jotka_k Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 weszka dzięki :) jesteśmy w stałym kontkcie z wetem i dzięki jego radom udało sie wyleczyć młodą z fobii na punkcie huku więc mylę, że z łapami też wygramy;) a jak nie... no cóz, po prostu nie będzie umiała dawać łapy ;) Quote
weszka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 To że nie będzie dawać łapy jeszcze nie problem. Najważniejsze żeby spokojnie dała wziąć łapę do rąk, wyczesać, zbadać itp. i nie reagowała strachem a już tym bardziej połączonym z agresją. Quote
jotka_k Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 o to się nie martwię ;) bo jeśli chodzi o czyności higieniczne typu zcesanie, mycie to nie ma problemu, daje to zrobić bez szemrania :) Quote
Elitesse Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 przypominam zapominalskim ze tylko do soboty mozna dodawac fotki do sznaucerowego kalendarza --> http://www.proanimals.net/ Quote
M@d Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Jotka, łapy to drażliwy temat dla wielu psów. (także już wieloletnich) - Beksa do końca życia (5lat) podawał JEDNĄ łapę* a dotykać reszty pozwalał z dużą niechęcią podkreślaną wyszczerzonymi zębami i stłumionym warkotem. Oczywiście nikt się tym nie przejmował i mylismy po spacerze lub czesaliśmy mu łapy, ignorując złośnika... Beksa poza wyrażaniem niezadowolenia nie podejmował nigdy bardziej zdecydowanych kroków. Co ciekawe w zabawie, łapany za łapy, nie robił problemów i doskonale się bawił ... hmmm... * Nawet samo powiedzenie "druga łapa" wywoływało szczerzenie zębów :roll: (kiedyś próbowaliśmy go tej komendy nauczyć) - Lump na początku też miał fobię na punkcie łap. Nie dawał ich czesać, przewracał się, kopał, uciekał itd. (a dokładnie: łap najbardziej, ale to był generalny protest dotyczący całego ciała) Jednakże kilka miesięcy regularnych treningów "odczulających", kiedy nawet kilkusekundowe pozwolenie na czesanie nagradzane było przysmakiem, doprowadziło już obecnie do takiej sytuacji, że można go całego uczesać, co prawda "na raty". To znaczy, że nie wytrzymuje zbyt długiego czesania i odbiega, ale potem wraca w nadziei na "zarobienie" w końcu na nagrodę ... :evil_lol: Nadal u Lumpa dramatem jest strzyżenie! Pokopał już wszystkich w klinice w której go strzygą. (on nie gryzie tylko kopie ... taki psi Bruce Lee :evil_lol:, no i na to już nie ma "kagańca") Za pierwszym razem ostrzygli go do połowy, za drugim razem nie dali rady w ogóle. Skończyło się "znieczuleniem" ... Teraz znowu zarósł, odwlekamy ile możemy bo nie chcemy żeby go ciągle usypiali ... :roll: Quote
M@d Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Za 3 lata wierności potraktowany jak ... pies... (taki uwiązany sznurkiem w lesie) Tak się czuję teraz na Dogomanii ... Od 2005 roku udzielam się na tym Forum i (nielicząc pojedynczych postów) TYLKO na tym. Dzisiaj odebrano mi (nam) możliwość edycji postów w ramach "odpowiedzialności zbiorowej" - bo ktośtam "nie umie korzystać z tej opcji" ... Czuję złość i rozżalenie. Nigdy nie prowokowałem, ani nie uczestniczyłem w forumowych "flames", ale i tak zastosowano odpowiedzialność zbiorową ... Jeżeli to się nie zmieni to chyba czas będzie odejść ... Nie chcę jednak tracić z Wami kontaktu, więc jak gdzieś indziej można Was znaleźć, to proszę o info na PM. Pozdrawiam Robert Quote
Romas Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Sporo sznauceromaniakow jest na e-sznaucerach , wrzuc sobie w google to wyskoczy caly adres tego portalu i forum :-) Quote
maxxel Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Romas napisał(a):Sporo sznauceromaniakow jest na e-sznaucerach , wrzuc sobie w google to wyskoczy caly adres tego portalu i forum :-) dzieki za info..Bylem na e-sznaucery dzisiaj pilotarzowo.Zdecydowanie wiecej tam sie dzieje w swiecie sznaucera ,anizeli tutaj... Nara!! Quote
M@d Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='weszka']Odebrano i przywrócono ;) więc wracaj M@d No jestem :razz: OGROMNIE się cieszę, że wróciła edycja :multi: Ale żebym z tej radości nie zwariował, to teraz "Lumpowe historyjki" wywalili mi do Galerii Sznaucerów... :eviltong: To już lepiej nadawało się do Foto Blogów .... :roll: Quote
Pasavera Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Cicho jak makiem zasiał :crazyeye: :placz: Proszę mi się tu zgłaszać kto ze sznauceromaniaków na wystawę we Wrocławiu się wybiera :cool3: Mam zamiar wpaść, pogadać i pofocić troszeczke jeżeli uda mi się wyrwać choć na chwilkę z wykładów :lol: Mam taką cichą nadzieję, że się uda :roll: Quote
Elitesse Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 bede ja i Beria ze sredniakowcow Quote
LeCoyotte Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 możę będę ja, ale to takie luźne plany;) Quote
ariss Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 to ja proszę o foty czarnych średniaków:modla:bo mnie niestety nie będzie:placz: Quote
weszka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 A ja jakby był olbrzym p&s to tez bym chciała :modla: Quote
Pasavera Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Takie zamówienia na foty a ja nie jestem pewna czy pójdę :lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 weszka napisał(a):A ja jakby był olbrzym p&s to tez bym chciała :modla: Nie ma zgłoszonych Quote
olinafm Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ja będę z Cujem. Mamy zamiar pooglądać sobie psy. Podobno z psem można będzie wejść na teren stadionu pod warunkiem, że weźmiemy książeczkę zdrowia ze wszystkimi szczepieniami? Quote
Elitesse Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 olinafm napisał(a):Ja będę z Cujem. Mamy zamiar pooglądać sobie psy. Podobno z psem można będzie wejść na teren stadionu pod warunkiem, że weźmiemy książeczkę zdrowia ze wszystkimi szczepieniami? najczesciej to sie udaje Quote
olinafm Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Czyli może się nie udać? Bo najwyżej bez psa sobie przyczłapiemy :( Quote
Elitesse Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 olinafm napisał(a):Czyli może się nie udać? Bo najwyżej bez psa sobie przyczłapiemy :( wszystko zalezy od ludkow ktorzy beda stac na bramce, ja z psami na wystawy jezdze kilkanascie lat, czasem nawet w ksiazeczke zdrowia nie zajrza a czasem taka kontrola trwa pare minut bo wet musi wszytko dokladnie przeczytac :roll: Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 olinafm napisał(a):Ja będę z Cujem. Mamy zamiar pooglądać sobie psy. Podobno z psem można będzie wejść na teren stadionu pod warunkiem, że weźmiemy książeczkę zdrowia ze wszystkimi szczepieniami? Cujo? ten z Kinga???? :scared: :evil_lol: Quote
olinafm Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 dokładnie ten :razz:, ale bardzo mało kto kojarzy A swoją drogą skąd się wzięły imiona Waszych psów? Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 z głowy :evil_lol: Luna bo czarno-srebrna jak Bogini Księżyca czyli Luna :evil_lol: taka z niej bogini, że niech mnie drzwi ścisną :lol: a Pepa - cóż to od tego że za dużo bajek oglądałam z siostrzenicą, a na topie była Świnka Pepa - no i idealnie pasuje do grubasa, obżartucha, bekającego, mlaskającego przy jedzeniu i puszczającego bąki :mdleje: dzisiaj przeszła sama siebie - zawsze jak zjedzą to zabieram Lunkową miskę bo ona nie dojada i Pepa czatuje na to co zostanie,a niedługo chyba pęknie, i stawiam tą miskę na parapecie - a Pepa dziś tak chodziła, tak kombinowała, że w końcu jakimś cudem klucha starucha doskoczyła do parapetu i zrzuciła miskę :mad: Quote
M@d Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 U nas było prosto ... Zadanie : nazwij psa, który przez 1,5 roku siedział w schroniskowym boksie we własnych odchodach ... (jak macie wątpliwości, to wsadźcie takiego psa do samochodu i wieźcie go przez godzinę do domu...) I dlatego ... jest Lump ... :diabloti: Quote
Recommended Posts