Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super, a ja właśnie dostałam na gg wiadomość od pani, która pytała o Dee Dee. Odpisałam i czekam na jej ruch teraz.

[SIZE=1]Estera, mogą być Wyżyny, tylko ja nie znam tego osiedla za bardzo, musiałabyś mi powiedzieć jak tam dojechać i musiałybyśmy się spotkać w jakimś miejscu, które jest w miarę mi znane (tzn. nie wiem, jakie miejsce na Wyżynach jest mi znane - chyba tylko Kładka - to na Wyżynach chyba?)[/SIZE]

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='reddie']Super, a ja właśnie dostałam na gg wiadomość od pani, która pytała o Dee Dee. Odpisałam i czekam na jej ruch teraz.

[SIZE=1]Estera, mogą być Wyżyny, tylko ja nie znam tego osiedla za bardzo, musiałabyś mi powiedzieć jak tam dojechać i musiałybyśmy się spotkać w jakimś miejscu, które jest w miarę mi znane (tzn. nie wiem, jakie miejsce na Wyżynach jest mi znane - chyba tylko Kładka - to na Wyżynach chyba?)[/SIZE][/quote]
Miejmy nadzieję, że Pani się odezwie i to będzie TA Pani :)

Kładka dla mnie idealna! Jak dotrzesz tu to będzie zarąbiście- dla mnie przynajmniej ;) Lasek mamy super, dwa pełne energii piesy mam- też super, to będzie wesoło :evil_lol:

Posted

Pani się odezwała. Bardzo fajna. Olsztyn. A z Torunia pochodzi. Studiuje. Dom z tego, co zrozumiałam - z ogrodem. Sterylka - tak. Z rozmowy na gg wnioskuję, że to dziewczyna, która kocha zwierzaki a psy szczególnie. Bardzo bym chciała, żeby to już był TEN domek... Dee Dee potrzebuje człowieka na wyłączność. Ona nie może mieszkać w tak licznym stadzie, bo stado ją rozprasza.

Bardzo mocno proszę o bardzo mocne kciuki.

[SIZE=1]Trochę się pokomplikowały różne rzeczy pozapsie... Chciałabym, żeby wszystko wróciło do normy.

[SIZE=2]Estera, powiedz jeszcze o której chciałabyś się spotkać. Ale tak wiesz - nie bardzo rano :p Kładka to tam, gdzie zatrzymuje się autobus 68, obok lecznicy Wyżyny, tak? (upewniam się)

[SIZE=1]Jest jeszcze opcja, że np. domek chciałby w niedzielę zabrać Dee Dee, to wtedy chyba musiałybyśmy jakoś kombinować/przekładać spacer itp. Ale pewnie raczej tak szybko Dee Dee nie będą mogli wziąć.[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[quote name='reddie']Pani się odezwała. Bardzo fajna. Olsztyn. A z Torunia pochodzi. Studiuje. Dom z tego, co zrozumiałam - z ogrodem. Sterylka - tak. Z rozmowy na gg wnioskuję, że to dziewczyna, która kocha zwierzaki a psy szczególnie. Bardzo bym chciała, żeby to już był TEN domek... Dee Dee potrzebuje człowieka na wyłączność. Ona nie może mieszkać w tak licznym stadzie, bo stado ją rozprasza.

Bardzo mocno proszę o bardzo mocne kciuki.

[SIZE=1]Trochę się pokomplikowały różne rzeczy pozapsie... Chciałabym, żeby wszystko wróciło do normy.

