maga18 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 dzieki dzieki dzieki dzieki!!! :)))))))))) ciesze sie ogromnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee rok temu BOB i II BOG w tym roku ciut wiecej :loveu: i Mileczka po raz kolejny NSwR :))))))))) pozatym w grzywkach był przesiew totalny :shake: :lol: Milka i Toffi jako jedyne w rasie dostały CWC :) pozostałe albo doskonałe albo bdb... (sędzia. P. E. Junikiewicz)
Viris Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Wyniki z Inowrocławia - Częstujcie się : PSY klasa pośrednia GALVANI Pastoral - dosk.4 GILBERT Pastoral - dosk.2 IDEALISTA Germanika - dosk.1, CWC, NDPwR, BOB INTRYGANT Germanika - dosk.3 klasa otwarta CEDRIC Dwie Tęcze - dosk.2 HOBBIT Pastoral - dosk.1, CWC (przeniesiony z kl.młodzieży) SUKI klasa szczeniąt DAISY Łyse Wislaczki - w.o. klasa młodzieży BOTANIKA Sasquehanna - dosk.2 VALAQUENTA Germanika - dosk.1, Zw. Młodzieży klasa pośrednia BABY JANE ELIZABETH Dama z Klasą - dosk.2 CHER Odelli - dosk.1, CWC Inka's TAI-CHI - dosk.3 UNESSA Favonius - nb. klasa otwarta I tu sprawa dziwna bo sędzia ocenił sukę zapisaną w kl. otwartej jako sukę z pośredniej - nie wiem za bardzo o co chodzi ponieważ przy tej suce gdy była ocena klasy otwartej wstawil nb, a ona była :> ELKA Mały Kacperek - dosk.4 (ale tak jak mówię jest to ocena z pośredniej) BABETKA BYSTRA BRUNETKA Herbu Bawaria - dosk.1, CWC NAGOJA Sasquehanna Pomarszczony Czar - doks.2 klasa championów FANTAGHIRO z Ikkurat - dosk.2 PERSPEKTYWA Germanika - dosk.1, CWC , NDSwR To chyba tyle na Ringu Honorowym chyba nic nie wywalczyły grzywki (ale pewna nie jestem bo się rozpadało)
Weronisia & Jokkusia Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 MAGDA WIELKIE GRATULACJE !!!!! :sweetCyb::klacz::laola::drink1: [SIZE=5]NIE DZIWIE SIĘ ŻE TAKIE WYNIKI, W KOŃCU MASZ PIĘKNE PSY !!!!! :loveu::iloveyou: Wszystkim pozostałym też serdecznie gratuluje !!!! Wszyscy się wspaniale spisaliście !!!!!! :multi::multi::multi:
lonka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='maga18']Milka Toffi Maga brawo!!!!Wielkie gratulki!!!!!!!!!!!!:multi::loveu:
maga18 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 dzieki :) wyniki z Wałbrzycha: PSY młodziez Secret RAJSKI PTAK - bdb Sasquehanna ZŁOTY WIEK - dosk I, Zw.Mł, NJwR pośrednia Hossa Vija MICKE PRINCE SUPRISE - dosk I WERISSIMO Rossini - bdb championów VENI OTELLO Sub-O-Divo - dosk I, CWC, NDPwR, BOB, BOG, BIS II SUKI młodzież Sasquehanna BOGATKA - dosk I, Zw.Mł posrednia EFFECTIVE Nesjana - dosk I otwarta FRASZKA z Gangu Łysych - dosk I, CWC, NDSwR GRACE z Lubuskiej Wsi - bdb
Solange Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Maga, gratuluję!!! :multi: :multi: :multi: :multi: I gratulacje dla wystawców z Inowrocławia!!! :multi: [SIZE=3]Bardzo mi przykro, że nie mogłam tam być, spotkać się z Wami i wystawic Dinarka :-(
anna1 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Maga- ogromne gratulacje!!!!! ale szalejesz ostatnio , super !
