Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to moje dwa (akurat owczar i rott ze schronisk) nie zachwycały się Eukanubą smakowo, ani też inne rzeczy nie były w porządku (nie będę przytaczać, bo nie wypada ;)). Do tej pory żadnej z kupionych karm tak źle nie tolerowały, a jadły chyba już wszystko.

Z tego, co czytam to większośc dobermanów też ma poblem z pokarmem tej marki.

Co najlepsze to, kiedy kupowałam Purinę to i smakowało i reszta OK, a wcale to nie jest karma z najwyżesz półki i nie taka droga.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mi to już Bazia nawet nie o tą klatę chodzi , tylko o to żeby przestała się tak sypać , sierść wypada jej garściami :placz::placz::placz:
wszędzie mam kłaki w domu :placz:

Posted

Ok. Skoro ma się coś dziać, to może ktoś się wypowie na temat przebarwień?

Obecnie Bor posiada kasztanowe przebarwienia tam, gdzie futro powinno być czarne -
na karku:

i na zadku:

(lepszych zdjęć nie mam ;))

Czy ktoś może ma pomysł jak poprawić czerń sierściuchy albo przynajmniej od czego to? :razz:

Posted

Mogę Ci revii odpowiedzieć na podstawie swoich doświadczeń ;)

Ponieważ ja się lubuję w psach o czarnej maści futra i takie u mnie są i były. Także czarnego mam jednego kota. Więc powiem Ci, że w przypadku zmian jakości sierści na okresy wiosna/jesień takie rzeczy, jak Twojemu Bor'owi zaczynają się też dziać. Najbardziej widoczne jest to akurat u mojego kotka, ale u reszty też jakieś takie rdzawe prześwity pod słońce widać.

Poza tym zauważyłam, że niestety ogólnie czarne psy nie są lubiane przez aparaty fotograficzne i często gęsto wychodzą na zdjęciach, jak brązowe, rude, czy grafitowe.

p.s. Ale Boruś jest mniamniuśny! :)

Posted

Dzięki!
Ale to chyba nie to... :hmmmm:
(co do zdjęć - to wiem doskonale - na tych też czarność nie jest tak czarna jak powinna ;))

Borowi te zrudzienia ciągną się od dłuższego czasu i nie zarejestrowałam aby wiązało się to akurat z porami roku (głowy nie dam :lol:)

PS Dziękujemy! :)

Posted

[quote name='Magd@']a co Bor zajada ??
może to wina karmy ????
Też tak myślałam (wcześniej było o tym :lol:), ale w jego diecie nie było zmian żywieniowych (karma dla alergika + gotowane). A nawet jeśli karma to ktoś wie jaki składnik mógłby to być?

Myślę, że przebarwienia na karku mogą być od metalowej kolczatki (? - nie wiem jak to nazwać inaczej :roll:), a te na zadku od częstego lizania (alergia).
(dodam, że w miejscach gdzie były łyse placki wyrasta piękne czarne futerko)

Czy to możliwe, aby od tego?

Dodam, że nie przeszkadza to mi w niczym, ale wolałabym go widzieć w lśniącej czerni (farbować? :D)

Bor rudy:

(tu jeszcze trochę "podkoloryzowany" przez aparat ;))

Bor czarny:

(koniec grudnia 2007)

(koniec czerwca 2008 )

(wrzesień 2007)

Posted

[quote name='Koperek']No rzeczywiście Bor ma te rude plamy na całym ciele:crazyeye:
Nieee... Takie zdjęcie - poza dupką i karkiem przebarwień nie ma :lol:
Ale ładne "efekty specjalne" potrafią wychodzić na zdjęciach :roll:

:oops: Dziękujemy za komplementy, ale to raczej Bora uroda i konieczność - Bor ma jak na rottka mocno podkasany brzuch, a wagi musimy pilnować ze względu na łapki.
Ale fakt faktem - my również zapasionym potworom mówimy NIE! ;)

Posted

Daj głos! :D

Ja już dałam - teraz Twoja kolej! ;)

Tego pierwszego miejsca to chyba w tym miesiącu nie zdobędziemy... :shake:
Ale może w następnym... :knuje: