MaDi Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Mam sprawdzony dom dla młodego/młodej suni podhalana, warunek musi akceptować najróżniejsze zwierzęta i dzieci. Jeśli pojawi się taki zwierzak w potrzebie proszę o kontakt na PW. Quote
Szarotka Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 MaDi napisał(a):Mam sprawdzony dom dla młodego/młodej suni podhalana, warunek musi akceptować najróżniejsze zwierzęta i dzieci. Jeśli pojawi się taki zwierzak w potrzebie proszę o kontakt na PW. Moze ktos z forum tu wejdzie, bo ja narazie mam malo czasu. Quote
akrim Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Paulina87']Mamy obecnie w schronisku w Ostrowie Wlkp. 2 suczki w typie podhalanów. Lola - prawdopodobnie mix podhalana z goldenem. Około 5 letnia suczka, oddana przez właścicieli bo ucieka. Płoty nie stanowią dla niej przeszkody, wspina się po nich jak po drabinie. Potrafi chodzić na smyczy, trochę ciągnie. Jest łasa na smakołyki. Uploaded with ImageShack.us Lola od 06.12.2012 znajduje się pod opieką fundacji Bono. Piękne to zdjęcie powyżej ale stan faktyczny , fizyczny Loli jest opłakany.... Quote
Ewelinaaa Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 TESSI/OPOLE Teraz 8-letnia „podhalanka” oddana przez właściciela do schroniska 31.12.2012. Świetnie pilnująca posesji, nie lubi psów, kotów, obcych , dzieci. Czy ma szansę na nowe podwórko? Zdjęcia udało się zrobić, ale teraz już jej nie dotykamy. Quote
Szarotka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Hm nie taki podhalan straszny jak go maluja. Nie macie tam nikogo kto sie zna na psach strozujacych ??? Quote
Ewelinaaa Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 No właśnie chyba nie za bardzo... Ja osobiście się z nią nie poznałam. Muszę się konkretnie o nią wypytać, ale z tego co wiem to nie jest chętna do nawiązywania nowych przyjaźni. Nie dość że jest jaka jest, to jeszcze pobyt w schronisku może całkowicie zepsuć jej psychikę. Różnie to bywa... Quote
Szarotka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Zaloze jej watek na podhalanach, ale moze wiecej info?? Podhalany zle znosza schronisko i w dt. przewaznie sie okazuje, ze te niby agresywne wcale takie nie sa. Quote
Ewelinaaa Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 (edited) Dziękuję, na chwilę obecną wiem tylko tyle. Postaram się dowiedzieć czegoś więcej gdy będę w schronisku. Z pewnością jeszcze w tym tygodniu (sobota). Nie będę jej wyciągać z boksu i tak dalej, bo niestety nie potrafię pracować z takimi psami, i nie będe się wpychać tam gdzie nie powinnam. Ona jest w typie podhalana, i jeszcze psiak, który jest w mojej sygnaturze, który pokazuje się pod każdym moim postem ,też jest w takim typie (tyle że niewidomy) osobiście się nim zajmuje, bo jest naprawdę sympatyczny. Nie toleruje psó, na koty nie wykazywał żadnej reakcji, i do dzieci też się nie nadaje, ale do człowieka pała ogromną miłością. I dziś uczyliśmy się komendy "siad" z pozytywnym skutkiem. Jest wspaniały :) Edited January 2, 2013 by Ewelinaaa Quote
Szarotka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Jemu tez mozemy zalozyc watek. W sumie to ja mam taka strone internetowa o OP i musze ja odswierzyc i dodac te wszystkie psy, bo mnie stale ktos pyta czy nie mam szczeniakow itp, ale ostatnio dostalam pytanie o psa z odzysku ... Strona b. dobrze dziala. www.polishtatrasheepdog.ca Quote
Ewelinaaa Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Cześć. Piszę w sprawie "agresywnej" Tessi. Otóż wgląda na to,że jej własny właściciel przypiął jej metkę agresywnego psa. Nie nadającego się na żadne inne warunki prócz podwórkowe itd. Dzisiaj rozmawiałam z kierowniczką i okazało się ze nie jest źle. Jedna z pracownic, wypuściła ją na wybieg dla dużych psów i po jakimś czasie zabrała ją z powrotem do boksu. Czyli można powiedzieć że faktycznie sprawdza się teza:" nie taki podhalan staszny jak go malują" Jeszcze nie przeszła zabiegu sterylizacji, dopiero gdy go przejdzie będzie mogła jechać do DT jeśli taki by sie znalazł czy do DS. Powoli będziemy ją poznawać, obecnie więcej nie wiadomo nic. Jeśli chodzi o Stena to zupełne przeciwieństwo. Uwielbia kontakt z człowiekiem , i jest bardzo inteligentnym psem. On już też długo czeka na swój dom. Nie lubi psów, i nie nadaje się do małych dzieci(nie ze względu na agresje). Jemu można już szukać DT bądź DS. Szarotka wspomniałaś o wątkach na podhalanach dla nich. Gdzie by powstały na fb czy na dogo? Jeśli byś je utworzyła, proszę o linki, chciałabym zaglądać :) Najpierw proponowałabym zacząć od Stena, bo o nim wiadomo znacznie więcej, a jak się zbierze więcej info o Tessi to wtedy można też jej założyć wątek. Z góry bardzo serdecznie dziękuję. To dla nich wielka szansa :) Quote