Deirdre Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 BTW wystaw i małej liczby Crestado Chino na Światówce w Meksyku, rownie niewiele było na ostatniej wystawie międzynarodowej w Talavera del Reina (prowincja Toledo) Jeśli kogo ciekawi pogłowie Chińczyków na płw. Iberyjskim to tu sa wyniki: http://www.rsce.es/prima2007/primavera2007.pdf niestety fotek niet bo plany wyjazdu na te wystawe pokrzyzowaly mi 1. kiepski dojazd dla nieposiadacza auta 2. probne strzyzenia w sobote ktore wyskoczyly w ostatniej chwili Ale mam dzieki tej sobocie prace i to jest super a wystawy jeszcze beda, z czego bardzo duza w samym Madrycie w pazdzierniku! Juhuuu! I wtedy mam nadzieje na duzo fotek :) P.S. ponieważ miałam pytanko już co oznaczają zawarte w katalogu skróty oraz jak rozróżnic jakie to klasy podaję rozpiskę z wyjaśnieniami: Cachorro - szczeniak Hembra - samica (czyli suka ;-) ) Macho - samiec (czyli pies ;-) ) CIM - Clase Intermedia Machos - klasa pośrednia psów CIH - Clase Intermedia Hembras - klasa pośrednia suk CAM - Clase Abierta Machos - klasa otwarta psów CAH - Clase Abierta Hembras - klasa otwarta suk CCHM - Clase Campeones Machos - klasa championów psów CCHH - Clase Campeones Hembras - klasa championow suk CCM - Clase Cachorros Machos - klasa szczeniaków psów CCH - Clase Cachorros Hembras - klasa szczeniaków suk CJM - Clase Jovenes Machos - klasa młodzieży psów CJH - Clase Jovenes Hembras - klasa młodzieży suk CTM - Clase Trabajo Machos - klasa pracująca psów CTH - Clase Trabajo Hembras - klasa pracujaca suk CVM- Clase Veteranos Machos - klasa weteranów psów CVH - Clase Veteranos Hembras - klasa weteranów suk CP - Clase Parejas - pary hodowlane CCR - Clase de Cria - grupy hodowlane oceny CAC, CACIB, exc, wiadomo co znaczy MB - muy bueno - bardzo dobrze NR- no ring - brak na ringu
flashka-g Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote name='Deirdre']BTW wystaw i małej liczby Crestado Chino na Światówce w Meksyku, rownie niewiele było na ostatniej wystawie międzynarodowej w Talavera del Reina (prowincja Toledo) Jeśli kogo ciekawi pogłowie Chińczyków na płw. Iberyjskim to tu sa wyniki: http://www.rsce.es/prima2007/primavera2007.pdf niestety fotek niet bo plany wyjazdu na te wystawe pokrzyzowaly mi 1. kiepski dojazd dla nieposiadacza auta 2. probne strzyzenia w sobote ktore wyskoczyly w ostatniej chwili Ale mam dzieki temu prace i to jest super a wystawy jeszcze beda, z czego bardzo duza w samym Madrycie w pazdzierniku! Juhuuu! I wtedy mam nadzieje na duzo fotek :) jak w zeszłym roku ogladalam katalogi z wystaw hispzanskich podczas mojego pobytu w tym ze kraju to ogolnie zauwazylam ze w Hiszpani duzo grzywek sie nie wystawia ogolnie. Chociaz psy niektore maja bardzo ladne;)
gruca Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Plan sędziowania - Leszno RING 16: Sędzia - Laurent Pichard Chiński Grzywacz - Chinese Crested Dog PSY - RÜDEN Klasa Szczeniąt - Jungstenklasse 1 1965 - 1965 Klasa Młodzieży - Jugendklasse 5 1966 - 1970 Klasa Pośrednia - Mittelklasse 6 1971 - 1976 Klasa Otwarta - Offene Klasse 4 1977 - 1980 Klasa Championów - Championklasse 2 1981 - 1982 SUKI - HÜNDINNEN Klasa Szczeniąt - Jungstenklasse 1 1983 - 1983 Klasa Młodzieży - Jugendklasse 9 1984 - 1992 Klasa Pośrednia - Mittelklasse 5 1993 - 1997 Klasa Otwarta - Offene Klasse 11 1998 - 2008 Klasa Championów - Championklasse 1 2009 - 2009
Natalia:) Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 gruca napisał(a):Plan sędziowania - Leszno RING 16: Sędzia - Laurent Pichard Chiński Grzywacz - Chinese Crested Dog PSY - RÜDEN Klasa Szczeniąt - Jungstenklasse 1 1965 - 1965 Klasa Młodzieży - Jugendklasse 5 1966 - 1970 Klasa Pośrednia - Mittelklasse 6 1971 - 1976 Klasa Otwarta - Offene Klasse 4 1977 - 1980 Klasa Championów - Championklasse 2 1981 - 1982 SUKI - HÜNDINNEN Klasa Szczeniąt - Jungstenklasse 1 1983 - 1983 Klasa Młodzieży - Jugendklasse 9 1984 - 1992 Klasa Pośrednia - Mittelklasse 5 1993 - 1997 Klasa Otwarta - Offene Klasse 11 1998 - 2008 Klasa Championów - Championklasse 1 2009 - 2009 U mnie 6 psów... Czyli tenujemy więcej :eviltong: A Sisi jest jedyna ;) Pola ma 10 konkurentek :p Niezła stawka pewnie bedzie...
