ElzaMilicz Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Dea']Elza jaka Kasia:roll:? Tosiu nie przesadzaj ja myślę, że jakby coś to każda z nas łap za budę i pod ten most:evil_lol: Pani redaktor jeszcze nie odebrała poczty, i ma cały dzień wyłączoną komórkę. Jedynym wytłumaczeniem może być zejście z tego świata, innego nie przyjmę jak już ją dorwę:evil_lol: To ja wystawię drugie allegro - co dwa to nie jedno no nie??? Dea chciałam Cię odciążyć. :) Kasia to nick, z Krapkowic. Quote
Neczka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 i jak, odezwał się ten pan, który pytał o Cezarka ? Quote
Dea Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Oj odezwał się odezwał:multi: Dzisiaj dojechała do niego Kora, i pan zadzwonił opowiedzieć, i powiedział, że podtrzymuje chęć adopcji Cezarka, żona się zgodziła!!!:multi::loveu: Tylko troszkę mnie dogomaniaczka przestraszyła z tym shar pei, czy one się dogadają...bo Kora jest spokojna i ułożona, więc nie powinno być problemu. No i jak on zareaguje na kucyki... Kombinuję nad transportem...ale facetowi od Cezarka już napisałam, że jest dom i żeby nie usypiał! Quote
Neczka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 :multi:oby tylko wszystko się udało :roll: trzymam kciuki ;) Quote
alekso Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 shar pei są takimi złośliwcami, że mogą być problemy? Quote
Izis Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Shar pei to rasa bojowa (z tego co pamiętam używana podczas wojen w swoim kraju) o czym mało kto pamięta kupując słodkiego pomarszczonego szczeniaka a później wychodzi szydło z worka. A swoja droga Niemcy też się chyba przejęli jego losem bo dzis dostałam maila tzw. ogolnego o nim, czyli rozsylaja swoimi kanalami do innych osob a nie tylko jest wpis na forum. Jak ten domek bedzie pewny juz to trzeba będzie tam odwołać alarm. Quote
alekso Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Izis napisał(a):Shar pei to rasa bojowa (z tego co pamiętam używana podczas wojen w swoim kraju) o czym mało kto pamięta kupując słodkiego pomarszczonego szczeniaka a później wychodzi szydło z worka. :-o :-o nigdy bym się nie spodziewała... :shake: Quote
agamika Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 u mnie na osiedlu mieli inny problem z psiakiem tej rasy , wywoływał on agresje u innych psów , był wielokrotnie pogryziony :shake: . Nie wiem czy dobrze pamiętam , więc to trzeba traktować raczej jak plotkę ,., ale wet chyba coś tłumaczył właścicielce , że psy tej rasy mają "inny zapach" niż normalnie psy , stąd ataki innych psów , ale możliwe ze coś poprzekręcałam . Oj odezwał się odezwał:multi: Dzisiaj dojechała do niego Kora, i pan zadzwonił opowiedzieć, i powiedział, że podtrzymuje chęć adopcji Cezarka, żona się zgodziła!!!:multi::loveu: :multi: :multi: super , trzymam kciuki zeby wszystko poszło w miarę gładko już:loveu: Quote
Dea Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 chyba jeszcze porozmawiam z tym panem na temat jego psiaka, jaki jest, czy nie zagrozi Cezarkowi. Wiem tylko tyle, że podobno ciągle śpi, jest alergikiem, i jest mocno rozpuszczony:p Quote
alekso Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Dea napisał(a):chyba jeszcze porozmawiam z tym panem na temat jego psiaka, jaki jest, czy nie zagrozi Cezarkowi. Wiem tylko tyle, że podobno ciągle śpi, jest alergikiem, i jest mocno rozpuszczony:p to może jemu sie wcale nie będzie chciało z Cezarkiem kłocić... trzymam kciuki!!!!! Quote
Izis Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Pamietaj, ze to tej pory spal i byl rozpuszczony, bo nie mial bodźców. Jak pojawi się inny samiec moze sie poczuc zagrozony w swojej pozycji i zechciec sie pozbyc intruza. A temperament maja niezly jak sie juz rozkreca. Chyba, ze to jakis nietypowy okaz rasy i mu sie nie bedzie chcialo walczyc... ale jak to mowia lepiej zapobiegac niz leczyc. Quote
Izis Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Niestety nie znam autora wiersza. Ale jest cudny :-) Quote
ElzaMilicz Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Dea ten pan musi wiedzieć, że ma nie głaskać Cezara ani nie okazywać mu żadnych względów comajmniej przez miesiąc. ( hierarchia stada ) Nie wątpię, że to wszystko wiecie, ale lepiej napisać.;) Quote
Dea Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Ten shar pei na razie jest tam tylko w weekendy Quote
Psiutka380 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Tak długo do Cezarka nikt nie zaglądał. Do góry Cezarek. Quote
Dea Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 jakimś cudem Cezarek ma być jutro w gazecie - super ekspessie (o ile dobrze zrozumiałam):roll: Quote
irysek Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 no i bardzo dobrze, a allegro ma? sliczny ma ten ogonek swoj, jak lisia kita. Quote
alekso Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 z tego co wiem, ma allegro, jest na niemieckim forum, ma też ogłoszenie na adopcjach.org. Quote
Dea Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 kurcze, to co dzisiaj miałam to sodoma i gomora, telefony co chwila, jedne miłe, kilka od nawiedzonych ludzi, którzy mnie powoli opierniczyli, że psa nie zoperowałam, a najgorsze, że super ekspres napisał "podły właściciel wyrzucił psa" no cholera skąd oni to wzięli! Zadzwoniłam do własciciela, bo kurcze jak mu jakiś sąsiad doniesie to sie wkurzy i tyle psa widziałam. Wolałam sama powiedzieć... no i wystłumaczyć, że to nie ja. Niestety wszyscy chcący przygarnąć Cezara to albo północna Polska, albo w najlepszym razie centralna, nie ma czasu na sprawdzanie domów, transport itd:shake: Liczyłam,że pojawi się ktoś z okolicy, ale chyba jednak mały pojedzie w takim razie do Kory? Quote
alekso Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 jeśli masz jakiś dom w wawie, albo w okolicach to ja mogę sprawdzić... swoją drogą fajnie gdyby taki SE częściej robił takie akcje, bo wyszło na to że jest kilka potencjalnych domów... Quote
Dea Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 alekso z warszawy dzwoniła jedna pani, ale szuka małego pieska, więc podałam jej numer do emira Quote
alekso Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 a właściwie to na czym stanęło jeśli chodzi o tych Państwa, którzy wzięli Korę? "niedobry" shar pei i co dalej? :oops: Quote
Dea Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 shar pei podobno kocha wszystkie zwierzęta, koty, psy i w ogóle. Chyba jednak Cezar tam pojedzie, zwłaszcza, że Kora ma się bardzo dobrze:p i ona może się zaopiekuje mniejszym kolegą:lol: Quote
Recommended Posts