Jump to content
Dogomania

ONkowata sunia Lara- jednego dnia straciła wszystko Teraz ma wspaniały dom:)

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Lidka, nazwała ją Klara, chyba ładnie?!

oj bo to takie moje małe zboczenie...ja do kazdego psiaka tam mowie po imieniu hehe
wymyslam sobie i tak jakos mi juz w pamieci zostaje...psiakom chyba tez...Szczota vel Fryzio reaguje na Fryzio i jak torpeda wraca do swojej nowej pani jak go tak wola:evil_lol:
a Klare tak nazwalam, bo brzmi dla mne to imie tak szlachetnie...a ona jak sie ją podleczy to bedzie piekna rasowa szlachcianka:loveu:

Posted

Murka napisał(a):
Romek, dzięki za badania!
W razie czego, jeśli nic innego się dla Klary nie znajdzie, to my możemy po nią przyjechać w sobotę :cool3:

To wspaniale !!! :loveu:
Jutro napiszę jak wyszły badania. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to zostaje tylko sprawa zebrania pieniędzy na pobyt u Was.

Posted

[quote name='Dorothy'](...)opowiesz nam jak ona sie w domu zachowuje, jak z innymi psami, i w ogole. Bardzo cenna wiedza!
(...)quote]
Trudno było o lepsze zrządzenie losu i okazję do obserwacji. :multi: ;)

Posted

No i świetnie :) ludzie się boją często tego jak psiak po schronisku w domu się zachowa a tu taka niespodzianka bedziemy już wiedzieć :)

Posted

no dokladnie, to beda cenne infromacje....szkoda tylko ze nie moze dluzej zostac...zeby zobaczyc jak sie bedzie zachowywac jak juz dojdzie do siebie....ale ja o rozumiem ze nie moze...takze dzieki ze teraz jest dopoki czegos nie znajdziemy jej:)
ja podpyta jeszcze znajomych...moze akurat sie uda....

Posted

Ja powtarzam chęć pomocy finansowej - tylko napiszcie gdzie przelać. Asiu jesteś Aniołem :loveu:.
Jak mi przeslałaś zdjęcia myslałam że znowu chodzi o Dalmatkę, tylko te zady onkowate były takie chude :placz:

Posted

Jest wynik badania zeskrobiny - wszystko ok:lol:
Sunia ma antybiotyk i bedzie go musiała jeszcze troche brac, ale o tym bardziej szczegółowo napisze Asia po południu.

Posted

Tak jak Marta pisała, badania wyszły bardzo dobrze. Skóra jest podrażniona, ale to są tylko zmiany bakteryjne. Wieczorem jadę z nią jeszcze do weta. :roll:
Jeśli chodzi o jej zachowanie, to jest po prostu wzorowe. Jest bardzo przyjacielska w stosunku do innych psów, na kotach nie mam jej jak przetestować, ale Murka ma swój prywatny tester. :lol: Poza tym od wczoraj suńka pilnuje naszego domu, widać, że bardzo jest wdzięczna za przygarnięcie jej. Ogon uśmiecha jej się przez cały czas. :loveu: Jedynie jak zobaczy jedzenie, to zapomina o konwenansach i rzuca się na nie bez opamiętania. :eviltong: Oczywiście jest jeszcze na diecie, zdjęcia tego nie oddają ( bo jest wykąpana i się troszkę napuszyła ) ale to straszna chudzina, waży tylko 18 kg. Dzisiaj jak podjechałam pod dom, to na mój widok oparła się przednimi łapami na siatce i „radośnie śpiewała”.
Murka mam nadzieję, że możesz jutro po nią przyjechać. :razz:
Jeśli chodzi o jej kupy, to nadal są rzadkawe , ale nie ma już biegunki. Jeżeli będzie potrzeba podawania leków, to chyba nie będzie z tym problemu. Z wiadomych względów nie podałam jej tabletek na robaki i jeszcze przez jakiś czas nie będzie tego można zrobić.
To co spotykamy się jutro? :cool3:

Posted

AZ-IWONA napisał(a):
Jak mi przeslałaś zdjęcia myslałam że znowu chodzi o Dalmatkę, tylko te zady onkowate były takie chude :placz:

Ta dalmatynka to zamojska Magia, której udało się już znaleźć domek. Teraz na jej miejce do hoteliku u Murki pojedzie nasza oneczka.

Posted

Dzisiejszy dzień w większości spędziła na dworze, więc nie napiszę Ci, czy sygnalizuje potrzebę wyjścia. Natomiast jak przyszła do domu , to od razu namierzyła naszego syneczka. Nie odstępowała go na krok, więc albo miała do czynienia z dziećmi, albo ma taki silny instynkt opiekuńczy.

Posted

agusiazet napisał(a):
18-sto kilogramowa oneczka - spora niedowaga. Możemy liczyć na jakieś zdjęcia Asiu?

Zrobiłam, tylko nie mogę wstawić. :shake:

Posted

Lubi dzieci, dorosłych, łagodna, dogaduje się z innymi sukami:lol:
Jakbym czytała o Magii...
Oby równien szybko znalazła dom:loveu:

Posted

Mam zdjecia od Asi ale tez nie moge wstawić:roll:
Nie wiem o co chodzi - nie ida tylko te zdjęcia, swoje wstawiam bez problemu:roll:
Moze ktos ma jakis sposób?

Posted

Wróciłam z lecznicy, onka dostała antybiotyk, która będzie działał jeszcze przez trzy dni. Weta powiedział, że nie ma potrzeby podawania jej żadnych leków , zwłaszcza doustnie ponieważ jej układ pokarmowy może źle na nie zareagować.

Posted

A my mieliśmy trochę przygód dzisiaj z samochodem i dopiero niedawno dotarliśmy do domu z trasy :-(
Wysiadł nam najprawdopodobniej alternator. Na razie jesteśmy bez samochodu na chodzie. Jutro będziemy coś kombinować i jak się uda to przyjedziemy po sunię!

Na fotce widać, że czuje się i wygląda lepiej ;)