gruca Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Maga18 czy musiałaś zgłosić swoje psy tam gdzie największa stawka. :lol: :lol: :lol:
orsini Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 hihihi a u mnie posucha:)))) ale ja tez psow nie zglosilam hahahaha dawno tak malo sznaucerkow tego koloru nie bylo zgloszonych...ciekawe dlaczego hahahahaahahahahahaha
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Nesjanka napisał(a):witam wszystkich jeszcze tu zapytam..... czy ktoś może z Was reflektuje na nocleg w Poznaniu w apartamencie ? Teraz będą w niej 2 pary i 4 psy (w tym 3 moje) Apartament to 4 pok. 2 kondygnacje, 2 łazienki, 6km od targów (takie dostalam informacje) Koszt to 250zl. za 4 osoby, jak byloby więcej może być troszkę wyższy - ale Pani bardzo sympatyczna i idzie się z nią dogadać. Psy gratis (gdzie indziej koszt to 20-50zl. za psa) ja jade ale wracam tego samego dnia :D mysle ze wiekszosc tak robi... a z dogomaniakow to nie mam pojecia kto by chcial nocleg... moze na topicu POZNAN w dziale wystawy spytaj... :D
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 gruca napisał(a):Maga18 czy musiałaś zgłosić swoje psy tam gdzie największa stawka. :lol: :lol: :lol: w Sopocie w mlodziezy w psach bylo 9 ;) wiec tu nie jest tak źle :lol: co ma byc to bedzie... :lol:
Nesjanna Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 dzięki Maga za odpowierdź kurcze szkoda, że moja Ala ma w kiepskim stanie ogonek (dostała uczulenia i tak sobie wydrapała..... ) wysoka stawka w grze się szykuje .... a ktoś wie jakie suczki będą w otwartej???
gruca Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Nesjanka niestety nie, to jest owiane wielką tajemnicą.Ja moją zgłosiłam do championów i mamy jeszcze 4 inne sunie w konkurencji.
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 nikt nic nie wie na 100% (no chyba ze sam wystawia) jedyne co to sie mozna domyslac... :roll:
gruca Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Maga18 10 suk w młodzieży to nic? :lol: :lol: :lol:
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 ja na wiele nie licze, wiec jakby bylo 30 to dla mnie bez roznicy :lol: przejade sie, spedze towarzystwo w milym gronie i wroce na tarczy :lol: a jak sedziuje Krystyna Szulc ?
Nesjanna Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 no tak .... tajemnica .... ja tam śmialo krzyczę, że moja suńka idzie w otwartej - i też wiem że większych szans (przez ten ogon nie ma) , ale warto spróbować !!!! Maga - twoje psy są bardzo ładne i powinnaś na coś liczyć !!! o Grucy nie wspomnę .... - kto jak to ale moim zdaniem to wy macie bardzo wiele do "powiedzenia" na każdej wystawie !!! :D za to niech tylko to moje zostawione maleństwo podrośnie ..... to klękajcie narody - przynajmniej mam taką nadzieję :D :D :D
AnkaW Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 O to Gizmaczek w Poznaniu będzie miał "tylko" 4 konkurentów. Ma mocne zęby - to sobie z nimi poradzi :evilbat:
resuruss Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Oprocz klas mlodziezy w obu plciach nie jest duzo psow zgloszonych. Gruca!!!!ja tez juz umieram z ciekawosci ile zgloszen bedzie na swiatowke?????Na pewno moje dwa lub trzy. :wink:
Nesjanna Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 ja na światówkę zgloszę 2 grzywacze i jeszcze yorczki :lol:
gruca Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Każdy będzie chciał uczestniczyć w takiej wystawie ,napewno stawka będzie liczna.
