Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piechcia wie i w końcu melduje się ze zdjęciami:)
oto sunia, która przyjechała w sobotę. Ma niecały rok. Energiczna i bardzo towarzyska

a to ten mieszaniec podhalana z goldenem który ma jechać "do was" do Milicza lada chwila:)

a to jeszcze inny nowy psiaczek ok 2-3 lat,łagodny, zgodny z psami, spokojny

Posted

pytałam o sterylkę, boją się ją ciąć bo jest bardzo ruchliwa i skoczna, skacze pod sam sufit i mogłaby sobie porozrywać szwy, a wiadomo w schronie nie upilnujesz... Poprosiłam aby w związku z tą skocznością dali ją na próbę do otwartego boksu, w sensie że bez sufitu, aby sprawdzić czy nie przeskakuje, bo może dlatego znalazła się na ulicy:(

Posted

nie ma czipa. Nie ucieknie tak szybko bo otwarte boksy są na widoku i widać co psy kombinują:)
jest domek chętny na sunię pod Łęczycą, sprawdzony i zaufany, ale jeszcze czekamy na ostateczną odpowiedź. Dam znać co się wyjaśni.

Posted

W sobotę 13 marca o 18:20 w Białymstoku między ulicami Wasilkowska a Pułkowa (w pobliżu cmentarza ewangelickiego) biegała suka OWCZARKA PODHALAŃSKIEGO. Ma brezentową obrożę. Na uchu tatuażu nie ma, a w pachwinie trudno było sprawdzić (wieczór, ciemno, brzuch jest ubrudzony)... Jest wychudzona, biega samopas. Towarzyska. Może ktoś szuka?..
Chcieliśmy zabrać ją do domu, może umyć, nakarmić i poszukać właścicieli, ale mieliśmy zajęte ręce. Suczka prawie do klatki schodowej doszła z nami, a potem się odwróciła i pobiegła w stronę ulicy Pułkowej.
Zadzwoniłam do kierownika sekcji owczarków, ale do niej na razie nikt się nie zgłaszał.

Posted

domek się zdecydował na TAK, ale po rozmowie z Elzą zdecydowaliśmy, że pojedzie na ten tymczas ustalony wcześniej, bo to profesjonaliści, osoby zaufane i jest możliwość że także staną się DS. A sunia dla tych Pań mogłaby byś zbyt żywiołowa.

A może macie jakąś sunię młodą podhalana do wydania?Bo bardzo cierpią po stracie swojej suni i chciałyby pomóc kolejnej bidzie, ale nie chcą psa i koniecznie biały w typie podhalana:(

Posted

Ja czytalam ten watek, ale tam jest tyle wymagan, ktore sie wzajemnie wykluczaja. Sunia ma byc mloda, ponizej roku, ma nie skakac itp. Wiekszosc mlodych psow skacze, ciagnie i sa zywiolowe. Podhalany sa duze, wiec i mocne, wiem po sobie, moja ma sile jak tur i mimo, ze ma piec lat to czasami szarpnie.

Posted

wymagania ze ma nie skakac, brak agresji itd napisalam sama domek nic o nich nie wspominał, nie chcialam zeby wklejano mi psy z problemami wychowawczymi, samce -dominatory itp a znajac obyczaje panujace na dogo wiedzialam ze tak bedzie sie nie pomyliłam.
Ostatanie 10 lat mieszkala tam sunia miesznaiec podhalana , ktora jak same kobiety przyznaly byla dosc ostra i agresywna i nawet na nie potrafla sie postawic-ale potrafily ja spacyfikowac ale mimo to bardzo ją kochaly i umialy dac sobie z nia rade.Wiec nie ma obawy ze nie wiedza co to znaczy silny podhalan;)
ja juz im psa nie szukam-niech szukaja same-bo dom jest naprawde super i recze za to głowa, wiec watek nieaktualny i zamknelam go

Posted

Mamy jeszcze jedna w zapasie, ale nie pamietam ile ma lat. Jest u Camary. Z tego co pamietam to nie szaleje za innymi zwierzakami, ale poza tym jest ok. To trzeba by z nia gadac. Mela zostala znaleziona.

Posted

szukajac wczesniej po okolicznych schronach wpadłam na tego podhalana w belchatowskim schronie,bardzo ładny samczyk, moze macie kogos na takiego psiaka:
ma numerek C1600;
ma około 4 lat, wykastrowany, w schronie od 6 lutego
przyjazny dla ludzi i innych psów; łagodny; spokojny