[SIZE=2]Estera, powiedz jeszcze o której chciałabyś się spotkać. Ale tak wiesz - nie bardzo rano :p Kładka to tam, gdzie zatrzymuje się autobus 68, obok lecznicy Wyżyny, tak? (upewniam się)

[SIZE=1]Jest jeszcze opcja, że np. domek chciałby w niedzielę zabrać Dee Dee, to wtedy chyba musiałybyśmy jakoś kombinować/przekładać spacer itp. Ale pewnie raczej tak szybko Dee Dee nie będą mogli wziąć.[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/quote]Oby to była TA PANI :multi: Mocno kciuki trzymam!
Wszystko wróci do normy, zobaczysz :glaszcze::calus:
Jeśli domek się zdecyduje to nie ma problemu wyślij mi sms-a albo napisz na gg/forum, że jedziesz mała zawieźć i spaceru nie ma. Przecież się nie obrażę. Mi też zależy aby mała domek znalazła.
A co z tymi ludźmi od Dextera?
Tak kładka to tam koło lecznicy "Wyżyny" :) Po 13 każda godzina jest dobra :cool3: O której chcesz ;)

Posted

Z ludźmi od Dextera cisza, ale... Jeśli pomyślnie wyadoptuję Dee, wtedy Dexterek może zostać u mnie już na zawsze... :oops:

Esti, między 14.30 a 15 koło kładki jutro, ok? Później (jak wrócę do domu, jakoś po południu) sprawdzę jak mam autobusy i dam znać o której dokładnie, bo zaraz muszę wyjść do Kasi do zoologicznego - kupić food dla piesków i potem jeszcze zajrzeć do Kasi (ma nową tymczasową współlokatorkę, która na razie mieszka w klatce, gdyż jest nieco dzika).

Posted

[quote name='reddie']Pani się odezwała. Bardzo fajna. Olsztyn. A z Torunia pochodzi. Studiuje. Dom z tego, co zrozumiałam - z ogrodem. Sterylka - tak. Z rozmowy na gg wnioskuję, że to dziewczyna, która kocha zwierzaki a psy szczególnie. Bardzo bym chciała, żeby to już był TEN domek... Dee Dee potrzebuje człowieka na wyłączność. Ona nie może mieszkać w tak licznym stadzie, bo stado ją rozprasza.

Bardzo mocno proszę o bardzo mocne kciuki. [/quote]
To ja też zaciskam kciuki z całych sił. :kciuki: :kciuki:

[quote name='reddie']Z ludźmi od Dextera cisza, ale... Jeśli pomyślnie wyadoptuję Dee, wtedy Dexterek może zostać u mnie już na zawsze... :oops:[/quote]
:cool3: :multi: :multi: :multi:

Posted

:mdrmed: Argumentów za tym, żeby Dexiu został jest kilka. Wymienię niektóre:
- brakuje mi pieska po śmierci Cziki
- Dexter jest uległy, a co za tym idzie - koty się go nie boją
- Dexter jest we mnie wpatrzony - oczywiście lubi też innych ludzi, ale czuję, że jestem dla niego ważna
- polubiła go moja rodzina, co jest nie bez znaczenia, bo w razie czego mogę liczyć na ich pomoc związaną z opieką nad psem - gdyby nie byli przekonani do Dexa, pomogliby również, ale na pewno mniej chętnie
- Dexter jest grzeczny, nie zaczepia kotów
- Inka go akceptuje, natomiast dee Dee doprowadza kotę do stanu przedzawałowego (Inka boi się w zasadzie wszystkiego, nie wiem, czy drugi raz udałoby mi się znaleźć pieska, którego Ink by zaakceptowała do takiego stopnia jak Dexa)

To takie ważniejsze powody. No i ten najważniejszy: kocham tego psa :oops:

Estera, mam tak autobusy, że mogę być na Kładce o 14:41. I następne (w razie gdyby autobus nie przyjechał) - 14:56.

Edit: Cytuję z miau:

[quote name='"reddie"']Domek z Olsztyna zdecydował się na Dee Dee. Dziewczyna bez problemu podpisze umowę adopcyjną, jest za sterylizacją, kocha psy. Umówiłam się, że przyjedzie do mnie w przyszłą niedzielę. Nareszcie Dee Dee będzie miała swojego i tylko swojego Człowieka do kochania. Bo to sunia, która potrzebuje człowieka na wyłączność. Nie czuje się dobrze, gdy uwaga jest rozdzielana pomiędzy taką ilość zwierząt, jaka jest u mnie.

