Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fundacja Medor'][FONT=Geneva]Adopcja 'Hau' - oscypek[/FONT]
[FONT=Geneva]Przyjety Aleksandrów Łódzki
Piękny i ułożony Podhalan trafił do nas po rozpadzie małżeństwa pewnej pary,niestety nikt z rodziny nie chciał zaopiekować sie psem.Na pewno zaraz znajdzie nowy kochający dom,bo ma bardzo dobry kontakt z człowiekiem.
Oscypek nadal jest do adopcji:(
Miał miec dom ale państwo sie rozmyslili.
[/FONT]
[FONT=Geneva]
[/FONT]

Oscypek w końcu się doczekał DS :p tzn. już dawno w końcu sierpnia...prawda Fundacjo Medor? - macie jakieś wieści od niego?

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Daruj sobie, bo jad Ci klawiaturę wypali...
Tylko idiota mógłby sądzić, że jedna fundacja może pomóc wszystkim potrzebującym podhalanom i nigdy nie twierdziliśmy, że jesteśmy w stanie to zrobić.
Chwała Wam za to, że też to robicie. O ile się nie mylę, Wasi podopieczni również są umieszczani na Forum Podhalana.

Edited by mc_mother
Posted

wątek ma nazwę "Podhalany w potrzebie" - pytam więc po co wstawiacie psa na watek ( tj. Halę) skoro ona dokładnie tego samego dnia trafia do DS? jak pomoc jest Wam potrzebna?

Posted (edited)

Misiek - MA DOM :)
W czwartek ElzaMilicz odebrała Miśka spod Łodzi. Misiek to wyobcowany Podhalan
wątek

Edited by ktiger
Misiek pojechał do Domu Stałego :)
Posted

Moi drodzy! Wczoraj byłam w Karkonoszach. Tam, od jakiegoś czasu po Trzech Koronach (Pieniński Park Narodowy) chodzą i żebrzą od ludzi dwa, wygłodzone i strasznie wychudzone (wyczuwam szkielet) szczeniaki podhalana. Na moje oko mają nie więcej niż 10msc, oprócz wychudzenia nie zobaczyłam nic poważnego, z tymże jeden ma świerzba w uchu. Oba podrostki to suczki. Ta ze świerzbem bardzo ufna ludzi, pcha łeb do głaskania i przychodzi na gwizdy oraz wołania, druga zdystansowana, nieufna i mniej skora do pieszczot - za to przychodzi migiem, gdy usłyszy szelest (w nadziei, że coś dostanie). Na pewno nie są tam suki bezpieczne, mieliśmy ochotę zabrać je ze sobą (byliśmy na pielgrzymce z Ruchem Oazowym), ale po pierwsze musielibyśmy je przemycić do busu, a po drugie do nas jedzie się ponad 6 godzin. Co prawda to nie byłby jeszcze problem, ale niestety potem już zrezygnowane poszły za innymi turystami i żadne wołania nie pomogły...

To ta zdystansowana

Posted

[quote name='Ty$ka']Moi drodzy! Wczoraj byłam w Karkonoszach. Tam, od jakiegoś czasu po Trzech Koronach (Pieniński Park Narodowy) chodzą i żebrzą od ludzi dwa, wygłodzone i strasznie wychudzone (wyczuwam szkielet) szczeniaki podhalana.
................

Ty$ka - proszę Cię o podanie nr telefonu, musimy znać dokładną lokalizację! lub zadzwoń 609 741 026[FONT=verdana][/FONT]

Posted

Camara napisał(a):
Ty$ka - proszę Cię o podanie nr telefonu, musimy znać dokładną lokalizację! lub zadzwoń 609 741 026

Z tymże ja pierwszy raz byłam na Trzech Koronach (w Krościenku) i Ci nie wskażę dokładnego miejsca, bo nie wiem :(. Psy leżały na ostatnim odcinku na szczyt Trzech Koron - tam gdzie zaczynają się metalowe schodki i wykupuje się bilety (ok. Dunaju, po drugiej stronie tej rzeki jest już Słowacja). Niestety, potem poszły za nami na Sokolicę oraz Sromowe Niżne, a potem wybrały się za turystami, ale osoba, która tam (tzn. na szczyt Trzech Koron) sprzedaje bilety mówi podobno, że psy potem wracają właśnie na ów szczyt. Myślę, że jedynym wyjściem na odnalezienie tych psów jest wywieszanie ogłoszeń i popytanie się osób, które sprzedają (bilety, oscypki) na tym szlaku Krościenko - Sokolica - Trzy Korony (m.in. można zrobić sobie przerwę przy Pienińskim Potoku). Ja już jestem u siebie na Lubelszczyźnie i pomóc nijak nie mogę :(. A psy strasznie chodzą mi po głowie, tak się strasznie obwiniam, że nie poszły za nami i nie przemyciliśmy je do busu...

Posted

[quote name='Fundacja Medor']a czy tylko pomagacie podhalonom czy nowofunlandom tez

My pomagamy tylko berneńczykom. W miarę możliwości innym rasom - podhalanom, nowofunlandom...
I komu trzeba.
Miśka zabralismy bo dwa razy wskazywaliście, że jest to pies w dużej potrzebie.