Nesjanna Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 ja to się obawiam czy nie dojdzie do takiej ilości zgłoszeń jak teraz jest w yorczkach .... np. obecnie w poznaniu mam 40 konkurujących suczek w klasie pośredniej
miniaga Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Powiedzcie mi jak to jest z tym ocenianiem na wystawach.... :o Co bierze się pod uwagę przy ocenie oraz jaki wpływ na ocene ma to z jakiej hodowli pochodzi piesek? Czy piesek po przeciętnych rodzicach ma szansę zostać championem i jakie w praktyce są to szansę. Pozdrawiam Aga
orsini Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Aga no hmmm...wszystko zalezy od sedziego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ania i Psy Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Hm...Miniago, ja to powiem tak....Sędziowie są również ludżmi i bywa tak,że sędzia Mietek daje wygrać Kaziowi, bo.....,bywa tak,że sędzia w zasadzie zrobił uprawnienia na ozdóbki, ale generalnie za dużo to on tych popirdółkach nie wie, bo woli wyżły, więc bezpieczniej dać coś osobie znanej w światku, bo ta osoba byle czego by na pewno nie wystawiła, bywa tak,że przyjeżdża sędzia z Uzbekistanu, który ma swoje poglądy na temat rasy,nierzadko oderwane od rzeczywistości, i na ringu dzieją się cudności , jest kilka psów na ringach, którym się "ślizgło" czyli były w odpowiednim miejscu i czasie, tj. np trafiły na sędziego od cudności lub konkurencja nie dojechała i potem chodzi taki jako Champion,chociaż na ten tytuł niezasługuje (znam i takie przypadki). Bywa wreszcie i tak,że jest sędzia rzeczowy i naprawdę miło się do niego jeżdzi. Także i na wystawach bywa loteria i trzeba zrobić ich troszkę,żeby naprawdę móc wyrobić sobie zdanie o psach i sędziowaniu. Ja sama jakiś czas temu byłam szczęściarzem, który doświadczył cudu w postaci wygranej mojego psa, na co z perspektywy czasu moim zdaniem on nie zasługiwał, dlatego ja staram się oceniać wartość danego psa, którego używam do rozrodu nie tylko na postawie osiągniętych tytułów. Nie widziałam natomiast takiego cudu, aby dobry pies nie stawał przynajmniej na lokatach. Natomiast zdaża się,że staje na nich mierny pies.Po kiepskich rozdzicach trudno spodziewać się cudu, który podbije ringi, ale również na zawsze świetni rodzice są gwarancją równie wybitnego potomstwa.
miniaga Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Nio poczytałam sobie troszkę o różnych sędziach.... Wystawy to zamkniete środowisko ludzi, którzy się znają. Myślę, że komuś nowemu trudno odrazu się we wszystkim połapac. Ale bedzie dobrze :D Studiuję ten kalendarz i zacznę od Katowic( o ile mała bedzie gotowa), W kwietniu chyba nic i w maju do Łodzi. To czy dalej będziemy się wystawiać zależy do tych 2 wystaw. Ciekawa jestem kto z Was będzie w Nowym Dworze? Ja napewno bedę jako widz. Aniu jak tylko mała bedzie już w domku to napisze do ciebię i może umówimy się na jakiś spacerek?
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 miniaga napisał(a): To czy dalej będziemy się wystawiać zależy do tych 2 wystaw. czyli co? czyli jak "wam" nie pojdzie na tych wystawach to juz dalej probowac nie bedziecie?
sh_maniak Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Jak humorki grzywkomaniacy przed Poznaniem ? :wink: bo ja chyba go nie mam juz :lol: ... poczekam jeszcze na plan godzinowy gdzie mi się pewnie psy nałożą i sie załamie zupełnie :lol:
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 wypluj to, ze Ci sie nałoża :evilbat: 0X :evil: :lol: nie ma takiej opcji!!!! a mi humorek dopisuje bo narazie wszystko co mi do szczescia potrzebne jest na hali nr.5 8)
sh_maniak Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 tfuuuu tfuuuu :lol: no wiem Madziu wiem :lol: , ja tam jestem czytaj Twoje szczęście 8) :wink: :angel:
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 hahaha wiem ze tam bedziesz ;) i to tez mnie cieszy :lol: :wink: 8)
Draczyn Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 sh_maniak napisał(a):Jak humorki grzywkomaniacy przed Poznaniem ? :wink: bo ja chyba go nie mam juz :lol: ... poczekam jeszcze na plan godzinowy gdzie mi się pewnie psy nałożą i sie załamie zupełnie :lol:Nie ma co na zapas się załamywac. Ta wystawa moim skromnym zdaniem nie będzie zbyt udana, bo Poznań musi oszczędzać na przyszłoroczną światówkę., ale wypada jechać
Recommended Posts