Wiem, że wszystko może się jeszcze zdarzyć, ale wierzę, że tym razem będzie już ok. I że domek nie zrezygnuje.[/quote]

Posted

Już już! Wrzucam baterie do ładowarki i opróżniam kartę.
Ale aparat z lekka zdezelowany jest (klapka trzyma się na taśmę klejącą:roll:)

Dziękuję za kciuki w imieniu Dee.

Esti, do zobaczenia jutro więc :) Znaczy się - dzisiaj.
Zegarki do przodu o godzinę przestawiamy, nie?

Posted

Po spacerze. Zdjęć nie ma- Magda ma sklerozę :lol:
Psy są świetne! Dexter mnie zauroczył. Sama bym go sobie wzięła gdyby nie moje psy i ...mama, która o trzecim psie słyszeć nie chce :lol:

Posted

Estera napisał(a):
Po spacerze. Zdjęć nie ma- Magda ma sklerozę :lol:
Psy są świetne! Dexter mnie zauroczył. Sama bym go sobie wzięła gdyby nie moje psy i ...mama, która o trzecim psie słyszeć nie chce :lol:

No to ładnie! :mad:
A ja tak czekałam... :placz: :placz: :placz:

Posted

:oops::oops::oops::oops::oops::oops: I'm so sorry... Ale jeszcze zrobimy powtórkę ze spacerku po lesie. Wprawdzie już bez Dee Dee... Ale Dee Dee zobaczysz na pewno na fotach z nowego super domku :)

Ja skopiuję z miau kawałek posta

"reddie" napisał(a):
Fajnie było - dzięki, Esti za miło spędzony dzień. I ja się piszę na takie spacerki po Waszym lesie częściej. Pewnie już tylko z Dexterkiem. Ale 3 szalone pieski plus dwie dziewczyny to też malowniczy obrazek :)

I wiecie co? Zadzwoniła dzisiaj pani z Bydgoszczy. Chętna na Dee Dee. Muszę przemyśleć teraz parę rzeczy, bo pani naprawdę przemiła a ja mam pewne obawy odnośnie królika, z którym Dee by miała zamieszkać w tym domku w Olsztynie. Na razie napisałam na gg z zapytaniem co będzie, jeśli jednak Dee Dee będzie próbowała zjeść króliczka. Kurde, nagle dwa fajne domki a jeden z nich bez królika i w tym samym mieście. Zobaczymy. Pani z Bydgoszczy zgodziła się zaczekać do końca przyszłego tygodnia.

Edit: Po dłuuuugiej rozmowie z Eweliną z Olsztyna - Dee Dee jedzie do Olsztyna. To jest dom dla Dee Dee. I konieckropka :) A ten bydgoski można wykorzystać, bo skoro są mili i szukają właśnie pieska... Estera, namówię ich na odwiedziny w schronie, więc może jakaś bieda schroniskowa znajdzie domek... Chyba, że ma ktoś inne propozycje :)

Ale Dee Dee jest pieskiem Eweliny. Gadałyśmy trzy godziny. Nie mam cienia wątpliwości :) I nie mogę się doczekać aż poznam Ewelinę osobiście.

Posted

Yyy, zacytuję siebie z pierwszej strony. Mogę, mogę?

Uwaga:

Kasia, pomożemy, jasne. Na ile się da. Ja to wiesz, że psa nie wezmę (chyba, że ktoś by mu zapewnił opiekę na czas mojej nieobecności w domu, no i nie wiem jak z kotami - czy Tigra i Jelly by się nie wściekły na psa).
:oops::lol:

Posted

Pewnie byłam wtedy pijana czy cuś :roll:
Kiedyś się zarzekałam, w trakcie adopcji Inki, że nie mogę mieć więcej niż jednego kota :roll: Pewnie też byłam pijana.

Ale szczęśliwie rozumek mi wrócił ;)

Posted

Cytuję z miau:

A teraz siebie (i nie tylko) pocytuję z naszego wątku - ad Dee Dee:

[quote name='"ajmk"']Są jakieś wieści od Dee Dee?

[quote name='"reddie"']Są, są. Ewelina odezwała się zaraz jak dojechali. Tylko, że ja nie miałam akurat chwili, aby pogadać dłużej. W każdym razie po przyjeździe do Torunia (bo tam był przystanek w dalszej drodze do Olsztyna, u rodziców Eweliny), Dee sobie podjadła, wystraszyła się trochę Maksa (psa rodziców). Myślę, że nie było żadnych dramatycznych akcji, bo pewnie Ewelina by napisała ;)

Jak będę mieć wieści już z Olsztyna, to jak zwykle dam znać.

[quote name='"reddie"']Jedno powiem - jest super :D Pierwsza adopcja psa i od razu świetnie się udało.

Dee Dee się zaaklimatyzowała. Już poznała psiego kumpla Zgredka. I wszystko wskazuje na to, że cieczka się zaczęła. Zgredek wniebowzięty walorami zapachowymi Dee. W tygodniu psiczka idzie do weta, żeby potwierdzić, czy to rzeczywiście cieczka (bo trochę młodziutka jest i są wątpliwości). Ewelina na moje pytanie jak tam napisała "Ok, wlasnie dee niszczy gabke bo znalazla ja pod wanna" :lol: A dziś właśnie Dexter zrobił z pewną gąbką dokładnie to samo. Telepatia zapewne. Dee Dee nie wydaje się tęsknić, co mnie cieszy niezmiernie!

I jeszcze z gg:

Reddie 21:38:07
akurat mam chwilkę. bo ugotowałam kurze wątroby gromadce
Reddie 21:38:10
i studzę
Reddie 21:38:59
aż nawet Najstrachliwszy Kot Świata Inka zszedł z szafy nie bacząc na pałętającego się po podłodze psa;d
Reddie 21:39:25
kurza wątroba po prostu wymiata ;>
Reddie 21:39:34
dobra na kocie strachy
Reddie 22:49:59
a inka sie zdecydowała na zejście z szafy
Reddie 22:50:07
tak a propos czarnych kotów
Igulec 22:50:16
czytałam, mówiłam, ze ona nie wierzy że Dee Dee nie ma
Reddie 22:50:46
wystarczyło kurze podroby ugotować. zbiegła z szafy na złamanie karku ;d
Reddie 22:50:53
ale jest lepiej, o wiele
oraz:

[quote name='"ajmk"']A Dexter?? Smutny? :(
[quote name='"reddie"']Nic a nic. Rozrabia z Benasem. Się pokumplowali mocno. Benas sypia w objęciach Dexa. Jak mi się uda fotnąć, to wstawię fotki :)

Dziś Dexter był ze mną u rodziców (jechaliśmy zrobić pranie, bo u mnie pralka nadal na zwolnieniu). I rodzice mieli wrócić później od dziadków. Pranie się wyprało i zostało rozwieszone. I poszłam spać. I obudziło mnie szczekanie obronne. Dex oszczekał rodziców w ich własnym domu :twisted: Bo mnie na pewno bronił :lol:

Można zmienić tytuł wątku, jakby co :)

PS. Chciałam napisać "i przenieść na Koty" :roll:

Posted

Big thanks, hon:iloveyou:
Spacerek? Może w sobotę? :) Mam wolne (chyba).

Posłużę się ilustracją może:

"Badzmy w kontakcie"

Photo by cariewna (Kasia, mogłam, co? bo ja tak lubię Twoje zdjęcia i pomysły...)

• 2 weeks later...
Posted

Wiesz, zważywszy, że Niuniek podrywa Dee Dee, jak tu go zjadać :evil_lol: Niuniek miał nawet w planach zakładanie rodziny i takie tam. Ale chyba zrezygnował :p

A Ewelinę tylko czule podgryza :mdrmed:

Domek się Didusiowi trafił na medal po prostu! Ewelinuś, dzięki!