdzięczna za przygarnięcie jej. Ogon uśmiecha jej się przez cały czas. :loveu: Jedynie jak zobaczy jedzenie, to zapomina o konwenansach i rzuca się na nie bez opamiętania. :eviltong: Oczywiście jest jeszcze na diecie, zdjęcia tego nie oddają ( bo jest wykąpana i się troszkę napuszyła ) ale to straszna chudzina, waży tylko 18 kg. Dzisiaj jak podjechałam pod dom, to na mój widok oparła się przednimi łapami na siatce i „radośnie śpiewała”. Murka mam nadzieję, że możesz jutro po nią przyjechać. :razz: Jeśli chodzi o jej kupy, to nadal są rzadkawe , ale nie ma już biegunki. Jeżeli będzie potrzeba podawania leków, to chyba nie będzie z tym problemu. Z wiadomych względów nie podałam jej tabletek na robaki i jeszcze przez jakiś czas nie będzie tego można zrobić. To co spotykamy się jutro? :cool3: Quote
Czaka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 AZ-IWONA napisał(a):Jak mi przeslałaś zdjęcia myslałam że znowu chodzi o Dalmatkę, tylko te zady onkowate były takie chude :placz: Ta dalmatynka to zamojska Magia, której udało się już znaleźć domek. Teraz na jej miejce do hoteliku u Murki pojedzie nasza oneczka. Quote
agusiazet Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 18-sto kilogramowa oneczka - spora niedowaga. Możemy liczyć na jakieś zdjęcia Asiu? Quote
majqa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Sygnalizowała potrzebę wyjścia na dwór? Udało się ją troszkę zostawić samą by wiedzieć jak zareagowała? Quote
Czaka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dzisiejszy dzień w większości spędziła na dworze, więc nie napiszę Ci, czy sygnalizuje potrzebę wyjścia. Natomiast jak przyszła do domu , to od razu namierzyła naszego syneczka. Nie odstępowała go na krok, więc albo miała do czynienia z dziećmi, albo ma taki silny instynkt opiekuńczy. Quote
majqa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 To chyba najbardziej wzruszająca wiadomość...:loveu: Quote
Czaka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 agusiazet napisał(a):18-sto kilogramowa oneczka - spora niedowaga. Możemy liczyć na jakieś zdjęcia Asiu? Zrobiłam, tylko nie mogę wstawić. :shake: Quote
Tola Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Lubi dzieci, dorosłych, łagodna, dogaduje się z innymi sukami:lol: Jakbym czytała o Magii... Oby równien szybko znalazła dom:loveu: Quote
Tola Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Mam zdjecia od Asi ale tez nie moge wstawić:roll: Nie wiem o co chodzi - nie ida tylko te zdjęcia, swoje wstawiam bez problemu:roll: Moze ktos ma jakis sposób? Quote
Czaka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Wróciłam z lecznicy, onka dostała antybiotyk, która będzie działał jeszcze przez trzy dni. Weta powiedział, że nie ma potrzeby podawania jej żadnych leków , zwłaszcza doustnie ponieważ jej układ pokarmowy może źle na nie zareagować. Quote
beka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Kachana sunia... Ja tez mialam na dt oneczki o takiej wadze :( Quote
Murka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 A my mieliśmy trochę przygód dzisiaj z samochodem i dopiero niedawno dotarliśmy do domu z trasy :-( Wysiadł nam najprawdopodobniej alternator. Na razie jesteśmy bez samochodu na chodzie. Jutro będziemy coś kombinować i jak się uda to przyjedziemy po sunię! Na fotce widać, że czuje się i wygląda lepiej ;) Quote
Recommended Posts