Jump to content
Dogomania

ONkowata sunia Lara- jednego dnia straciła wszystko Teraz ma wspaniały dom:)

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
co z ta Murka i Magia o co chodzi moze ktos przyblizyc?

Murka prowadzi hotelik dla zwierząt. W tej chwili jest u niej zamojska suczka Magia - koleżanka z boksu onki.

Posted

no i nareszcie tutaj dotarlam...moi drodzy jak wyglada kwestia finansowa jak narazie?
trzeba ja poglaszac, zrobic allegro cegielkowe...
dowiem sie jak wyglada kwestia kliniki w lublinie...nie wiem jak tam bedzie na swieta....prawdopodobnie bedzie mozna psiaka zawiezc po swietach...wiec do tego czasu moze ja bym jezdzila do weta z Tina a Onka (mowie na nią Klara) trafilaby pod wasza opekie....jesli rzeczywiscie nic sie nie zjadzie a ona nie okaze sie chora na cos zarazliwego to hotelik u Kasi to dobry pomysl...bo Tinka to ma cos zarazliwego raczej...

Posted

Chyba jedno i drugie. Murka napisala, ze wezmie sunię jak nic wiecej nie znajdziemy i bedzie sytuacja podbramkowa. U Murki w hoteliku jst juz jedna sunia od nas ze schronu, na razie domu nie widac, a nie wiem czy jestesmy na plusie z opłatami czy na minusie.

Posted

Nie ; nie myslę o nizcym zarazliwym, tylko trzeba sunie przebadac, zeby wiedziec w jakim jest stanie.
Murka jak ja wezmie musi to wiedziec; o to nas prosiła.

Posted

U mnie głównie chodzi o miejsce, sunię mogę wziąć na kredyt ;)
Chodziło mi o to, że może znajdzie się jakiś bezpłatny tymczas lub może lepsze warunki dla suni, bo u nas teraz sporo psisków :roll:
U nas mogłaby być w pomieszczeniu w domku razem z Magią (dzisiaj odstawiamy w ręce nowej Pańci jej obecnego nadprogramowego wspólokatora).
A jeśli chodzi o coś zakaźnego to taka prośba, bo nie miałabym totalnie suni gdzie odizolować :shake:

Posted

Murka napisał(a):
U mnie głównie chodzi o miejsce, sunię mogę wziąć na kredyt ;)
Chodziło mi o to, że może znajdzie się jakiś bezpłatny tymczas lub może lepsze warunki dla suni, bo u nas teraz sporo psisków :roll:
U nas mogłaby być w pomieszczeniu w domku razem z Magią (dzisiaj odstawiamy w ręce nowej Pańci jej obecnego nadprogramowego wspólokatora).
A jeśli chodzi o coś zakaźnego to taka prośba, bo nie miałabym totalnie suni gdzie odizolować :shake:

Rozumiemy;)
Sunia w czwartek jedzie z Asia do weta. Wszystko napiszemy.

Posted

[quote name='Murka']UA jeśli chodzi o coś zakaźnego to taka prośba, bo nie miałabym totalnie suni gdzie odizolować :shake:

Wiemy o co Ci chodzi i uważamy, że musisz tak robić.
Byłam dzisiaj u suńki i serce kroiło mi się na kawałeczki. To jest bardzo mądry i uczuciowy pies. Przecież ona widziała mnie dwa razy, a dzisiaj dosłownie szalała na mój widok. A jak odjeżdżałam , to żałośnie skowytała. Najważniejsze, to że widać u niej poprawę, tzn. już się tak nie kuli i daje sobie dotykać brzuszek. Murko jeżeli suńka będzie mogła do Ciebie pojechać, to ja poproszę weta o przebadanie jej pod kątem zarażenia innych psiaków.
A może faktycznie ktoś ma pomysł na jakiś tymczas. Dzisiaj zobaczyłam, że rozpaliłam w małej nadzieję, nie można jej tak teraz zostawić.

Posted

Ja liczę, że to nie jest sprawa czegoś zakaźnego (przeważnie w takich wypadkach jest wysięk z nosa, oczu). W koncu Magia już by pewnie złapała (dobrze zrozumiałam, że Klara jest 1,5 roku w schronisku?). A i po psach z boksu byłoby widać.
Ale nie wiem co jest gorsze, bo to może być np. niewydolność trzustki, nowotwór itp. W każdym razie ze wszystkim innym sobie poradzimy i będziemy w razi czego walczyć.

Trzymam kciuki za jutro!

Posted

Murka napisał(a):
Ja liczę, że to nie jest sprawa czegoś zakaźnego (przeważnie w takich wypadkach jest wysięk z nosa, oczu).
Trzymam kciuki za jutro!

Z nosa i oczu nic jej nie cieknie. :roll:
Niestety ma łysawe placki na łapach , ale to mi wygląda na otarcia. Weźmiemy zeskrobinę i wszystko będzie wiadomo. Poza tym ona na żywo wygląda dużo gorzej niż na zdjęciach.

Posted

Beka , Majqa mam do was prośbę, czy możecie ogłosić naszą suńkę na stronie owczarków? Proszę pomóżcie nam , bo same nie damy rady. :placz: