Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nocy 10 lutego przybłąkał się na ul Chełmońskiego 8 w Wa-wie Sznaucer Miniaturka.
Piesek miał obroże czarną w żółte łapki!

Przygarnęliśmy Psiaka ale niestety tylko tymczasowo aż nie znajdziemy jego dotychczasowego domu lub nowego domu!

Z pieskiem byliśmy już u weterynarza i pani doktor stwierdziła że najpewniej sznaucerek ma 4-6 lat.

Jest bardzo przyjazny, dobrze wychowany - na pewno mieszkał w mieszkaniu, ponieważ pokazuje gdy chce wyjść za potrzebą. Piesek jest spokojny - nam osobom obcym, gdy go przygarnęliśmy do domu dał się umyć bezproblemowo w wannie!
Lubi się bawić i spać, najpewniej mieszkał w bloku z windą, gdyż reaguje na dźwięk windy i chętnie wsiada, także jazda autem nie jest dla niego problemem i wskakuje na dywanik w nogach pasażera
może znacie kogoś kto szuka super domowego i zdrowego sznupka???

ma allegro juz długo i coś nie ma szczęścia :shake:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=323084004

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1072146_sznaucer_mini_wspanialy_i_grzeczny_do.html

Posted

Sznaucerki z mojego osiedla dają szczekowego czadu. Jakie jest to cudeńko? A tak w ogóle, :evil_lol: ja pierniczę, jakie imię. ;) Mój dziadek by był dumny!!!

Posted

niedzwiadek:) napisał(a):
Pewnie nawial, a wzasadzie jestem pewna. Ja bym mojego psa nie szukala na allegro:shake:. Trzeba powiadomic okoliczne schronisko.

Ja bym szukała wszędzie z allegro włącznie. Dziewczyny rozumiem, że w necie są 2ogłoszenia. Gdzie jeszcze go ogłaszałyście? Porozwieszałyście ogłoszonka w okolicy znalezienia? Prasa, pobliskie lecznice, schron etc...?

Posted

po znalezieniu psiaka poobklejano plakatami cały Ursus i wysłano całą masę wiadomości do wetów okolicznych

na razie nie robię więcej ogłoszeń bo czekamy do poniedziałku bo ma Heńka obejrzeć pewna Pani :kciuki:

Posted

w klinice na ul. Książęcej w Wawie są ogłoszenia o zaginionym sznupku. Nie miałam czasu się przyjrzeć (byłam tylko z Dżekiem na kastracji), ale może ktoś go szuka.
Można zadzwonić do kliniki i zapytać, lub poprosić o numer z ogłoszenia....
Rzucam luźnym spostrzeżeniem i pomysłem...

Posted

szkoda, że to nie on...
A może niech osoby które go przygarnęły pojadą na nagrania w WOTcie - ze znalezionymi psiakami - tam gdzie ja byłam z Dżekiem.
Może to coś da?