Szarotka Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Ja mysle, ze wstawieniu ich na Forum Podhalana or na moja wlasna strone, ktora wychodzi niezle w wyszukarkach i stale ktos mi sie pyta czy mam szczeniaki do sprzedania ;) lub czy moge mu wyadoptowac jakiegos psa ;) Moja strona jest co nieco zaniedbana, ale sie juz biore :) a na Forum Podhalana mamy dzial Szukaja domu. No i mozna by na dogo kogos poprosic lub wykupic ogloszenia. Forum podhalana: https://podhalan**********/ Moja strona: www.polishtatrasheepdog.ca Quote
Szarotka Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Niestety forum nie wychodzi, ale jak wrzucisz w wyszukarke to Ci wyjdzie - podhalan fora. Quote
Karro Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Szarotka napisał(a):Niestety forum nie wychodzi, ale jak wrzucisz w wyszukarke to Ci wyjdzie - podhalan fora. Dogomania blokuje linki do innych for. www. podhalan.fora .pl - Usuń spacje :) Quote
Ewelinaaa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Dzięki dziewczyny. Już przeglądnęłam twoją stronkę, i to forum. Świetnie jakby się znalazły na którejś z tych stronek :) Sten , który widnieje w moim podpisie, to jest gotów do adopcji już od kilku miesięcy. Więc jego można spokojnie zacząć ogłaszać, natomiast z Tessi jeszcze się wstrzymamy , bo trzeba ją poznać nieco bliżej, oswoić ze sobą z nową sytuacja i zaczekać na tą najważniejszą sterylizację :) Jeszcze raz bardzo dziękuję :) Quote
Szarotka Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Ok. to na forum zrobie watek obojgu i zanacze, ze sunia jeszcze do adopcji sie nie nadaje. Quote
Ewelinaaa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Szarotka napisał(a):Ok. to na forum zrobie watek obojgu i zanacze, ze sunia jeszcze do adopcji sie nie nadaje. Dobra, bardzo dziękuję :) Na waszych wątkach będe często. Będę uzupełniać wiadomości o psach. Zwłaszcza o Tessi. :) Quote
Szarotka Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 To jutro juz sie zmobilizuje i zrobie ;) Quote
toyota Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Dziewczyny, u kogo mogę kupić kalendarz podhalański ? Mam nadzieję, że jeszcze został jakiś egzemplarz ? Quote
Karro Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 toyota napisał(a):Dziewczyny, u kogo mogę kupić kalendarz podhalański ? Mam nadzieję, że jeszcze został jakiś egzemplarz ? Poślij może pw do akrim albo mc_mother :) Quote
mc_mother Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Został:) Możesz podać Akrim lub mnie swoje dane na PW i wyślemy:) Można też tutaj: http://allegro.pl/kalendarz-owczarek-podhalanski-charytatywna-i2928512884.html Ale po co prowizję płacić;) Mniej dla psów zostanie;) PS. W tym roku mamy tez biurkowy:) Quote
Szarotka Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Ewelinaaa napisał(a):Dobra, bardzo dziękuję :) Na waszych wątkach będe często. Będę uzupełniać wiadomości o psach. Zwłaszcza o Tessi. :) Wybacz ale narazie jestem poza domem i nie ma tu warunkow na zakladanie watku... Quote
Karro Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Szarotka']Wybacz ale narazie jestem poza domem i nie ma tu warunkow na zakladanie watku... Założyłam jej wątek na podhalanach. http://www .podhalan. fora.pl /szukaja-domu,12/tessi-w-schronisku-w-opolu,4961.html#223037 - trzeba usunąć spacje. Quote
Ewelinaaa Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Nic nie szkodzi :) Poczekamy, sunia i tak narazie w oczekiwaniu na sterylkę. A Sten , jego też umieścicie na tym forum? To psiak ,zdrowy i gotowy do adopcji. Początkiem marca, mamy konsultację w sprawie jego oczu, może coś sprawi,że odzyska wzrok. :) Quote
Recommended Posts