malawaszka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Ania i Psy napisał(a):Z mniejszych imprez brat Bułki Shadow White Mystic Morning (Pie) na dwóch pierwszych wystawach punktowych na 6 psów w swojej klasie był dwukrotnie drugi za białym puffem. Sędziowi porównywali obu ponoć bardzo długo i z wachaniem, drugiego dnia Pie dostał do rzeczonego puffa rezerwę, co tam jest przyznawane w przypadku równorzędnych psów, kiedy zdaniem sędziego o zwycięstwie decydują niewielkie detale.Kolejna wystawa w marcu, potem już częściej bo i u nich sezon rozkręci się na dobre. :multi: :klacz: :multi: :klacz: wspaniałe sukcesy za oceanem :loveu: :loveu: :loveu: a fotki fotki Ciasteczka są???? :mad:
orsini Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 orsini napisał(a):do czego?bo juz sie pogubilam:lol: :lol: :lol: za duzo tych dyskusji w tym samym czasie hahahaha aaa do lysych fiutkow:))))) Ania i Psy GRATULUJE!!!!dawaj foty:eviltong: :eviltong: :eviltong: :mad: :mad: :mad:
Ania i Psy Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Dziękuję:) Fotek z wystawy nie dostałam, za to mam z wczoraj. Niedżwiedż goni Pie'a:) Mord na niedżwiedziu:
matrix..... Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ania, z jakiej hodowli jest ten niedzwiedz ? :)
orsini Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 hahaha super!!!! ja tez chcem niedzwiedzia!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
matrix..... Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 no super i ten właśnie jest wyjątkowej urody !!
Ania i Psy Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 To jest niedżwiedż z hodowli właścicielki Mistysia, Torazo, to naprawdę piękne psy i w Europie też już zawojowały troszkę. Mam fotki całego tego miotu- Gabe mi proponowała fajny start w Akitach, ale ja jestem wierna grzywkom- no i gdzie mi taki niedżwiedż do mojej zakapiornej malamutki:)
Ania i Psy Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Dla ciekawych link do strony: http://www.torazoakitas.com/
Ania i Psy Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 No i jeszcze ten sam niedżwiedż w młodszym wieku:
maga18 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 booooooooooooooooooooooski niedzwiedz :loveu: ja chce akite :placz:
flashka-g Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 :lol: Orsini co ty masz wstret przed łysymy genitaliami??:p:lol: Małe amerykanskie akity sa super;] Nic tylko piescic;> ale urwisy z nich niezłe:cool3:
malawaszka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ale niedźwiedź WOW:loveu:
paniMysza Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 niedziwedz jak niedzwiedz,ale moj ciastek przepiekny!:loveu: :loveu: :loveu:
maga18 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 sa juz foty przy wynikach z Brna http://www.nahaci.cz/stranky/V_mez_120206Brno.htm
malawaszka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 D przy tym psiaku np to znaczy zdyskwalifikowany?? http://www.nahaci.cz/images/Brno2006/B26_3719FannyCCK_1636.jpg haha śmieszny piesek :lol: przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać :oops:
malawaszka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 hahaha ups :oops: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
maga18 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 a ta sunia co wkleila Malawaszka wyglada jakby w nią piorun strzelił :lol:
resuruss Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 A tak ZK uzasadnia przyzanie ocen; "Ocena „DOSKONAŁA” (DOSK.) może być przyznana psu, który jest bardzo bliski ideałowi wzorca rasy, jest wystawiany w doskonałej kondycji, wykazuje harmonię oraz klasę w postawie i ruchu, a także o zrównoważonym temperamencie. Typowe cechy rasy przeważają i pozwalają zignorować drobne niedoskonałości, ale cechy płci muszą być wyraźne. Ocena „BARDZO DOBRA” (BDB) może zostać przyznana jedynie psu, który posiada typowe cechy rasy i ma zachowane proporcje oraz jest we właściwej kondycji. Nieliczne, drobne błędy mogą być tolerowane, ale nie błędy w zakresie budowy. Ta ocena może być przyznana jedynie psu dużej klasy. Ocena „DOBRA” (DB) powinna być przyznana psu, który posiada główne cechy charakterystyczne rasy, a wykazywane wady nie są dyskwalifikujące. Ocena „DOSTATECZNA” (DOST.) powinna być przyznana psu, który odpowiada wzorcowi rasy, jednak nie posiada pewnych cech uznanych za istotne lub którego kondycja fizyczna nie jest optymalna. Ocena „DYSKWALIFIKUJĄCA” (DYSKW. ) powinna być przyznana psu, - który nie odpowiada typowi wymaganemu we wzorcu rasy, - którego zachowanie wyraźnie odbiega od wzorca lub jest agresywne, - który wykazuje anomalie jąder, wady uzębienia lub zgryzu, wady umaszczenia, gatunku szaty lub albinizm. Ta ocena powinna być przyznana psom, których wady typu mogą stanowić zagrożenie dla ich zdrowia oraz psom wykazującym poważne lub dyskwalifikujące wady w rozumieniu wzorca rasy. Psy, którym nie można przyznać żadnej z powyższych ocen, powinny zostać zwolnione z ringu z werdyktem: NIE DO OCENY (NDO). To określenie jest przewidziane dla każdego psa, który - nie porusza się prawidłowo, stale skacze na wystawcę lub próbuje uciec z ringu, co uniemożliwia ocenę mechaniki i typowości ruchu, - stale unika sędziego uniemożliwiając ocenę zgryzu i uzębienia, budowy ogona lub jąder, - wykazuje ślady przeprowadzonych operacji lub leczenia, które mogą być uznane za próbę oszustwa."
flashka-g Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 A to jamnik?? z lordozą;) Nie wiem dla mnie te czeskie powdery to w tym samym typie. Jakos mi sie nie podobaja. Pozatym czy widzieliscie zeby wiekszosc z nich miala super włos?? Obecnie chyba oprocz Codego to nie ma zadnego super przygotowanego PP. Pozatym tak jak mówiłam Madze w Brnie...oni te wszytskie powdery czesza grzebieniami...nie wiem ale moja Kc grzebien widzi w ostatecznosci i to przy robieniu przedziałka:)) ja rozumiem ze PP maja ogromne skłonnosci do kołtunienia sie..ale od rozczesania nie sluzy grzebien, szczotka, palce i specjalnie specyfiki. Moja Kc nie raz byla zfilcowana...własciwie jest przed kazda kąpielą, ale włos jeszcze ma o dziwo)) tfu tfu.;) i dlatego włos maja jaki maja:shake:
paniMysza Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 malawaszka napisał(a):D przy tym psiaku np to znaczy zdyskwalifikowany?? haha śmieszny piesek :lol: przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać :oops: jakos mi jej zal sie zrobilo. taka bida:-(
Nesjanna Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 ja rozumiem, że są brzydsze i ładniejsze psy - ale nie rozumiem po co wystawiać te mało urodziwe .............
maga18 Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 paniMysza napisał(a):jakos mi jej zal sie zrobilo. taka bida:-( bida z winy wlasciciela... jakby ja przgotowac jak nalezy to zapewne bylaby ogromna roznica :loveu:
AnkaW Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Nesjanka napisał(a):ja rozumiem, że są brzydsze i ładniejsze psy - ale nie rozumiem po co wystawiać te mało urodziwe ............. bo może właściciele mają frajdę w samym wystawianiu a nie w osiągnięciach :razz: no i ktoś musi tez przegrywać :eviltong:
Recommended Posts