Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska w Racławicach ( małopolska ) trafił właśnie taki zadredziały 5-letni podhalan .
Pies został znaleziony w Jerzmanowicach koło Olkusza

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mc_mother']Wiemy o nim. Czekamy na koniec kwarantanny i pies trafi pod opiekę Fundacji Bono.[/QUOTE]

:loveu: Super ! Szukałam tam innego psa i jak zobaczyłam foty to :-(

• 1 month later...
Posted

[quote name='Madzialenos']Zapewne tak nigdy jej nie widziałam na żywo. Wraz z nią są jej szczeniaki również do adopcji.[/QUOTE]

Wiem zrobilam jej watek na podhalanie. Fudnacja ma teraz 10 podhalanow pod opieka, wiekszosc starsze wymagajace opieki medycznej ...

Posted

W przytulisku w Głownie przebywa taka śliczna sunia w typie podhalana...

Andzia to kilkuletnia, piękna suczka w typie Owczarka Podhalańskiego. Andzię znamy już od dawna. Kilka razy interweniowaliśmy w jej sprawie, kiedy jeszcze mieszkała u swoich właścicieli. Wysterylizowaliśmy ją też na nasz koszt. Niestety sytuacja Andzi nie zmieniała się na lepsze, a właściciele niezbyt interesowali się nią. W końcu suczka trafiła do przytuliska, i szukamy dla niej dobrego, odpowiedzialnego domu.
Andzia jest przyjazną i łagodną sunią. W jej pięknych bursztynowych oczkach można się zakochać od pierwszego wejrzenia. Jest duża, ma piękną, gęstą sierść, niczym Królowa Śniegu :) chociaż jeszcze trochę zaniedbana. Z chęcią chodzi na spacery z wolontariuszami, ładnie też chodzi na smyczy. Z innymi psami dogaduje się. Jest otwarta na kontakt z ludźmi, zaczepia łapką i patrzy głęboko w oczy... Będzie wspaniałą, wierną sunią.
Szukamy dla Andzi dobrego człowieka... Kontakt w sprawie adopcji: tel : Agata 506 651 789, e-mail : beata@przytulisko.glowno.pl

Więcej zdjęć Andzi: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152087554763556.1073741961.282067398555&type=3

Posted

[quote name='Szarotka']Wstawilam Andzie na podhalany. Ciekawe czy ma ogloszenia ??[/QUOTE]

Ma ogłoszenia na ponad 50 portalach :) Ale na razie brak zainteresowania, może to przez Święta...

Posted

[quote name='Szarotka']Nie wiem czy to zdjecie, czy co, ale na zdjeciach wyglada troche przybrudzenie...
Bede ja promowac na f.b.[/QUOTE]

W rzeczywistości była jeszcze bardziej brudna.. Na zdjęciach wyszła czyściutka ;) Ale dzisiaj była wyczesywana i miała wycinane dredy, więc następnym razem zdjęcia na pewno wyjdą ładniejsze :)
Dzięki wielkie.

• 2 weeks later...
Posted

[TABLE]
[TR]
[TD]płeć:[/TD]
[TD]samiec[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wiek:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]chip:[/TD]
[TD]982061600050427[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lokalizacja:[/TD]
[TD] Wojtyszki[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kastracja[/TD]
[TD]tak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Dziadziuś w typie owczarka podhalańskiego czeka na dom. Widać po nim, że jego życie nie musiało być usłane różami. Nie dość, że wyraźnie zaniedbany to boi się człowieka (bardziej mężczyzn, kuli się, wycofuje, oszczekuje). Budowanie relacji jednak nie jest niemożliwe, gdyż psiak potrafi zaufać. Okazuje się wtedy ogromnym przytulakiem, spragnionym głaskania pieszczochem. Psiak dobrze czuje się w kojcu i w boksie, najprawdopodobniej był do tego przyzwyczajony. Pięknie stróżuje. Nie chodzi na smyczy. Będzie się czuł dobrze w domu z ogrodem. Polecamy do adopcji.

• 2 months later...