Jump to content
Dogomania

Jutro zdajemy egzamin PO I.

Recommended Posts

Posted

W sumie to posłuszeństwo i rewir. Nawet byłam zdziwiona, bo zawsze leciał prosto do namiotu i wyrywał pozoranta, a tą razą udawał, że rewiruje, choć dobrze wiedział, gdzie jest Robert. :wink:

A poza tym tak naprawdę to super zdawał, tylko on jest wyjątkowo- nawet jak na rottweilera- powolny. I na tym potracił ułamki punktów. A sędziowie- to wiesz- przyzwyczajeni do owczarków...

Gosia

Posted

Nie przejmuj się zbytnio tą utratą punktów. Rottweilery do sprinterów przecież nie należą, więc egzaminatorzy powinni to brać pod uwagę, a najważniejsze, że piesek zrobił swoje i zdał. Możesz być pewna, że gdy przyszłoby Tobie kiedyś skorzystać (czego oczywiście nie życzę) z umiejętności nabytych przez pieska na szkoleniu obronnym to z pewnością będzie on doskonale wiedział co, gdzie i kiedy, a swoją szybkością zaskoczy nawet Ciebie :)

Posted

"Arek" napisał: Nie przejmuj się zbytnio tą utratą punktów. Rottweilery do sprinterów przecież nie należą, więc egzaminatorzy powinni to brać pod uwagę, a najważniejsze, że piesek zrobił swoje i zdał. Możesz być pewna, że gdy przyszłoby Tobie kiedyś skorzystać (czego oczywiście nie życzę) z umiejętności nabytych przez pieska na szkoleniu obronnym to z pewnością będzie on doskonale wiedział co, gdzie i kiedy, a swoją szybkością zaskoczy nawet Ciebie :)

************************************************************8

Wiem... Nieraz widziałam rottweilera w akcji- szczęka opada.

To moje trzecie IPO w życiu z własnymi psami.

Raz mieliśmy takiego psa, który polecenia wykonywał szybciej, niż ON- zanim dokończyłeś słowo, pies już robił. To był UVE Negrus... Już go z nami nie ma. :cry:

Gosia

Posted

Arek, masz ślicznego piesia. Jest to rasa nad którą się też zastanawiałam, ale cena...... :cry: !

Gosia, moje gratulacje :lol: . Ja niestety nie mam czasu na szkolenia, więc trochę sama z suką pracuje i efekty są pozytywne. Czasami umawiam się z pozorantem, ale moja Sara jest strasznie dupowata :lol: i umie tylko pilnować "bandziora"! Z gryzieniem kiepsko jej idzie, ale PT ma dobrze opanowane, a podstawowe komendy nawet na gesty. I tak jak idziemy ulicą to ludzie się odsuwają 8)

Katerinas, super, że zaopiekowaliście się taką bidą. Ona się na pewno odwdzięczy a trawa? :lol: ... kij tam z trawą.