AngelOfDeath Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 jakos mnie juz nic nie zachwyca:roll::roll::roll:
Weronisia & Jokkusia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 No, a ja w Lesznie 4 konkurentki . Mam nadzieję, że jakoś nam pójdzie :mad:
AngelOfDeath Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Nesjanka']jeszcze kilka zdjęć z Radomia: [B][B] ale Żuczek jest sliczny !!!!!!!! i on jeszcze mnie zachwyca !!!!!!!:loveu::loveu::loveu:
maga18 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 a ja dostałam zdjecia z Wałbrzycha - dziekuje P. Romanowi :) na poczatek dzielnie kibicujacy Max wybory BOG i na pudle :) i siedzimy bo ślisko było... :razz: a na koniec BIS
Nesjanna Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 nie rozumiem .............ale może nie muszę ........ mnie osobiście co niektóre psy zachwycają, a już napewno zachwycona jestem moim suczydłem :)
Agama Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 czy nikt nie widzi co sie dzieje z jednym psem.na wyzej zamieszczonych fotach:shake: moze uklady nie pozwalaja o tym napisac
Dada Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 A możesz powiedzieć co się dzieje? Jestem ciekawa, a ponieważ się nie znam, to wypowiadać się nie będę.
anna1 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Agama- ja tez chyba juz calkiem osleplam bo nie wiem o co chodzi?????? fotki normalne- czy juz do kazdego szczegolu bedzie komentarz?? co sie dzieje i z ktorym psem??????
Nesjanna Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 ".......................... Szata: Skóra może być pomarszczona (zależy od wieku i upodobania do słońca). Wymagane jest, aby – poza skórą – sędzia nosił dodatkową okrywę. Pożądane jest, by była ona gustowna i schludna, już choćby po to, by móc odróżnić sędziego od wystawców. ........................." wzór sędziego kynologicznego :) http://www.grzywacze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=247&Itemid=1&lang=ISO-8859-2
Dada Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Zad: Powinien być na tyle rozbudowany, by zapewniać wygodę w pozycji siedzącej i okryty ubiorem, stosownym do rozmiarów zadu. <hahaha> :evil_lol:
resuruss Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Leszno 2007 :cool3: Psy szczenięta 1. Bodygaurd Black Dragon młodziez 1.Aquiteles Mirabilis Gemma http://www.chinesecrested.no/en/registry/68780/Aquiletes+Mirabilis+Gemma.html 2. Gucci Sub Divo 3. Jona Gold z Gangu Łysych 4.Secret Rajski Ptak 5.Sasquehanna Wrózbita Posrednia 1.Gingery's Goblin 2.Hossa-Vija Micke Prince Suprise 3.Hossa-Vija Michell'in Suprise 4.Oudi Super Ciapki 5.Paganini Raj dla Zwierząt 6.Verissimo Rossini otwarta 1.Artush od Tearebi 2.Focus z Gangu Łysych 3.Oddie z Chmielnik 4.Secret Pan i Władca champion 1.Campari Sua Sponte 2.Hazard z Gangu Łysych Suczki szczenięta 1.Madamme Buterfly Gallus młodziez 1.Abigeil Coloseum 2.Exelenta Sub Divo 3.I'm So Pretty Pastoral 4.Imprezka z Gangu Łysych 5.Jagódka Z Gangu Łysych 6.Kopciuszek z Gangu Łysych 7.Lawazza Super Ciapki 8.Sasquehanna Wrozba 9.Ret Hot Zikkurat posrednia 1.Catty Garden Roses 2.Efective Nesjana 3.Geena Certowa Stena 4.Yokko Amitycja 5.Cocolina Opławickie Czary otwarta 1.Elita Nesjana 2.Elka Mały Kacper 3.Geena Certowa Stena 4.Gabi Kalis z Treste ( tu cos mi nie pasi ,bo w miocie była chyba tylko jedna sztuka http://www.chinesecrested.no/en/registry/62806/Geneviev+Kalis+Z+Treste.html , wiec moze cos pochromoliłam z imiemiem tej panienki ) 5.Greys z Lubuskiej Wsi 6.Happy Amitycja 7.India Vivarium 8.Kasiopea z Jasne Hvezdy 9.Nagoja Pomarszczony Czar 10. Pola Amitycja Champion 1.Dafne z Gangu Łysych 2.Hariet z Gangu Łysych Jesli są jakies błędy z gory przepraszam ,bo staweczke na szybciutenko miałam przedyktowaną telefonicznie. POWODZENIA!!!!!!!
Recommended Posts