Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rottie napisał(a):
Wypadałoby trochę podnieść temacik i częściej się udzielać :p

Ekhm... Podnoszę?
I udzielam ... głosu innym :D

(Rottki! Gdzie jesteście?)

Posted

revii napisał(a):
Noo...
Jeszcze! Jeszcze! Rozruszajmy nieco temat skoro już ktoś tu wpadł ;)
Nie wiem - fotki czy cóś?

Hej!

To dla dobrego przykładu poprosimy zdjecie Twojej pociechy:evil_lol:

Posted

Ależ proszę bardzo!

I choć do rodowodu nam daleko (jedynie poprzez matkę można go "papierowo" identyfikować z rasą) to do wyglądu już całkiem blisko ... :D
Ale najważniejszy jest cuuudowny charakter :loveu:

Posted

No to może takie... :evil_lol:

I jeszcze takie (dość stare)

(fotka autorstwa mej kumpeli Gosi)

No, to moja pociecha się pokazała, oczekuję teraz rewanżu :razz:

Posted

asiunia napisał(a):
Hej!

ładna ma główkę(tak jak myślałam:evil_lol:)

Och! Dziękujem bardzo :oops: (aczkolwiek ja też tak myślę :eviltong:)

Met też niezgorzej wygląda ;)
A i chętnie obejrzałabym "nieco" więcej...

(Przy okazji: czy to fotka z pływania czy brodzenia? Bor lubi włazić do wody, ale absolutnie nie chce pływać!)

Posted

[quote name='revii']Och! Dziękujem bardzo :oops: (aczkolwiek ja też tak myślę :eviltong:)

Met też niezgorzej wygląda ;)
A i chętnie obejrzałabym "nieco" więcej...

(Przy okazji: czy to fotka z pływania czy brodzenia? Bor lubi włazić do wody, ale absolutnie nie chce pływać!)
Hej!

Pozwól że zdjęcie odpowie za mnie:evil_lol:

Posted

Ooo...
Bor lubi wodę, ale nie chce pływać... A szkoda, bo przydałoby mu się na chore łapki :shake:. Nie chcę go zmuszać do pływania, tym bardziej, że u nas woda w Zalewie raczej nie służy psom - gdy moczą łapki jest ok, ale po zamoczeniu brzucha większość dostaje wysypki (a ludziom nic :roll:).

Czy mi się wydaje czy Met ma już siwy pyszor? Ile ma latek?

Posted

Borowi stuknęło 6 i broda powoli też zaczyna mu siwieć. Ale najważniejszy nie jest kolor sierści, a samopoczucie i zdrowie psa :D

A możem prosić o jakieś zdjątko w "pełnej krasie"

Posted

[quote name='revii']Borowi stuknęło 6 i broda powoli też zaczyna mu siwieć. Ale najważniejszy nie jest kolor sierści, a samopoczucie i zdrowie psa :D

A możem prosić o jakieś zdjątko w "pełnej krasie"
Hej!

Fotek Ci u mnie pod dostatkiem;)

czekam na rewanż:evil_lol:

Posted

:crazyeye:
Jaka pięknota!
(przynajmniej na zdjęciach... ;))

A więc proszę bardzo, jakość może nie idealna, bo fotki z komórki, ale psa jeszcze widać :D

Posted

Niestety to prawda, mało suczek ma głowę, która, przynajmniej dla mnie, przykuwałaby uwagę (muszę jednak Twojej oddać sprawiedliwość, bo Metka ma mocny, acz damski pyszor i przyjemnie potężne karczycho - jest się do czego przytulić :D).
Szczególnie widać to w "nowym" (?) typie rottka, gdzie pies ma być lżejszy i bardziej "sportowy" - u suczek odbija się to na bardzo słabych i delikatnych pyszorkach (przeraziło mnie to gdy na wystawie spotkałam młode sunie, które pomyliłam z gończymi polskimi! Owszem, jako młode i jeszcze nie w pełni ukształtowane mogą jeszcze z tego "wyrosnąć". Ale gdyby nie rottkowe uszy, to pominęłabym je jako gończaki).
A czy tylko mi się wydaje, że rottki mają teraz hmm... bardziej "zadarte" nosy - porównując do psów z lat '90?

Z góry uprzedzam, że są to moje subiektywne uwagi i moje błędy w rozumowaniu mogą wynikać z nie śledzenia rottkowych standartów i przywiązaniu do starego, dość ciężkiego typu

Posted

[quote name='revii']Niestety to prawda, mało suczek ma głowę, która, przynajmniej dla mnie, przykuwałaby uwagę (muszę jednak Twojej oddać sprawiedliwość, bo Metka ma mocny, acz damski pyszor i przyjemnie potężne karczycho - jest się do czego przytulić :D).
Szczególnie widać to w "nowym" (?) typie rottka, gdzie pies ma być lżejszy i bardziej "sportowy" - u suczek odbija się to na bardzo słabych i delikatnych pyszorkach (przeraziło mnie to gdy na wystawie spotkałam młode sunie, które pomyliłam z gończymi polskimi! Owszem, jako młode i jeszcze nie w pełni ukształtowane mogą jeszcze z tego "wyrosnąć". Ale gdyby nie rottkowe uszy, to pominęłabym je jako gończaki).
A czy tylko mi się wydaje, że rottki mają teraz hmm... bardziej "zadarte" nosy - porównując do psów z lat '90?

Z góry uprzedzam, że są to moje subiektywne uwagi i moje błędy w rozumowaniu mogą wynikać z nie śledzenia rottkowych standartów i przywiązaniu do starego, dość ciężkiego typu
Hej!

Moje zdanie nie jest pewnie obiektywne(:eviltong:)aczkolwiek też podoba mi się Mety łeb-z resztą za dobrych czasów(kiedy nie miała takiej nadwagi:shake:)wyglądała na prawdę fajnie,chociaż mało suczkowato;)

Posted

asiunia napisał(a):
Moje zdanie nie jest pewnie obiektywne(:eviltong:)aczkolwiek też podoba mi się Mety łeb-z resztą za dobrych czasów(kiedy nie miała takiej nadwagi:shake:)wyglądała na prawdę fajnie,chociaż mało suczkowato;)

Hihi... Będziemy się nieco komplementować (a raczej nasze psy, choć im to zwisa :lol:), ponieważ ...
Zgadzamy się co do piękności łbów naszych psów :D
I muszę Cię zapewnić, że dla mnie łeb Mety jest bardzo suczy, bo jak z początku napisałaś, że twój rottek to "Met", to myślałam, że masz psa i stwierdziłam, że jak na samca ma bardzo damski pyszor :lol:

Heh, my niestety musimy bardzo pilnować wagi Bora i jemu akurat nadwaga nie grozi...
A ile sunia waży i jaki ma wzrost?

Bo wymiary Bora to 50kg/72cm w kłębie
(oczywiście waga i wzrost w przybliżeniu, bo ciężar waha mu się +/-1kg, a wysokość zależy od ruchliwości mierzonego ;))

Posted

Nom, nie mogłam się wczoraj odnaleźć...:shake:
Właściwie nie rozpisałyśmy się tak bardzo by rozdzielać tematy...
Ale trudno, trzeba z tym żyć ;)

Posted

Nooo! Co się tu dzieje! :mad:
Może i rottki nie są teraz modne (dziękujmy opatrzności!), ale to nie znaczy chyba, że wyginęli miłośnicy rottweilerów!?

Halo! Halo!
Czy o rottkach już wszystko powiedziano/napisano? Wszystkie fotki pokazano?
Taka martwa cisza zapadła... :placz:

• 3 weeks later...