Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hihihi a u mnie posucha:))))
ale ja tez psow nie zglosilam hahahaha
dawno tak malo sznaucerkow tego koloru nie bylo zgloszonych...ciekawe dlaczego hahahahaahahahahahaha

Posted

Nesjanka napisał(a):
witam wszystkich

jeszcze tu zapytam.....

czy ktoś może z Was reflektuje na nocleg w Poznaniu w apartamencie ?
Teraz będą w niej 2 pary i 4 psy (w tym 3 moje)
Apartament to 4 pok. 2 kondygnacje, 2 łazienki, 6km od targów (takie dostalam informacje)
Koszt to 250zl. za 4 osoby, jak byloby więcej może być troszkę wyższy - ale Pani bardzo sympatyczna i idzie się z nią dogadać.
Psy gratis (gdzie indziej koszt to 20-50zl. za psa)

ja jade ale wracam tego samego dnia :D mysle ze wiekszosc tak robi... a z dogomaniakow to nie mam pojecia kto by chcial nocleg... moze na topicu POZNAN w dziale wystawy spytaj... :D

Posted

gruca napisał(a):
Maga18 czy musiałaś zgłosić swoje psy tam gdzie największa stawka. :lol: :lol: :lol:

w Sopocie w mlodziezy w psach bylo 9 ;) wiec tu nie jest tak źle :lol:
co ma byc to bedzie... :lol:

Posted

dzięki Maga za odpowierdź

kurcze szkoda, że moja Ala ma w kiepskim stanie ogonek (dostała uczulenia i tak sobie wydrapała..... )

wysoka stawka w grze się szykuje ....

a ktoś wie jakie suczki będą w otwartej???

Posted

Nesjanka niestety nie, to jest owiane wielką tajemnicą.Ja moją zgłosiłam do championów i mamy jeszcze 4 inne sunie w konkurencji.

Posted

ja na wiele nie licze, wiec jakby bylo 30 to dla mnie bez roznicy :lol: przejade sie, spedze towarzystwo w milym gronie i wroce na tarczy :lol:

a jak sedziuje Krystyna Szulc ?

Posted

no tak .... tajemnica ....

ja tam śmialo krzyczę, że moja suńka idzie w otwartej - i też wiem że większych szans (przez ten ogon nie ma) , ale warto spróbować !!!!

Maga - twoje psy są bardzo ładne i powinnaś na coś liczyć !!!
o Grucy nie wspomnę .... - kto jak to ale moim zdaniem to wy macie bardzo wiele do "powiedzenia" na każdej wystawie !!! :D

za to niech tylko to moje zostawione maleństwo podrośnie ..... to klękajcie narody - przynajmniej mam taką nadzieję :D :D :D

Posted

Oprocz klas mlodziezy w obu plciach nie jest duzo psow zgloszonych.
Gruca!!!!ja tez juz umieram z ciekawosci ile zgloszen bedzie na swiatowke?????Na pewno moje dwa lub trzy. :wink:

Posted

ja to się obawiam czy nie dojdzie do takiej ilości zgłoszeń jak teraz jest w yorczkach ....

np. obecnie w poznaniu mam 40 konkurujących suczek w klasie pośredniej

Posted

Powiedzcie mi jak to jest z tym ocenianiem na wystawach.... :o
Co bierze się pod uwagę przy ocenie oraz jaki wpływ na ocene ma to z jakiej hodowli pochodzi piesek?

Czy piesek po przeciętnych rodzicach ma szansę zostać championem i jakie w praktyce są to szansę.

Pozdrawiam Aga

Posted

Hm...Miniago, ja to powiem tak....Sędziowie są również ludżmi i bywa tak,że sędzia Mietek daje wygrać Kaziowi, bo.....,bywa tak,że sędzia w zasadzie zrobił uprawnienia na ozdóbki, ale generalnie za dużo to on tych popirdółkach nie wie, bo woli wyżły, więc bezpieczniej dać coś osobie znanej w światku, bo ta osoba byle czego by na pewno nie wystawiła, bywa tak,że przyjeżdża sędzia z Uzbekistanu, który ma swoje poglądy na temat rasy,nierzadko oderwane od rzeczywistości, i na ringu dzieją się cudności , jest kilka psów na ringach, którym się "ślizgło" czyli były w odpowiednim miejscu i czasie, tj. np trafiły na sędziego od cudności lub konkurencja nie dojechała i potem chodzi taki jako Champion,chociaż na ten tytuł niezasługuje (znam i takie przypadki). Bywa wreszcie i tak,że jest sędzia rzeczowy i naprawdę miło się do niego jeżdzi. Także i na wystawach bywa loteria i trzeba zrobić ich troszkę,żeby naprawdę móc wyrobić sobie zdanie o psach i sędziowaniu. Ja sama jakiś czas temu byłam szczęściarzem, który doświadczył cudu w postaci wygranej mojego psa, na co z perspektywy czasu moim zdaniem on nie zasługiwał, dlatego ja staram się oceniać wartość danego psa, którego używam do rozrodu nie tylko na postawie osiągniętych tytułów. Nie widziałam natomiast takiego cudu, aby dobry pies nie stawał przynajmniej na lokatach. Natomiast zdaża się,że staje na nich mierny pies.Po kiepskich rozdzicach trudno spodziewać się cudu, który podbije ringi, ale również na zawsze świetni rodzice są gwarancją równie wybitnego potomstwa.

Posted

Nio poczytałam sobie troszkę o różnych sędziach....
Wystawy to zamkniete środowisko ludzi, którzy się znają. Myślę, że komuś nowemu trudno odrazu się we wszystkim połapac.

Ale bedzie dobrze :D

Studiuję ten kalendarz i zacznę od Katowic( o ile mała bedzie gotowa),
W kwietniu chyba nic i w maju do Łodzi.

To czy dalej będziemy się wystawiać zależy do tych 2 wystaw.

Ciekawa jestem kto z Was będzie w Nowym Dworze? Ja napewno bedę jako widz.

Aniu jak tylko mała bedzie już w domku to napisze do ciebię i może umówimy się na jakiś spacerek?

Posted

miniaga napisał(a):

To czy dalej będziemy się wystawiać zależy do tych 2 wystaw.

czyli co? czyli jak "wam" nie pojdzie na tych wystawach to juz dalej probowac nie bedziecie?

Posted

Jak humorki grzywkomaniacy przed Poznaniem ? :wink:
bo ja chyba go nie mam juz :lol: ... poczekam jeszcze na plan godzinowy gdzie mi się pewnie psy nałożą i sie załamie zupełnie :lol:

Posted

wypluj to, ze Ci sie nałoża :evilbat: 0X :evil: :lol:
nie ma takiej opcji!!!!

a mi humorek dopisuje bo narazie wszystko co mi do szczescia potrzebne jest na hali nr.5 8)

Posted

sh_maniak napisał(a):
Jak humorki grzywkomaniacy przed Poznaniem ? :wink:
bo ja chyba go nie mam juz :lol: ... poczekam jeszcze na plan godzinowy gdzie mi się pewnie psy nałożą i sie załamie zupełnie :lol:
Nie ma co na zapas się załamywac. Ta wystawa moim skromnym zdaniem nie będzie zbyt udana, bo Poznań musi oszczędzać na przyszłoroczną światówkę., ale wypada jechać

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...