Jump to content
Dogomania

Co sie dzieje z ludzmi w Trojmiescie???Czekoladowa spanielka ODNALEZIONA!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

stara,porzucona suka spaniela,z dlugim ogonem,barwy gorzkiej czekolady.Cierpi niewyobrazalnie,zawodzac chichutko calymi dniami,wpatrzona w kat boksu...nie je..leki ma podawane do pyska.Nie ma zebow.Ale jeszcze 2 miesiace temu ktos ja kochal-byla u fryzjera.
Zyje tylko po to,zeby wolac swoich ludzi,robi to chichutko,juz nie ma wiele siły.
Jezeli znasz tego psa-ona jest bardzo charakterystyczna,na pewno wiele ludzi ja rozpozna-to prosze,przekaz wlascicielowi,ze jego spanielka umiera w schronisku.I ciagle go woła. Jeszcze ma szanse odebrac swoja dlugoletnia przyjaciołke,ale za pare tygodni moze byc za pozno-suka odejdzie, wzywajac ciagle swojego pana.

Co sie dzieje z ludzmi w Trojmiescie?....

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Estera napisał(a):
Wstawiam sukę na forum spanieli. I do wątku adopcyjnego.

Dziekujemy!!!

Tak miałam ochotę dziś napisać coś tym człekokształtnym, gdy ją ogłaszałam. No ale ona najważniejsza przecież..

Posted

A wiadomo może w jaki sposób sunia trafiła do schroniska?
Została znaleziona błąkająca się czy tak jak Fionka przywiązana do siatki? :roll:

Może jestem naiwna, ale skoro jest zadbana, to może się zgubiła... :roll:

Posted

akucha napisał(a):
Ogłaszamy ją na portalu trójmiejskim, gdyby jej ktoś szukał, to zacząłby chyba od schronów.

Wiecie jacy są ludzie, niektórzy nawet nie wiedzą, że w okolicy jest w schronisko. Mogą myśleć, że się zgubiła i ktoś ją przygarnął, albo coś jej się stało. A jeśli to starsi ludzie, to też mogą nie być tak sprawni w szukaniu, nie mają dostepu do internetu. :roll:
Jeśli sunia została znaleziona błąkająca się, to może jednak warto by było rozwiesić ogłoszenia? :roll:

Posted

schronisko w Sopocie,gdzie jest-kazdy wie.KAZDY,bo to male miasto,a schron w centrum,od lat w tym samym miejscu.Rozwieszenie ogloszen oznacza mandat od Strazy Miejskiej.Psy przybywajace do schronisk,sa tez oglaszane w lokanych gazetach.
Dla tej suczki juz nie istnieje DT,bo kazdy dom,bedzie jej ostatnim.Jest staruszka.Osoba,ktora ja wezmie,bierze ja do konca jej zycia.Zreszta dlugo juz ono nie potrwa.
Kiedys bym nie wierzyla,ze mozna porzucic starego psa-teraz tak.
Oczywiscie gdyby pojawil sie wlasciciel-byloby wspaniale,najlepiej na świecie.

ach,no tak...zapomnialabym o micie,powtarzanym z uporem maniaka-ze stary pies ucieka,zeby umrzec w samotnosci.A tymczasem te stare psy gnija sobie w schroniskach.
generalnie jestem załamana.

Posted

Patrze na tą śliczną sunie i płacze.....z bezsilności że nie mogę jej zabrać. Mam już dwa spaniele ze schroniska. Pytajcie wśrod znajomych może ktoś jej da dom ona w schronisku zginie

Posted

brazowa1 napisał(a):
schronisko w Sopocie,gdzie jest-kazdy wie.KAZDY,bo to male miasto,a schron w centrum,od lat w tym samym miejscu.Rozwieszenie ogloszen oznacza mandat od Strazy Miejskiej.

Ale ogłoszenia można porozwiaszać w miejscach do tego przeznaczonych. ;)
Albo chociaż w lecznicach wet, sklepach zoo. Tam zaglądają ludzie, którym zależy na zwierzakach, może ktoś się zlituje. :roll:

Kombinuję już jak koń pod górę. :placz:

Czy sunia ma Allegro? :roll:

Posted

To pewnie głupie pytanie, ale zapytam- nie ma chipa ani tatuażu ?
Wygląda na rasowego psa,ma niezbyt często spotykany kolor, może ją ktoś zna, są hodowle spanieli gdzieś w pobliżu albo w samym Trójmieście?

Posted

a moze wlasciciel ja szuka? nie wszyscy ludzie wiedza jak szukac psa, nie wiedza do jakiego schroniska isc itp moze ktos moglby porozklejac inf w internecie, porozklejac plakaty w miescie ?? poszukac w int czy nie ma ogloszenia o zaginieciu takiego psa?

u mnie to poskutkowalo- znalazlam wlascicieli boksera z mojego miasta tym sposobem..