Arek Posted September 26, 2003 Posted September 26, 2003 Jutro zdajemy egzamin PO I. :roll: Życzę powodzenia i zdania egzaminu! Quote
Gosia Posted September 26, 2003 Posted September 26, 2003 W poniedziałek dam znać, jak poszło. Gosia Quote
Gosia Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 Egzamin zdaliśmy na czwórkę. :wink: Gratuluję nowego nabytku. :P Gosia Quote
Arek Posted September 29, 2003 Author Posted September 29, 2003 Moje gratulacje! Jakie ćwiczenia piesek wykonywał z największą chęcią? Quote
Gosia Posted September 30, 2003 Posted September 30, 2003 W sumie to posłuszeństwo i rewir. Nawet byłam zdziwiona, bo zawsze leciał prosto do namiotu i wyrywał pozoranta, a tą razą udawał, że rewiruje, choć dobrze wiedział, gdzie jest Robert. :wink: A poza tym tak naprawdę to super zdawał, tylko on jest wyjątkowo- nawet jak na rottweilera- powolny. I na tym potracił ułamki punktów. A sędziowie- to wiesz- przyzwyczajeni do owczarków... Gosia Quote
Arek Posted September 30, 2003 Author Posted September 30, 2003 Nie przejmuj się zbytnio tą utratą punktów. Rottweilery do sprinterów przecież nie należą, więc egzaminatorzy powinni to brać pod uwagę, a najważniejsze, że piesek zrobił swoje i zdał. Możesz być pewna, że gdy przyszłoby Tobie kiedyś skorzystać (czego oczywiście nie życzę) z umiejętności nabytych przez pieska na szkoleniu obronnym to z pewnością będzie on doskonale wiedział co, gdzie i kiedy, a swoją szybkością zaskoczy nawet Ciebie :) Quote
Gosia Posted October 1, 2003 Posted October 1, 2003 "Arek" napisał: Nie przejmuj się zbytnio tą utratą punktów. Rottweilery do sprinterów przecież nie należą, więc egzaminatorzy powinni to brać pod uwagę, a najważniejsze, że piesek zrobił swoje i zdał. Możesz być pewna, że gdy przyszłoby Tobie kiedyś skorzystać (czego oczywiście nie życzę) z umiejętności nabytych przez pieska na szkoleniu obronnym to z pewnością będzie on doskonale wiedział co, gdzie i kiedy, a swoją szybkością zaskoczy nawet Ciebie :) ************************************************************8 Wiem... Nieraz widziałam rottweilera w akcji- szczęka opada. To moje trzecie IPO w życiu z własnymi psami. Raz mieliśmy takiego psa, który polecenia wykonywał szybciej, niż ON- zanim dokończyłeś słowo, pies już robił. To był UVE Negrus... Już go z nami nie ma. :cry: Gosia Quote
Ksera Posted October 1, 2003 Posted October 1, 2003 Arek, masz ślicznego piesia. Jest to rasa nad którą się też zastanawiałam, ale cena...... :cry: ! Gosia, moje gratulacje :lol: . Ja niestety nie mam czasu na szkolenia, więc trochę sama z suką pracuje i efekty są pozytywne. Czasami umawiam się z pozorantem, ale moja Sara jest strasznie dupowata :lol: i umie tylko pilnować "bandziora"! Z gryzieniem kiepsko jej idzie, ale PT ma dobrze opanowane, a podstawowe komendy nawet na gesty. I tak jak idziemy ulicą to ludzie się odsuwają 8) Katerinas, super, że zaopiekowaliście się taką bidą. Ona się na pewno odwdzięczy a trawa? :lol: ... kij tam z trawą. Quote
Recommended Posts